12 spændende begivenheder, hvis du rejser med børn

Leder du efter en destination til din næste familieferie? Spanien er det perfekte sted at tilbringe en skøn ferie med dine børn. Ud over fantastiske strande, skønt vejr og spændende mad, har Spanien masser af spændende underholdning og fester, hvoraf mange er designet for både børn og voksne. Så hvis du ønsker at tilbringe kvalitetstid sammen med dine børn, så er Spanien din næste destination.
 
Det kulturelle tilbud kunne ikke være mere varieret, herunder optog med dekorerede vogne og udklædte karakterer (på spansk kaldet cabalgatas), middelalderlige dage, sportsbegivenheder, økologiske, multikulturelle festivaler og meget mere. Læs videre og opdag de de meste underholdende og til tider lærerige arrangementer, som du ikke kan gå glip af, når du rejser med børn til Spanien: 
 
Familie weekend i Calafell

1. Oplev magien ved de hellige tre kongers optog

Hvert år om eftermiddagen den 5. januar er gaderne i alle de største spanske byer fyldt med magi, slik til børn og underholdning. De hellige tre konger: Melchor, Gaspar og Baltasar hilser, sammen med deres hjælpere, alle børn og voksne fra deres imponerende paradevogne, inden de besøger alle hjem for at dele julegaver ud. Det kan dog godt være, at de får en hjælpende hånd fra børnenes forældre, men illusionen lever for mange spanske børn. 
 Cabalgata de Reyes - optog med de hellige tre konger
Optoget med de hellige tre er en fantastisk forestilling fuld af magi. Først kommer kongernes tjenere, som danser og og laver opvisninger. Klimaks er, når de hellige tre konger viser sig på de udsmykkede vogne og kaster slik ud til børnene. Hvis du besøger Spanien i begyndelsen af ​​januar, så glem ikke at nyde denne sjove fest sammen med dine børn. Og husk at den 6. er en helligdag i Spanien. 

2. Vær hvem du ønsker til et af de mange karnevaller

Efter at være kommet vel igennem den mørke januar, er det tid til at nyde en af de mest farverige fester i løbet af året, karnevallerne. Disse fester er perfekte til sjov og spas, som går hånd i hånd med inspirerende kreativitet og fantasi, der helt sikkert vil begejstre både børn og voksne. Så hvis du er i Spanien i slutningen af ​​februar, bør du bestemt ikke gå glip af disse pragtfulde byfester.   
 
Karneval i Spanien er meget mere end kostumer. I mange byer er der organiseret parader, spil og konkurrencer, som gør disse begivenheder til rigtige shows. Særligt imponerende er karnevallerne i Cadiz og Aguilas (Murcia) samt på Tenerife, som alle er erklærede for fester af ​​international turistmæssig interesse. Karnevallerne i Ourense i Galicien er helt specielle og unikke med både kister og madkampe. Hvis du vil vide mere om disse særprægede byfester, så læs vores artikel om de magiske karnevaller i Galiciens landsbyer.
 
Karnevallet i Santa Cruz de Tenerife er et af ​​de mest populære i hele verden. Det varer hele to uger, hvor byen er fuld af farver, rytmer, optræden, glæde og masser af sjov og ballade. Det er dog ikke kun her, at der fejres karneval. Alle byer i Spanien fejrer på den ene eller anden måde karneval, så det er bare om komme ud i gaderne og deltage i underholdningen og festlighederne.
 
Los peliqueiros fra karnevallet i Laza, Galicien

3. Mærk varmen til Las Fallas i Valencia

Hvis du ønsker at overraske dine børn med noget helt specielt, bør du ikke gå glip af Las Fallas i centrum af Valencia. Det er en af de mest unikke fester i hele verden, fuld af farver, kæmpe papmache-figurer, lys og rigtigt rigtigt meget fyrværkeri. Las Fallas er for hele familien, og der laves specielle arrangementer tilrettelagt for børn og attraktioner som den højeste pariserhjul i Europa, som kan glæde både børn og barnlige sjæle. 
 
I løbet af dagen kan du gå rundt i byen, hvor du kan beundre de forskellige kæmpe papmache-figurer “Las Fallas”. Deres sjove former og farver vil helt sikkert tiltrække sig din opmærksomhed. Ved middagstid kan du deltage i Mascletás, en krig med fyrværkeri og krudt, dog vil vi råde dig til ikke at opholde dig på midten af torvene, hvor dette foregår, da der ofte er mange mennesker samlet på midten, og der kan være en del puffen og masen. Om natten er der ikke noget bedre end at beundre skønheden i de oplyste gader i hele Valencias centrum.
 
Fallas sluttes af med et kæmpe fyrværkeri og en ekstravagant parade gennem byen. Den sidste nat brændes alle de smukke papmache-figurer med undtagen af en. I mange kvarterer i byen laves der børnevenlige bål lidt tidligere på aftenen, så børn ikke behøver at holde sig oppe til midnat for at opleve bål. 
 
 
Fallas, Valencia

4. Flyv højt i vindens internationale fest i Valencia

I begyndelsen af ​​april bliver den blå himmel på Malvarrosa-stranden afbrudt af de lyse farver på de hundredvis af drager, som sættes op og flyver under vindens fest: Festival Internacional del Viento Ciudad de Valencia. Det er en original og sjov begivenhed, hvor vi kan nyde store drager i alle former tage pladsen fra fuglene og fylde den blå himmel.  
 
I midten af ​​november foregår endnu en dragefestival, denne gang i naturparken Corralejo på , Fuerteventura. Her afholdes “Festival Internacional de Cometas”, hvor drager i alle farver flyver gennem parken. Der er også særlige workshops for børn, hvor de kan lære at bygge deres egne drager. 
 
Festival Internacional de Cometas

5. Fuld gas på Formula Weekend i Lloret

Hvis din familie er vild med motorsport, så er Formula Weekend i Lloret lige noget for jer. Denne festival afholdes i midten af ​​maj i Lloret de Mar, Girona, og er det perfekte sted for familier til at komme tæt på ​​Formel 1-verden.
 
Her er baner og konkurrencer, udstillinger og mulighed for at køre en Ferrari, foruden aktiviteter specielt designet til børn. Hvis du særligt er interesseret i Ferrari, kan du fra april besøge Ferrari Land i PortAventura, Tarragona.
 
Formula Weekend i Lloret
På omtrent samme tid afholdes den fantastiske blomsterfestival "Temps de Flors" i den nærliggende by Girona, hvor du har mulighed for at opleve det jødiske kvarter i byen på en helt  særlig måde.
 
Temps Des Flors

6. Start din sommer med Sankthansaften

I Spanien hedder Sankthansaften “Noche de San Juan” og er en af de ældste og varmeste fester i Spanien. Aftenen bliver fejret i hele landet, men det er særligt ude ved kysterne, at de lange og varme fester foregår. Her tændes der nemlig store bål på strandene, og ved midnat bakker mange af de lokale beboere, særligt de unge, ud i havet for at få held og lykke det kommende år. Mens vi i Danmark alle fejrer Sankthansaften den 23. juni, så afholdes San Juan enten den 20. juni eller den 23.juni afhængigt af, hvor i Spanien du er. 
 
I mange byer, som Barcelona eller Valencia, kan du også nyde fyrværkeri, som skydes af på stranden. Hvis du ønsker en helt spektakulær udsigt kan vi anbefale at søge op på et højt punkt, som Montjuic Park i Barcelona, og herfra nyde udsigten over bålene på stranden og fyrværkeriet. 
 
Santkhansaften

7. Tag tilbage til fortiden med middelalderlige fester

Vil du gerne rejse en tur til fortiden? Den tredje uge i juni sendes landsbyen Briones i La Rioja tilbage til det fjortende århundred, hvor der er mulighed for at opleve middelalderens handlende, jonglører, traditionelle spil, dans og mad.
 
Mere end syv hundrede lokale folk iklæder sig hver dag dragter fra den tid, og alle landsbyens gader er fyldt med halm, fakler og andre ting og sager, som man ville forvente at møde i en landsby i middelalderen. Hele byen og dens beboere deltager, og sammen skaber de en ægte følelse af at være transporteret tilbage i tiden. 
 
Middelalderfest
Middelalderfesten Feria Medieval de Montblanc i provinsen Tarragona er mindst lige så imponerende. Denne festival fortæller historien om, hvorledes Sant Jordi reddede en prinsesse fra en drage. Her kan du besøge et stort middelaldermarked, som er fuldt af kunsthåndværk, smykker og bugner af spændende lokale retter. Gå ikke glip af de to spektakulære shows: “La Noche del Dragón” (Dragens aften) med lys og ild og det mere romantiske “Entrega de la Rosa” (Levering af rosen). Dine børn vil elske dem! 
 
Middelalderfest i Lloret de Mar

8. En festival af og for familier: El Calafell Family Weekend

Forestil dig en festival, hvor familien er hovedpersonen. For det er essensen af ​​"Calafell Family Weekend", som afholdes i begyndelsen af ​​maj i Calafell Tarragona. Alle festivalens aktiviteter er udformet for hele familien, hvor der er tænkt på både de store og på de små. 
 
Hele weekenden er fuld af sjove og anderledes aktiviteter: madlavningskurser for børn, skuespil, forhindringsbane for hele familien, højtlæsning, vandaktiviteter og meget mere. De fleste af aktiviteterne er gratis, mens der for andre betales et mindre beløb.  
 
Calafell Family Weekend

9. Nyd helligdagene i august

Hvis du planlægger at besøge Spanien om sommeren og kan lide byfester, så er du heldig. I august fejrer de fleste byer i Spanien et eller andet, så det er bare om at komme afsted og nyde den lokale musik, underholdning og aktiviteter.
 
I Madrid er "Veranos de la Villa" uden tvivl månedens fest. Det er en musikfestival med koncerter med alt fra pop til jazz eller elektronisk musik. På de største pladser danses der både traditionelle og knapt så traditionelle danse. Men ikke alt handler om musik, der er også udendørs biograf og arrangementer som drageflyvning, rugby matcher og meget mere. 
 
I Barcelona er "Las Fiestas de Gracia" sommerens store attraktion. Alle gaderne i Gracias-kvarteret i byen dekoreres i forhold til forskellige temaer, det ene mere spændende og originalt end det andet, og der kæmpes om at vinde titlen som den bedst dekorerede gade. Derudover er der ingen mangel på koncerter, aktiviteter for yngre og traditionel folklore.
 
Veranos de la Villas, Madrid

10. Oplev den sydspanske glæde til byfesten la Feria de Málaga

Af alle de arrangementer i Spanien om sommeren, er byfesten Feria de Málaga nok den mest kendte og med god grund. Den varer i en uge og er ikke blot en, men hele to fester i en: Feria de Día (fest om dagen) og Feria de Noche (fest om aftenen). Om dagen er gaderne dekoreret med hundredvis af blomster, små huse og boder med alle former for mad og drikke. Og den bedste parade med traditionel musik og dans passerer gennem byens centrum. For de yngre gæster er der små huse for børn, hvor der blandt andet er organiseret forskellige former for spil, workshops, teater, dukketeater og mange andre aktiviteter. 

Om natten er der heller ingen mangel på underholdning. Her kan du besøge festpladsen, hvor du kan opleve den bedste flamenco, beundre de lokale i deres traditionelle flamencokjoler og ridedragter, tage en tur i radiobiler eller pariserhjul og meget meget mere. 

Feria de Málaga

11. Omfavn Jorden til festivalen Boreal de Los Silos på Tenerife

Til festivalen el Boreal i Los Silos (Tenerife) kan vi rejse rundt i verden uden at forlade øen. Tag sammen med din familie hertil og nyd internationale retter, danse og anderledes musik til en af ​​de mest multikulturelle festligheder i Spanien. Den afholdes i midten af ​​september og der er gratis adgang.
 
Er dine børn interesserede i forskning, så vil de være vilde med “Noche de los Volcanes” (Vulkanernes nat), som afholdes i slutningen af ​​september i Puerto de la Cruz, Tenerife.  Dette er et europæisk initiativ for at gøre videnskaben mere tilgængelig for hele familien. Så til dette arrangement er der  videnskabelige formidlingsaktiviteter, dokumentarfilm, live teaterforestillinger, ture i vulkanske landskaber og meget mere. 
 
Festivalen el Boreal

12. En festival for alle: La Fiesta de las Capacidades

Den sidste af vores aktiviteter er også på Tenerife: I december afholder Arona kommune “La Fiesta de las Capacidades” ( Fest for alle evner), hvor der vil være masser af gratis kulturelle aktiviteter tilgængelige for alle målgrupper. Alt indhold sigter mod at give et bedre og anderledes syn på handicap gennem kultur og innovation.
 
I disse dage vil der blandt andet være dans, teater og koncerter, som alle vil være relateret til mangfoldighed og universel tilgængelighed. Der vil være mange spil, historier og dukketeater, som vil undervise børn i værdier som tolerance og lighed samtidig med, at børnene har det sjovt. La Fiesta de las Capacidades er det bedste eksempel på læring gennem leg.
 
Festival de las Capacidades
Du vil aldrig kede dig i Spanien: uanset hvornår du besøger dette smukke land, eller hvor du tager til, så vil der altid være en eller anden form for begivenhed i området. Og langt de fleste af disse begivenheder og fester er perfekte til din familie, for de glemmer aldrig at medtage sjove aktiviteter for børn og forældre. Det eneste, du skal gøre, er at vælge, hvilke festligheder, som appellerer mest til din familie og så afsted! Du vil helt sikkert få en fantastisk tid i det solrige, familievenlige Spanien!