Tarragona med børn: en skøn familieferie

Som rejsemål for en familie med børn kan Tarragona tilbyde en bred varietet af monumenter, kultur og sjov underholdning. Efter en ferie her vil du helt sikkert komme hjem med mange gode minder i bagagen. 
 
Med en placering tæt på de to lufthavne Reus og Barcelona (Prat) er det altid nemt og bekvemt at komme til Tarragona på Costa Dorada. Ofte er det lidt af en udfordring af finde et rejsemål, som er tilpasset familier med børn, men her er Tarragona et rigtig godt valg. Her er de bedste tips og ideer til jeres ferie med børn i Tarragona: 
 
Det romerske amfiteater i Tarragona

Opdag Tarragonas pragtfulde monumenter

Tarragona rummer fantastiske og spektakulære ruiner fra romernes tid på den Iberiske halvø, hvor de boede i den imponerende by Tarraco. Besøg velbevarede monumenter som et amfiteater og et romersk cirkus eller gå langs de romerske bymure og mærk historiens vingesus. Tarragona er som en levende historiebog om områdets spændende fortid. 
 
Et af de steder som børn ofte synes rigtigt godt om er området Parc Ecohistòric del Pont Del Diable, som ligger i udkanten af ​​byen. Parken er kendt for den imponerende romerske akvædukt Pont del Diable, der blev bygget i det første århundrede med det formål at bringe vand til byen Tarraco. Her er massevis af vandrestier og picnicområder, så det er et perfekt sted at nyde en familiedag i naturen.
 
Den gamle by i Tarragona
 
For at opleve de charmerende gader, middelalderbyens historiske vingesus og den modernistiske lidt nyere bydel kan du leje en segway eller tage en tur med turisttoget. Selskaber som "Segway Tarragona" tilbyder guidede ture, så du kan få de bedste historier om byen. Reserver din feriebolig i Tarragona og bliv overrasket over denne charmerende by, som er udnævnt af UNESCO til bevaringsværdig verdensarv. 

Natur, sol og strand på Costa Dorada

Ved Tarragona finder du en kyststrækning på hele 15 kilometer, hvor der ligger massevise af gyldne strande med krystalklart lavt vand. Nogle af disse skønne strande omfatter Capellanes, El Miracle og Abarrassada, som alle tilbyder et væld af faciliteter, og hvor det blå flag vejrer. 
 
Altafulla, Tarragona
 
Tarragonas strande og deres tilbud om underholdning tiltrækker altid mange besøgende. For der er ikke noget som afslappende dage på stranden med nye eventyr og familieoplevelser. I Tarragona kan du snorkle eller tage undervisningstimer i dykning, opleve Costa Dorada på en af de mange bådture, og det er endda også muligt at komme op i luften i små fly. Tarragona tilbyder et væld af spændende oplevelser, så der er nok at vælge imellem. 
 
På de mange vandrestier i Tarragona har du mulighed for at komme ud i naturen på enten cykel, hesteryg eller til fods. La Red de Caminos de Tarragona er et netværk af små stier og veje, som dækker over 75 kilometer, og som tidligere blev brugt til at binde landsbyerne sammen med kysten. I dag er disse stier godt markerede, så de er perfekte til cykeltur eller løbetur i Tarragonas storslåede natur. 
 
Playa La Mora, Tarragona
 
Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du tager “la Ruta del Císter”, som er en rundtur, der omfatter tre klostre fra det 12. århundrede, og hvor de alle er meget velbevarede. At opleve disse klostre er som at blive sendt tilbage til en fjern og tabt tid. Et af disse tre klostre, Santa Maria del Poblet er blevet erklæret for verdensarv af UNESCO, så det bør virkelig besøges. I nærheden ligger naturparken Sierra del Montsant, som er fuld af fantastiske vandreruter, hvorfra du kan nyde det betagende landskab. 
 
Klosteret Santa Creus
 
Hvis du virkelig ønsker en unik oplevelse og imponerer dine børn, så lad dem forvandle sig til havfruer og havmænd. I Tarragona ligger der nemlig et privat akademi af havfruer! La Sirenas Mediterranean Academy er et sjov sted, hvor de besøgende bliver forvandlet til havets beboere og lærer om disse fantastiske mytologiske væsener.  Oplevelserne her vil både være unikke og meget mindeværdige. 
 
Gaden: Calle de la Mercería -Tarragona

Aktiviteter for børn på museerne i Tarragona

Med historie lurende rundt om hvert runde hjørnet er det ikke så underligt, at nogle af Cataloniens bedste museer findes her i Tarragona. El Museo Nacional Arqueológico de Tarragona (MNAT), det nationale arkæologiske museum i Tarragona, er stedet, hvis du ønsker at opleve den romerske kultur og se de vigtigste ting, som er blevet fundet i det gamle Tarraco. 
 
For de yngre gæster tilbyder MNAT sit eget pædagogisk projekt kaldet "un viaje a la cultura romana” (en rejse gennem den romerske kultur). Det består af aktiviteter, guidede og dramatiserede ture, skattejagter, film, permanente workshops, pædagogiske forslag, hvor alt relateres til museets samling og forsøger at vise den romerske kultur på en sjov og inddragende måde. Både børn og voksne kan blive kejser for en dag, rejse gennem det gamle Hispania (Den iberiske halvø) eller genopbygge byen Tarraco.
 
Museo Nacional Arqueológico de Tarragon, det nationale arkæologiske museum
 
Også havnemuseet (Museo del Puerto) i Tarragona er værd et besøg, hvor du vil få kendskab til historien om Tarragonas vigtige fiskeri, fyrtårnene i området og fiskerkvarteret Serrallo, som du kan besøge på guidede ture om aftenen om sommeren. At rejse sammen er en af ​​de bedste måder at nyde familien på og få mange nye fælles oplevelser, og behøver ikke at være dyrt, hvis du ved hvordan.
 
Ikke langt fra Tarragona ligger landsbyen Espluga de Francolí, hvor du vil finde det storslåede Cueva Museo de la Font Major (Cova de l’Espluga) (Grottemuseet), som tager de besøgende med på en guidet tur tilbage til fortiden. Samme landsby huser også Museo de la Vida Rural (jordbrugsmuseum), hvor vi får en oplevelse af, hvordan folk levede for hundrede år siden uden  elektricitet og teknologiske fremskridt. 
 
Acuéducto del Pont del Diable

De bedste fester og arrangementer for børn i Tarragona 

Det store udbud af underholdning i Tarragona er så varieret, at du vil mangle dage til at opleve det hele. Sørg for at finde tid til at nyde en af de mange store festivaler eller begivenheder, som finder sted i Tarragona. Så godt som alle af disse arrangementer har særlige aktiviteter og workshops organiseret for børn. 
 
En af de mest specielle begivenheder er TarracoViva, en festival, hvor det er den romerske by Tarraco, som er i fokus. Festivalen afholdes hvert år i maj og har teaterforestillinger, gladiatorkampe, udstillinger og workshops af alle slags, som levendegør og sætter byens historie i fokus. Det er en rejse ind i fortiden, som både børn og voksne helt sikkert vil nyde til fulde.
 
Monument for Castells (mennesketårne) i Tarragona
 
En anden begivenhed, som du ikke bør gå glip af, hvis du rejser med børn er den internationale Fyrværkerikonkurrence i Tarragona, som afholdes i slutningen af ​​juni og giver de besøgende et vidunderligt show af lys og farver på nattehimlen over Middelhavet.
 
Vil du opleve den pragtfulde catalanske folklore, er der god mulighed for det ved de store festivaler i Tarragona: Las Fiestas de Sant Magi i august og festivalen af ​​Santa Tecla i september. I disse dage er byens gader fulde af optog, fyrværkeri, parader, festspil, koncerter og svimlende høje Castells, de catalansk mennesketårne, som har et mindre barn på toppen i flere meters højde. I Tarragona afholdes den internationale Castells-konkurrence af Castells, som en af de mere specielle begivenheder i Spanien, som er meget børnevenlig
 
Opbygning af et mennesketårn, et Castell

Besøg områdets skønne forlystelsesparker

Den bedste måde at afslutte en skøn familieferie i Tarragona på er at tage en tur i en sjov  forlystelsespark. I området omkring Tarragona er der flere og her er Port Aventura kendt som den bedste forlystelsespark i hele Spanien. Den ligger kun 12 km fra Tarragona, og for de mindste har den et helt særligt temaområde med Sesame Street.
 
Der er også mindre end 10 minutters kørsel fra Tarragona til vandlandet Aquópolis, hvor både voksne og børn kan blive kølet ned i en af de mange rutschebaner, pools og bølgepools. Har du lyst til en fortjent pause, har parken et tematisk område, som ligner Hawaiis strande med hvidt sand, palmer og parasoller… et paradis, hvor du kan genoplade din energi og nyde solen i rolige omgivelser. 
 
Hvis du er vild med biler og fart, kan du tage en omgang på Tarraco Karting, som har en udendørs lukket bane, som får kørerne til at føle sig som rigtige professionelle chauffører.
 
Port Aventura
 
Den fascinerende historie og det store og varierede udbud af oplevelser i Tarragona, gør byen til en skøn feriedestination for familier med børn. Og naturligvis må vi ikke glemme de mange fantastiske strande langs Costa Dorada, som garanterer både afslapning, solskin og skønne svømmeture i Middelhavet. Reserver din feriebolig for familier i Tarragona og gør dig klar til at få en uforglemmelig oplevelse samme med dine børn.

Kort