Hvor skal man bo på Lanzarote

Den kanariske ø Lanzarote ligger ca. 125 km fra Afrikas kyst og er et paradis for feriegæster. Øen har et imponerende vulkansk landskab samt smukke strande med varmt vand og et mildt klima.

Playa Famara, Lanzarote

Med en bred vifte af aktiviteter og underholdningsmuligheder i de mange feriesteder på øen er beslutningen om hvor man skal bo på Lanzarote ikke let at træffe. Læs vores guide om de bedste steder at bo på Lanzarote og om, hvad de bedste attraktioner, aktiviteter og strande kan tilbyde til en afslappet, aktiv eller solbeskinnet ferie.

De bedste steder at bo på en familieferie

Playa Blanca ligger på den sydlige del af øen. Området er meget velorganiseret og vant til turister, hvilket gør det til en perfekt destination til at leje en feriebolig på Lanzarote til en familieferie. Med smukke strande, en attraktiv strandpromenade med mange restauranter, der serverer lækker lokal mad og et vandland (Aqualava), er dette område et godt udgangspunkt for sjove familieudflugter. De fleste børn bliver positivt overraskede over la Montaña Roja (det røde bjerg), klipperne Los Hervidores klipper og Timanfaya National Park med sine vulkaner.

Familier med yngre børn bør overveje at holde ferie i Costa Teguise. Dine børn vil elske at lege og padle i det varme vand i de fire naturlige strande med alle faciliteter. Vil du ikke have din Costa Teguise lejlighed fuld af sand? Intet problem, for Costa Teguise har sit helt eget vandland med masser af vandrutchebaner og andre attraktioner til at underholde børn. Takket være sin gode beliggenhed er alle seværdigheder også let tilgængelige, hvilket gør denne del af kysten til et af de bedste steder at bo på Lanzarote for familier.

De bedste steder at bo på en strandferie

Lanzarote er kendt for unikke og fantastiske strande øer hele øen, fra intime klippefyldte bugter til lange strækninger af gyldent sand. Føl den kanariske varme og nyd en ferie i nærheden af en af ​​de smukke strande på Lanzarote.

Playa de Papagayo, Lanzarote

Hvis du har lyst til en strandferie på Lanzarote, men gerne vil lidt væk fra folkemængderne, kan du vælge at besøge Papagayo-strande. Det er en samling af smukke naturområder, som er perfekte til total afslapning og kun et stenkast fra din feriebolig i Playa Blanca. Tæt på Playa Blanca centrum finder du flere maleriske strande såsom Playa Blanca, som er tildelt det blå flag og er perfekt til familier, Playa Dorada med sit hvide sand og Playa Flamingo. Alle tilbyder de flere forskellige faciliteter.

Arrecife, som er øens hovedstad, er naturligvis er et mere bebygget område, men det tager ikke charmen væk fra de lokale strande. Strande som den smukke Playa del Reducto og Playa del Cable er et besøg værd, når du bor i Arrecife. Playa de El Reducto er meget populær blandt besøgende takket være det fine hvide sand og dets brede udvalg af faciliteter som restauranter, brusere og omklædningsrum.

Playa El Jabillo
Med sine naturlige og veludstyrede gyldne strande er den tidligere omtalte Costa Teguise en fantastisk destination på Lanzarote. Besøg Playa Las Cucharas, Playa Los Charcos og Playa del Jabillo, som alle tiltrækker turister fra hele verden.
 
Det er også et godt valg at bo i Puerto del Carmen, som er det største ferieområde på hele øen, og som giver fremragende muligheder for en skøn strandferie på Lanzarote. Hvis du godt kan lide en levende strandatmosfære, vil du synes om Playa Grande og Playa de los Pocillos. Begge har lange gyldne sandstrande og alle de faciliteter, du kunne ønske dig: brusere, toiletter, omklædningsrum samt udlejning af hængekøjer, parasoller og vandsportsudstyr. Ud over de to store strande har Puerto del Carmen også mindre, mere intime strande og bugter som Playa de Fariones og Playa de Pila de la Barrilla.

De bedste steder at bo på en aktiv ferie med sport og natur

Lanzarote er ikke kun en skøn ø at slappe af på, men den er også et paradis for sportsentusiaster, der elsker naturen. Surfing, windsurfing, cykelture og mountainbike er nogle af de mest populære aktiviteter, både hos de lokale indbyggere og hos de turister, der søger en aktiv ferie på Lanzarote. Øen er også et populært træningssted for professionelle triathlon-atleter, der forbereder sig til den årlige Lanzarote Ironman-konkurrence.

Lanzarote kaldes ofte Europas Hawaii, hvilket ikke kun skyldes det vulkanske landskab, men i særdeleshed skyldes bølgerne. De store og konstante bølger gør Lanzarote til et af de bedste steder at surfe i Europa.

Playa de Famara i Caleta de Famara er utvivlsomt en af ​​de bedste strande til surfere på Lanzarote, og den er velegnet til surfere på alle niveauer. Lej en ferielejlighed i Famara, hop ud af sengen om morgenen, iklæd dig din våddragt og tjek så bølgerne med surfbrættet under armen. Stranden ligger så tæt på byen og er let tilgængelig. Med sine lange strækninger af gyldent sand med smukke klipper rundt om, er Playa Famara den perfekte strand på Lanzarote til at lære at surfe. Der gives undervisning på lokale surferskoler såsom Red Star Surf. Mere erfarne surfere bør tage til El Quemao (La Santa), som også kaldes Kanarieøernes “pipeline” på grund af de vældige “tunnelrør”, som bølgerne danner. Andre populære surfersteder er Orzola, Punta de las Mujeres, San Juan, Arrieta og El Centro. Vindsurfingentusiaster kan også finde gode strande på Lanzarote med ideelle forhold. Blandt de bedste er Playa Las Cucharas, Playa Matagorda og Playa Famara.

Cykelferier på Lanzarote er blevet populære på grund af den smukke udsigt og de gode veje, hvor der er både flade og stejle steder, så der kan arbejdes med både styrke og udholdenhed. Hele øen er en god feriedestination for cyklister, men der er nogle steder, der vil give dig de mest spektakulære udsigter fra sadlen.
Overvej at bo i Haría når du vil cykle på Lanzarote, da det er en af de mest maleriske landsbyer på øen. Det smukke område omkring landsbyen er bedre kendt som 'De tusind palmers dal', og er et af de grønnere områder af Lanzarote med stejle veje gennem hele landskabet. Haría ligger i nord, hvor du også kan udforske Mirador del Río, som har en spektakulær udsigt over den mindre ø La Graciosa samt den fantastiske Punta de las Mujeres med sine naturlige klippebassiner.
 
Cyklister og mountainbikere kan finde mange forskellige veje og stier rundt om Haría. Glem ikke at medbringe din egen cykel eller lej en cykel på en af de større destinationer. Små landsbyer som Haría har ikke cykeludlejningsbutikker.

 Mountainbiker på TimanfayaInstagram

En anden mulighed er at leje en feriebolig i Yaiza, som også er et godt udgangspunkt til at udforske andre spektakulære dele af Lanzarote. Kommunen Yaiza er delvist beliggende i Timanfaya National Park, et vulkansk område på 51,07 km2 med glatte asfaltveje til cyklister og stier og stejle nedadgående ruter til mountainbikere og andre adrenalin-junkies.
 
Hele øen Lanzarote er et fantastisk rejsemål for cykelentusiaster. Klassiske feriesteder såsom Playa Blanca, Costa Teguise og Puerto del Carmen er også gode steder at bo for aktive feriegæster med cykeludlejningsbutikker og muligheder for at deltage i guidede cykel- eller mountainbike-ture.

De bedste steder at bo på en luksusferie

De, der ønsker en luksusferie på Lanzarote, kan leje en villa i Puerto Calero. Puerto Calero ligger kun få kilometer væk fra den travle Puerto del Carmen og har en charmerende marina omgivet af skønne palmer og attraktive restauranter. Oplev en stemning af eksklusivitet og mange penge, når du en aften går en tur langs marinaen, hvor de rige og berømte ankrer deres luksusyachter. Eller tag en tur på shopping i de omkringliggende butikker, hvor du vil helt sikkert finde et stort udbud af  eksklusive vare.

En anden grund til at vælge Puerto Calero til en luksusferie er for at være i nærheden af vinregionen La Geria og dens mange bodegaer (vingårde). Her kan du smage lokale Lanzarote vine såsom søde Moscatel. Sørg for at se nærmere på det unikke landskab i La Geria, der er kendetegnet ved buede stenvægge for at beskytte vinstokkene fra de stærke vinde i området.
Playa Blanca anses stadig af mange for at være mere eksklusiv end Costa Teguise og Puerto del Carmen. På Playa Blanca kan de, der ønsker det, forkæle sig i elegante omgivelser. Den lokale Marina Rubicón udstråler en eksklusiv atmosfære, og der er mulighed for at leje jetski og udforske det varme vand ved Playa Blanca stilfuldt.

De bedste steder at bo på en budgetferie

For dem, der ønsker en ferie på Lanzarote uden at tømme deres bankkonto, er Puerto del Carmen det bedste valg af de tre største for en budgetferie på Lanzarote.

Når du går ud til middag, prøv de typiske “papas arrugadas” (bogstaveligt: ​​rynkede kartofler), der traditionelt serveres med en grøn eller rød mojo sauce. Dette er normalt blandt de billigste retter på menuen, de er velsmagende og du får hurtigt stillet din sult. Der er også mange andre muligheder for at spise ude i Puerto del Carmen såsom asiatisk mad, tapas, britisk mad og meget mere, alt til rimelige priser.

Det er smart at booke billig indkvartering på Lanzarote en smule væk fra de attraktioner, du vil se, og leje en bil. En bil gør dit liv nemmere, når du tager på sightseeing, og benzinen er ofte billigere flere steder her end på det spanske fastland. Billig benzin hjælper dig med til at holde dit feriebudget, mens du udforsker øen med i bil.

De bedste steder at bo til en afslappende ferie

Lanzarote er et godt sted for dem, der ønsker at slappe helt af fra dagligdagen hjemme.  Landsbyen Punta Mujeres er perfekt til afslapning, hvor du kan nyde de klippefyldte bugter og naturlige pools med varmt krystalklart vand med en overflod af fiskearter. Nyd en drink i en af ​​Punta Mujeres barer med udsigt ud over havet og nyd den afslappede atmosfære. Du kan også vælge at bo i Arrieta, en lille og uspoleret landsby på østkysten, der huser den vidunderlige Playa de La Garita.

For en mere landlig ferie på Lanzarote kan du vælge et feriehus på La Graciosa. Denne ø ligger kun 2 km væk fra Lanzarote og udgør en del af naturparken Chinijo Archipelago. Med en befolkning på omkring 800 mennesker er denne ø det perfekte sted at koble af fra det hele. Sørg for at besøge Playa de Las Conchas på den nordvestlige side af øen, en oase af gyldent sand og turkisvand, hvor ingen vil forstyrre dig, når du solbader. Det virker næsten som din helt egen private ø.

Hvis du vil slappe af, men stadigvæk gerne vil kunne besøge et populært turistområde, når du har lyst til det, så vælg et feriehus i Tias. Tias er et hyggeligt sted, hvor du kan slappe af og passe dig selv, men samtidig ligger Puerto del Carmen kun seks kilometer væk. Du kan nemt kommer dertil for at nyde en drink eller nyde den kanariske sol på en af ​​de travle strande.
Andre gode muligheder på Lanzarote for ren afslapning er den rolige hvide landsby Yaiza, der flere gange er udnævnt til den smukkeste landsby i Spanien, samt Teguise, Haría og Caleta de Famara.

De bedste steder at bo for at opleve kultur

Hvis du interesserer dig for på kultur på Lanzarote, bør du huske særligt et navn: César Manrique, en maler, billedhugger, arkitekt og alsidig kunstner, som blev født i hovedstaden Arrecife i 1919. Gennem årene har han haft stor betydning for udviklingen og udbygningen af Lanzarote, hvor han også har haft stor indflydelse på at udvikle turisme på øen. Manrique havde fokus på at udvikle turisme på Lanzarote i samspil med miljøet og den lokale kultur, så begge blev bevaret og beskyttet. Manrique har som ingen andre sat sit præg på Lanzarote overalt på øen, i museer, haver og endda rundkørsler.

Kultur og naturcentret Jameos de Agua, den smukke udsigt over Mirador del Río og kaktushaven er nok de vigtigste af Manriques kreationer, og disse er indenfor rækkevidde, hvis du bor i den nordlige del af Lanzarote. Orzola er et godt sted at bo for at være tæt på de vigtigste seværdigheder, der er designet og inspireret af Manrique. Haría er en anden god mulighed, da César Manriques hus og museum ligger i denne landsby. Andre gode steder at bo i den nordlige del af Lanzarote er Arrieta, Punta Mujeres og mere mod syd, Caleta de Famara.

Jameos del Agua

Et andet vigtigt sted for kulturinteresserede er hovedstaden Arrecife, hvor du kan finde det International Museum of Contemporary Art i San Josés slot. Desuden er Arrecife kun et stenkast fra César Manrique Foundation i Tahíche.

Teguise Marked

Hvis du ønsker at fordybe dig i gadekulturen på Lanzarote, skal du besøge markedet i Teguise, som afholdes hver søndag fra kl. 9.00 til 14.00 lige udenfor døren til din ferieudlejning i Teguise. Teguise marked er det største marked på Lanzarote med et stort udbud af alt fra tøj, souvenirs og mad til tasker, bælter, solbriller og sæbe. Det er et godt sted at jage efter gode tilbud.
 
Lanzarote er en ret lille ø, så hvis du leder efter kultur, kan du altid køre til de ting, du vil se. Dette giver dig flere muligheder og destinationer at vælge imellem.

De bedste steder at bo for at nyde nattelivet

Har du lyst til at male byen rød under ferien til Lanzarote? Så er Puerto del Carmen stedet for dig! Det kan prale af et pulserende natteliv fyldt med diskoteker og barer med levende musik. Tag til  Centro Atlantico på hovedgaden Avenida de las Playas og den gamle bydel tæt på havnen. I Playa Blanca og Costa Teguise er der også et livligt natteliv, men Puerto del Carmen er kendt for at være det mest festlige område af de tre.

Natteliv, Lanzarote

For at opleve autentisk spansk natteliv på Lanzarote kan du tage til Arrecife mere præcist Calle José Antonio eller Avenida de Fred Olsen, nær Playa del Reducto.

Lanzarote er en smuk ø med et varieret tilbud for alle aldre og ønsker. En interessant kultur, et betagende naturlandskab, utrolige strande ... Lanzarote har det hele og bør være på din liste over steder at besøge!