Ferie i Cambrils: Sol, strand og kultur

Cambrils er et skønt sted at besøge, hvis du vil nyde en ferie ved Middelhavet. Byen ligger på Costa Dorada, som er kendt for sine gyldne sandstrande med mange faciliteter. Men Cambrils er meget mere: Her er også masser af kunst, kultur og sjov underholdning. Byen er en sand oase, hvor du kan nyde en velfortjent ferie.
 
Her findes masser af pragtfulde strande, museer, parker og festivaler. I denne artikel vil vi vise dig de bedste ideer og tips, så du kan få mest ud af din ferie i Cambrils:
 
Paseo Marítimo i Cambrils (Strandpromenaden)

Nyd solen og havet på strandene i Cambrils

Cambrils har hele 9 kilometer med pragtfulde strande af høj kvalitet langs Costa Doradas kyst, og mange af disse kan nås fra byens strandpromenade. Den vigtigste strand er El Requeral, som har fint gyldent sand, smult vand og alle former for faciliteter. Derfor er det ofte familier med børn, som vælger denne strand.
 
Andre strande er Vilafortuny, som er mere end 1,5 kilometer lang; El Cavet, som er en meget rolig strand, La Llosa og Cap de Sant Pere. Ved disse strande finder du vand af høj kvalitet og nem adgang for handicappede. Her er også alle former for faciliteter såsom udlejning af liggestole og udstyr til vandsport, strandbarer, brusere, og så vejer det blå flag her hele sommeren. 
 
Strandene i Cambrils

En smuk havnepromenade

Den charmerende badeby Cambrils har i århundreder været kendt for sit fiskeri og for sin produktion af vin og olie. Selvom disse erhverv stadigvæk er aktive, så er turismen i dagen vigtig indtægtskilde for byen. Hver sommer kommer der tusindvis af besøgende for at få en uforglemmelig ferie her, og de bliver ikke skuffede. For selvom du ikke er helt alene, så er det hyggeligt at gå en tur på strandpromenaden i Cambrils. Herfra har du et godt udgangspunkt for at forstå, hvorledes fiskeri og søfart har påvirket byen gennem tiderne. 
 
Gå en tur på strandpromenaden i de tidlige morgentimer eller om aftenen for at få den bedste og ikke for varme oplevelse. Her en pragtfuld atmosfære. Mærk duften fra havet og den kølige brise, og selv mågernes skrig virker afslappende her. Strandpromenaden går helt til nabobyen Salou. Hvis du ikke vil gå hele vejen, er der flere steder, hvor du kan leje en cykel eller en segway.
 
Puerto Nautico (lystbådehavnen) i Cambrils
 
Holder du af en god udsigt eller af at tage fantastiske billeder, bør du helt sikkert gå ud til Faro Rojo, det røde fyrtårn, som er byens kendetegn. Her ude på spidsen af molen er udsigten og solnedgangen helt underskøn. Du kan tage et lille hvil i skyggen under Redondo Pino, et spektakulært gammelt træ, som er erklæret for både et lokalt og regionalt monument, og det fungerer også som et mødested for både turister og lokale. Et andet træ, som også er ikonisk for byen, er La Phitolata, som er importeret fra Argentina, og som står direkte overfor Puerto Nautico. Det skiller sig ud særlig ud, da det er et af de få af slagsen i hele Catalonien.

Smag på de lokale retter

Takket være den stærke tilknytning til havet, er Cambrils lokale gastronomi baseret på frisk fisk og skaldyr. Byens køkken er anerkendt for fantastiske retter, og Cambrils betragtes som den "kulinariske hovedstad" på Costa Dorada, så du bør ikke glip af muligheden for at prøve deres lækre retter. En af dem er "Fideus Rossos", som er baseret på nudler med fiskebouillon og paprika, hvilket giver retten en karakteristisk og særpræget rødlig farve. 
 
Puerto Nautico (lystbådehavnen) i Cambrils

Kultur og historie i Cambrils 

Selvom Cambrils er en lille by, findes der rundt i gaderne mange museer, der afspejler byens fascinerende historie og kultur. Det vigtigste museum er "Molí de les Tres Eres", som er hovedbygningen på ​​det historiske museum i Cambrils, og som er kendt for både sin vandmølle, der stadigvæk er i drift samt for forskellige arkæologiske fund fra år 300 herunder nogle fine bronzefigurer.
 
Tag en tur tilbage i tiden i Cambrils og besøg Vila Romana de la Llosa, som var et af ​​de vigtigste romerske områder i regionen, hvilket understøttes af over 2000 år gamle fund i området. Dette besøg er spændende for både voksne og børn, da man her har lavet en interessant og pædagogisk virtuel rekonstruktion af livet i romertiden, så vi kan forstå, hvordan livet var i den gamle romerske provins Tarraco.
 
Den gamle bydel i Cambrils
 
Du kan også besøge et landbrugsmuseum, som ligger i en smuk modernistisk vingård designet af Bernardí Martorell, en af Gaudís lærlinge, og som bestemt lærte sit håndværk til stor nydelse for de besøgende. På museet vises alle elementerne og detaljerne i produktionen af ​​vin og olie, to vigtige elementer i middelhavskøkkenet
 
Et andet museum, som er værd at besøge, er Torre de la Ermita, som er et militærtårn bygget i det fjortende århundrede til at overvåge kysten langs Costa Dorada. Fordi tårnet er i så god stand, bliver det ofte brugt til udstillinger om middelalderen og Cambrils. 

Den romantiske Samá park

Vil du opleve en helt anderledes eftermiddag omgivet af eksotiske træer, søer, vandløb, smukke kunstige huler og alle slags dyr. Ja, så er Samáparken stedet for dig, den er som et paradis på Costa Dorada beliggende mellem byerne Cambrils og Montbrió del Camp.
 
Det var Salvador Samai Torrens, Marques de Marianao, der anlagde denne drømmeagtige park, da han ønskede at huske atmosfæren fra kolonitiden på Cuba, hvor han havde boet. Projektet blev lagt i hænderne på Josep Fontserré, bedst kendt som arkitekten bag "Parque de la Ciudadela" i Barcelona. Det fantastiske resultat af hans evner og fantasi står i dag som en sand oase, som vi kan besøge og få koblet helt af i et par timer. 
 
Sama parken i Cambrils
 
Sama parken betragtes som et af ​​de bedste eksempler på en romantisk have ved Middelhavet, og på din tur gennem parken støder du på masser af skulpturer, springvand, pavilloner og damme, hvor vi finder alle former for påfugle, ænder og papegøjer. Reserver din feriebolig på Costa Dorada og opdag unikke og interessante steder som Parque Sama.

Pinaret parken

Mens vi er ved parker, vil vi også nævne den prægtige Pinaret Park, som er den største og mest moderne park i Cambrils. I alt strækker den sig over 4,5 hektar og er opdelt i flere områder, blandt andet med en legeplads for de mindste, et skovområde med picnicområder og vandrestier, et grøn område, hvor du kan studere forskellige arter af lokal flora og endelig et sted, hvor der arrangeres offentlige aktiviteter.
 
Sama parken i Cambrils

Aktiv ferie

Cambrils er også kendt blandt de, som holder af en aktiv ferie i kombination med et par dages afslapning på Costa Doradas strande. Cambrils tilbyder både mange og gode muligheder for aktiv ferie, og Cambrils er derfor blevet tildelt Certificado de Turismo Deportivo af den katalanske lokalregering, hvilket er et certifikat for sportsturisme.
 
Når du besøger Cambrils, bør du nærme dig havet og prøve nogle af de mange former for vandsport, der tilbydes her, og som er designet til at give dig nye oplevelser og erfaringer. Du kan flyve over vand i parasailing, stå på vandski, opleve fart ombord på en oppustelige bananbåd, prøve jetski, padlesurfe eller padle i kajak langs kysten foruden kitesurfing og windsurfing. Her er mange muligheder! 
 
Er du mere til aktivitet på land, finder du i Cambrils et stort netværk af cykelruter i forskellige sværhedsgrader, både langs kysten og inde i landet. Som en helt særlig ting, har mange af byens restauranter specielle menuer designet til sommerens mange cyklister.
 
Port Aventura

Port Aventura: den bedste forlystelsespark i Spanien

Kun 12 km fra Cambrils ligger en af ​​de største forlystelsesparker i Spanien: den verdensberømte Port Aventura. Den har 6 tematiske områder og endeløse rutsjebaner, forlystelser og shows. Et vildt adrenalinsus, der er værd at opleve. 
 
Sæt en dag af i din ferie til at opleve denne fantastiske forlystelsespark. Her vil du opleve både et tropiske paradis i Polynesien, det vestlige USA, Kina som kejserdømme og fantastiske shows med lys, dans og farve. Attraktionerne omfatter rutsjebanen Dragon Khan med en maksimal hastighed på 105 km / t, mens du har udsigt over Middelhavet i det fjerne. Port Aventura er en af ​​de største forlystelsesparker i Spanien, men der er mange i hele landet. Få tips til de bedste forlystelsesparker her, hvis du rejser med børn.
 
Port Aventura

Begivenheder og festivaler i Cambrils

Som om alle disse aktiviteter ikke var nok, så har Cambrils også en lang række af festivaler og kulturelle arrangementer i løbet af året:
 
Encarxofa't i Cambrils: artiskok-festival. 
I marts afholdes en meget original gastronomiske begivenhed, hvor den ubestridte hovedperson er artiskokker. Næsten tredive lokale restauranter forbereder særlige menuer baseret på denne velsmagende grøntsag og i alle prisklasser. Vil du lære mere om den spanske gastronomi? Så anbefaler vi vores guide til de bedste gastronomiske begivenheder i Spanien
 
Cambrils musikfestival. 
El Festival de Música de Cambrils afholdes hver sommer mellem slutningen af ​​juli og midten af ​​august. Her er et omfattende program med et stort antal koncerter  i Parc del Pinaret med kendte nationale og internationale kunstnere. En skøn måde at afslutte en dag på stranden. 
 
Nit del Foc, fest med djævle med fakler
 
Las Fiestas Mayores - de store byfester
I slutningen af ​​august og begyndelsen af ​​september afholdes las Fiestas Mayores de Cambrils (de store festivaler) med shows, kulturelle arrangementer og fester, som fejres i de varme sommerdage og -nætter. Et af de mest populære arrangementer er "Nit del Foc", hvor massevis af djævle med fakler løber rundt i den gamle bydel, og det hele afsluttes med et imponerende fyrværkeri. I disse dage danses den lokale dans Sardana i gaderne, og der er parader og mange andre former for familieaktiviteter. 
 
Maritim udstilling 
I maj arrangeres der i Cambrils en udstilling med skibe fra hele i verden. La Marítima Costa Daurada afholdes over flere dage, hvor Cambrils er centrum for udstillinger af de nyeste modeller af både og tøj foruden alle former for aktiviteter i forbindelse med havet såsom fiskeri, bådture, kajaksejlads eller roning. Hertil kommer, at der afholdes workshops for unge for at vække en begejstring for havet hos dem. 
 
Ildsprutende drage
 
Som vi her har vist, er Cambrils  meget mere end sol og strand. Denne smukke by på Costa Dorada er fuld af aktiviteter og uopdagede skatte. For at sikre en uforglemmelig oplevelse, kan du bestille en feriebolig i Cambrils og forberede dig på at opleve en sommer, som vil blive husket.