Lanzarotes Top 10 strande

De Kanariske Øer er kendte for deres smukke strande, og de allerbedste af disse findes på de østligste øer Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote. Strandene er en blanding af uendelige lange strande, isolerede strande og små laguner. Havet varierer mellem roligt og store bølger til surfere, mens temperaturen er imødekommende med en årlig gennemsnitlig temperatur på 19,5 grader celcius. Så for den rejsende er der nok at vælge imellem, hvis man er til strandtid.

Find ud af i hvilken kommune strandene ligger i, og planlæg hvilke du vil besøge og som ligger tæt på din feriebolig på Lanzarote såvel som hvad du kan forvente ved hver strand.  

1. Playa Francesa

Playa Francesca

Har du lyst til at være lidt alene og bare nyde havet og stranden, så tag færgen fra Órzola til øen La Graciosa, de Kanariske Øers uofficielle ottende ø. Øens navn "La Graciosa" kan oversættes til både "den yndefulde" og "den charmerende", hvilket passer meget godt til både øen og stranden Francesa. Det siges, at Robert Louis Stevenson havde denne strand i tankerne, da han skrev "Skatteøen". I dag finder man dog ikke piratskibe i området, men i stedet besøges området gerne af sejlbåde året rundt.

Stranden Francesa på øens sydlige del ligger isoleret cirka 5 km fra øens største by Caleta de Sebo, hvor lokalbefolkningen fejer gader rene for sand hver morgen. De eneste måder at kommer herud på er på cykel, i en firehjulstrækker eller til hest. Hvilken mulighed vælger du? 

Kommune: Teguise 

Strandens længe: 435 meter

Bedst til: Familier, vennegrupper og snorkelentusiaster

2. Playa de Papagayo

Playa de Papagayo

I den sydlige del af Lanzarote finder man Playa de Papagayo, "Papegøje stranden", som regnes for en af de smukkeste strande på Lanzarote. Området består af flere mindre strande, hvor du finder den mest kendte længst ude, hvis du kommer fra den østlige side fra Playa Blanca. Denne strand er smukt omkranset af klipper på begge sider, sandet er hvidt og havet tyrkisblåt. Der går grusveje ud til stranden, som kan benyttes til fods eller af firehjulstrækkere, hvor der kan forekomme en parkeringsafgift.

Medbring din egen picnic eller spis på den lille restaurant, en "chiringuito" i området, men ingen andre muligheder for indkøb. Da vegetationen er sparsom i området, og der dermed ingen muligheder er for skygge, anbefales det, at man medbringer både parasol, solhat, vand og ikke mindst solcreme.

Det kan varmt anbefales at blive, til solen går ned og nyde solnedgangen fra dette idylliske sted. 

Kommune: Tías 

Strandens længde: 120 meter

Bedst til: Familier med unge svømmere og snorklere

3. Playa Chica

Playa Chica

Lej en feriebolig ved Puerto del Carmen og vær tæt på den smukke men korte strand Playa Chica. Stranden ligger afskærmet og er kendetegnet ved meget stille vand i hele lagunen. Er man til dykning er dette sted en af perlerne. Under havets stille overflade findes en af Europas smukkeste og spændende havbunde, som er deklareret værd at beskytte af European Natura 2000 Network. For at komme til stranden kan du enten vælge Calle Harimaguada eller Calle Bajamar.  

Kommune: Tías 

Strandens længde: 90 meter

Bedst til: dykkere, par og familier

4. Playa de Famara

Playa de Famara

Stranden starter ved den lille landsby La Caleta de Famara på Lanzarotes nordøstlige side. Stranden er flere kilometer lang og virker næsten uendelig. Sandet er rent, fint og let gyldent. Vegetationen er spredt og sparsom i de vindskabte klitter, som tilbyder læ til solbadning og afslapning. Stranden er kendt for sine meget gunstige forhold til surfing, da der oftest er en kraftig vind og dermed også store bølger. Så er du til surfing er denne strand klart et besøg værd. Det kan i den forbindelse anbefales at besøge siden Magic Seaweed, som tilbyder en vejrudsigt 10 dage frem i tiden med fokus på surfing.

Kommune: Teguise 

Strandens længde: 6 km

Bedst til: Surfere og naturister

5. Playa Flamingo

Playa Flamingo 

Palmer og parasoller står side om side på Playa Flamingo og indbyder til afslapning og solbadning , da havet ofte er roligt her uden mange bølger. Sandet er fint, hvidt og varmt, så det er en god ide at medbringe et par klip-klapper til at beskytte fødderne. Til at stille både sult og tørst er der tæt på både barer og restauranter.

Kommune: Yaiza

Strandens længde: 200 meter

Bedst til: Familier og vennegrupper

6. Playa de las Conchas

Playa de Las Conchas

På øen La Graciosa findes endnu en smuk strand, Las Conchas. Området er isoleret, og man vil ofte ikke møde mange andre gæster, så stedet er perfekt, hvis man har lyst til at være lidt alene. Det er en af ​​de bedste nudiststrande på Lanzarote. ,Hvis du aldrig har prøvet naturisme før, er dette et så godt sted at starte, da der her er mange flere muslingeskaller end mennesker.

Udsigten domineres af naboøerne Montaña Clara, Roque del Oeste og Alegranza. Havet mellem øerne er altid i bevægelse, så det anbefales at bade tæt på kysten og holde øje med børn. Det er muligt at nå stranden fra Caleta de Sebo enten til fods, på cykel eller med bil/taxa, hvilket tager henholdvis omkring 45, 20 og 5 minutter.  

Kommune: Teguise 

Strandens længe: 610 meter

Bedst til: Naturister, naturelskere og par

7. Playa Blanca

Playa Blanca

Er man til strandbesøg med mange faciliteter, så er en feriebolig i Playa Blanca et perfekt valg. Stranden ligger i midten af en tidligere fiskerlandsby, som siden har udviklet sig til en af de større byer på Lanzarote. Stranden er meget familievenlig med roligt vand og fint sand. Der er mulighed for både at leje solsenge og parasoller, så man slipper for at medbringe alt selv. Bag stranden omkranser en strandpromenade hele området og her ligger både barer og restauranter.

Kommune: Yaiza 

Strandens længde: 40 meter

Bedst til: Familier og vennegrupper

8. Playa Caletón Blanco

Playa Caletón Blanco

Kontrasterne er ikke til at overse på denne strand. Sand så hvidt som sne med lavasten så sorte som kul. Et smuk og særpræget syn. Vandet er stille og de små naturligt skabte pool gør oplevelsen helt unik. Denne skønne strand ligger på Lanzarotes nordlige side i nærheden af byen Órzola og besøges ikke af mange turister, da den ligger langt fra de sydlige turistområder. Det er muligt at kører herud, og de fleste parkere deres bil på stranden, da der ikke er parkingspladser i områder.

Det anbefales at medbringe både mad og drikke, samt parasol og solcreme, da vegetationen er sparsom. De naturlige svømmebassiner, som er skabt af tidevandet, er gode til unge svømmere og dermed til en familieferie på Lanzarote.

Kommune: Haría 

Strandens længde: 500 meter

Bedst til: Naturelskere og familier

9. Playa de Mujeres

Playa de Mujeres

Den første af Papagayo strandene man møder, når man kommer fra Playa Blanca er Playa de Mujeres, som både er den største og mest besøgte. Heldigvis er stranden hele 85 bred med masser af plads at boltre sig på. Sandet er smukt gyldent, og havet er oftest roligt her. Området byder også på både ruiner af stenbrud af kalksten og adskillige efterladte bunkere fra 2. verdenskrig. Playa de Mujeres er også en populær strand for naturister på Lanzarote.

Kommune: Yaiza

Strandens længde: 395 meter

Bedst til: Naturister og vennegrupper

10. Playa de la Cera

Playa de la Cera

Denne strand er den tredje og sidste af Papagayo strandene og er den mindste. Den er mere intim og opfordre til hygge, solbadning og naturligvis en svømmetur i det tyrkis grønne hav. Vegetationen er sparsom, sandet er gyldent og området omkranses af klipper. Ligesom de andre Pagagayo-strande går vejen derud via en grusvej, som kan benyttes til fods eller af biler.  

Kommune: Yaiza 

Strandens længde: 105 meter

Bedst til: Par og naturelskere

 

Foreslået artikel til dig: