Tarragona: rejse gennem Middelhavets historie

Tag med til Tarragona og oplev Middelhavets historie. At besøge denne by er som at rejse en tur tilbage i tiden til en svunden tid med gladiatorer, kejsere og erobringer på havet. Tarragona tilbyder også sine besøgende et varieret og omfattende udbud af kulturelle begivenheder og underholdning. 
 
I denne artikel vil vi give dig de bedste tips og ideer, så du får mest muligt ud af din ferie i Tarragona. Her er et overflødighedshorn af muligheder fra fantastiske strande langs Costa Dorada, underholdende festivaler, sport i naturen og forlystelsesparker. Læs videre og forelsk dig i Tarragona:
 
Tarragona

Romernes Tarragona

Da romerne herskede over Middelhavet, var dette område vigtigt for romernes forsyningslinier. Tarragona (som dengang blev kaldt Tarraco) blomstrede som en vigtig handels- og havneby og var derfor stærkt befæstet. Byen havde sit eget et amfiteater, to romerske forum, et cirkus, et nekropolis (begravelsesplads), som alle stadigvæk kan besøge den dag i dag. Dette er historiske monumenter, der er to tusind år gamle, og som er erklæret for Verdensarv af UNESCO
 
De romerske, arkæologiske områder i Tarragona finder du både i centrum af byen og i udkanten, så der behøves nogle dage for at få det hele med. Der hersker ingen tvivl om, at juvelen i denne samling af romerske monumenter er det majestætiske amfiteater, der er bygget kun få skridt fra havet med en kapacitet på 14.000 mennesker, og hvor der blev afholdt alle former for arrangementer og gladiatorkampe.
 
Det romerske amfiteater i Tarragona
 
I udkanten af ​​Tarragona findes der også monumenter, som er værd at besøge. For eksempel den fantastiske Pont del Diable, en romersk akvædukt, der spænder over en dal nær byen og som er 27 meter høj, eller Torre de los Escipiones, et af ​​de bedst bevarede gravmonumenter i Spanien.
 
Mange af de efterladenskaber, som er fundet i det gamle Tarraco udstilles i dag på det arkæologiske museum i Tarragona, som ligger på Plaça del Rey, hvor vi også kan se modeller af de oprindelige monumenter. Reserver din feriebolig i Tarragona og opdag alle de vidundere denne gamle by rummer.
 
Det romerske cirkus i Tarragona
 
Der er intet som begivenheden “Festival de Tarracoviva”, hvis man ønsker at opleve og føle den glorværdige romerske fortid i Tarragona. I løbet af denne festival, der finder sted i maj, viser de mange forskellige arrangementer, forestillinger og workshops, hvordan livet var dengang. Festivalen har en speciel gastronomisk attraktion: Tarraco en Taula, hvor flere af byens restauranter forbereder lækre og originale opskrifter fra romertiden.

Gå en tur i den gamle by i Tarragona

Besøget i det arkæologiske område Tarraco kan kombineres med et besøg i den vidunderlige gamle bydel i Tarragona, som er fuld af terrasser, barer og restauranter, hvor du kan tage en pause for at spise eller drikke. Gaderne i den gamle bydel består af uendelige brostensbelagte gader og pladser i en charmerende middelalderlig stil tilsat med modernistiske elementer.
 
Du bør ikke gå glip af Santa Tecla katedralen, som blev bygget i det tolvte århundrede ovenpå et romerske forum. Dens facade og roset er et af byens mest kendte symboler, og vi foreslår, at du går en tur igennem klosterhaven og kapellerne, som alle er fulde af smuk religiøs kunst. 
 
Katedralen Santa Tecla i Tarragona
 
Tarragonas økonomiske opsving i slutningen af ​​det nittende århundrede tiltrak sig vigtig modernistiske byfornyelse, som blev i hænderne på arkitekter og kunstnere som Antoni Gaudí og Lluís Domènech i Montaner. Et eksempel er bygningen “Casa Castellarnau”, som i dag rummer Tarragonas historiske museum “Museo de Historia de Tarragona”, som er fuldt af neoklassiske haller og kunstsamlinger.
 
Casa Canals er også en modernistisk bygning med en helt fantastisk have og balsal. Opdag den flotte udsmykning af den storslåede orientalsk lounge og nyd den spektakulære udsigt. 
 
Gaden Mercería i Tarragona
 
Vil du opleve mere moderne værker og ting, bør du gå en tur nedad Rambla Nova, som er hovedgaden i Tarragona og fuld af butikker og smukke bygninger. For enden ligger Balcón del Mediterráneo, hvis rækværk menes at bringe lykke til, hvem der rører det. Og så er der en fantastisk udsigt ud over ​​Costa Dorada fra denne balkon.
 
Tarragona har mange begivenheder og festivaler, som fejres med masser af fest og farver. I midten af ​​august afholdes festivalen Sant Magi til ære for byens skytshelgen. Blot en måned senere er det festivalen Santa Tecla, som afholdes. Begge festivaler har typiske elementer af catalansk folklore, som ildpruttende drager, parader med dansende kæmpedukker og levende mennesketårne. 
 
Særligt kendt er festivalen "Tarragona, Ciutat de Castells", en byfest, hvor der bygges de største Casteller (mennesketårne) i verden, og hvor forskellige grupper af Castelleras konkurrerer om at være den bedste. Disse menneskelige tårne bliver mange meter høje og regnes for kunst. Det er en unik oplevelse at se disse tårne, som er blevet erklæret immateriel kulturarv af UNESCO.
 
Balcón del Mediterráneo i Tarragona, et smukt udsigtspunkt i Tarragona

Dejlige strande på Costa Dorada

Tarragona ligger i gåafstand fra pragtfulde strande med fint gyldent sand, palmer og krystalklart vand, hvor du kan tilbringe en sjov og afslappende dag. 
 
Playa La Mora (Mora-stranden) i Tarragona
 
En kyststrækning på hele 15 kilometer ved Tarragona er fuld af fantastiske strande, som for eksempel: playa de los Capellanes, la playa de El Miracle eller la playa de la Abarrassada, der alle tilbyder et væld af faciliteter, og hvor det blå flag vejrer. Med udgangspunkt i Tarragona kan du nyde alle de bedste strande på Costa Dorada.
 
Tamaritslottet og -stranden, Tarragona
 
I slutningen af ​​juni afholdes en international fyrværkerikonkurrence i Tarragona på la playa de Miracle (Mirakel-stranden) med spektakulært fyrværkeri, der oplyser sommernætterne med magi, lys og massevis af farver.

Middelalderlig skønhed i området omkring Tarragona

Tarragona har så meget at se og tilbyde, at det slet ikke er nødvendigt at tage ud af byen for at nyde et par dage med fantastisk ferie. Men der er imidlertid i Tarragonas nærområde flere interessante historiske, naturmæssige og kulturelle attraktioner, der er værd at besøge. En af dem er den smukke middelalderby Montblanc. I april afholdes der i denne by et af de bedste middelaldermarkeder i Spanien i anledning af fejringen af ​​helgen Sant Jordi
 
Santa Creus-klosteret
 
En anden oplevelse, som du ikke bør gå glip af er la Ruta del Císter, en mystisk og spændende rejse gennem arkitektur, kultur, historie og natur i tilknytning til Santes Creus, Poblet og Vallbona de les Monges ikke langt fra Tarragona. Klostrene, som blev bygget i det tolvte århundrede, har beholdt deres romantiske middelalderlige skønhed og kan besøges og opleves af alle. Klosteret Santa Maria del Poblet blev i 1991 erklæret for bevaringsværdig verdensarv af UNESCO. 
 
Santa Creus-klosteret

Sjovt i forlystelsesparker 

Den bedste forlystelsespark i Spanien: Port Aventura Park i Salou, som ligger kun 12 km fra Tarragona. Den perfekte ferie er den, der omfatter kulturelle aktiviteter, naturoplevelser og ikke mindst grin og sjove oplevelser. Derfor bør du ikke gå glip af Port Aventura på dit besøg i Tarragona.
 
Med sine 6 temaområder, shows og rutsjebaner er der ikke plads til at kede sig i Port Aventura. Parken er egnet for alle, både voksne, unge og mindre børn, da der er attraktioner tilpasset enhver alder. 
 
Port Aventura i Salou
 
Mindre end 10 minutters kørsel fra Tarragona ligger vandlandet Aquópolis, som er det perfekte sted at køle ned om sommeren. Dette vandland består af pools og vandrutsjebaner og et helt område, hvor man har genskabt strandene på Hawaii med hvidt sand, hængekøjer og stråtækt parasoller. Vil du besøge disse parker, kan du vælge at leje en feriebolig i Salou
 
Således var vores bud på en tur til fantastiske Tarragona, en by fuld af historie og helt tæt på Middelhavet. Så det er bare om at tage til Tarragona og opdage dette charmerende område på Costa Dorada.