10 Pragtfulde strande på Costa Brava

Den kaldes den 'robuste, vilde kyst' på spansk. Uanset hvad navnet betyder, er Costa Brava helt sikkert spektakulær. Kom og oplev 10 fantastiske strande til din strandferie på Costa Brava

Sa Boadella stranden, Lloret de Mar


Hvis du kan lide strande og natur, vil Costa Brava kunne tilbyde dig en fantastisk kombination af begge dele. Kystens behagelige middelhavsklima gør området til et populært feriemål, men du kan alligevel altid finde skjulte strandvige med færre besøgende. De ligger oftest lidt længere væk fra bycentrene, men det er umagen værd at tage dertil. Nedenfor afslører vi strandenes hemmeligheder, hvad du kan forvente og præcis, hvor du kan finde dem (se også kortet nederst).

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar stranden 

Sant Pol de Mar er en af ​​de bedst bevarede hemmeligheder på Costa Brava. Denne smukke bugt med et unikt klitlandskab og lavt vand er helt ideel til familier med børn, især da der også ligger en legeplads i nærliggende Parque de las Dunas, og der er en klub for børn (Club Infantil) på stranden i sommersæsonen.

Stranden er næsten 1 km lang og 25 meter bred og tilbyder mange faciliteter, herunder en flot strandpromenade og vandsport såsom sejlads, kajak, windsurfing og vandski. Du kan også udforske de nærliggende bugter, hvis du vil se farverige fisk, mens du snorkler. Med vand så klart som dette er en dykkermaske ikke nødvendig. 

Cala Sant Francesc, Blanes

Blanes - Cala Sant Francesc

 

Den charmerende tidligere fiskerby Blanes er en kendt destination til en strandferie. Blanes har både komfortable, lange sandstrande med alle faciliteter og stenfyldte bugter, der er kendt for deres uberørte skønhed.

Cala Sant Francesc tilbyder gyldent sand med roligt vand, smukt omgivet af fyrretræer. Denne søde lille strand er blot 220 meter lang og 35 meter bred. De vigtigste faciliteter er til stede herunder brusere, parkeringsfaciliteter, livreddere, udlejning af liggestole og vandcykler, foruden en restaurant, som tilbyder både forfriskninger og lækker mad. Så denne strand er også et godt sted for familier med børn.

Cala Sant Francesc er også kendt som 'Cala Bona', hvilket betyder 'smuk bugt'. Den ligger to kilometer væk fra centrum af Blanes og meget tæt på den fantastiske botaniske have Marimurtra, så det er både dejligt og belejligt at kombinere en tur langs den botaniske have med et besøg på denne paradisiske strand.

Der er flere nemme måder at få adgang til denne strand på. Hvis du ønsker at gå, skal du bare tage Passeig de Carles Faust-gaden bag havnen. Gå forbi Jardín Botánico Marimurtra (den botaniske have) og fortsæt ad den samme gade ca. 500 meter. Hvis du i stedet for ønsker at ankomme i bil, så kør mod stranden ved feriestedet Lloret de Mar. Omkring 100 meter før du kommer til skiltet, som indikerer, at du nu kører ud af Blanes, skal du følge skiltet mod 'Urbanització Cala Sant Francesc' og drej til højre. Hvis der ikke er en ledig parkeringsplads tilbage her, kan du benytte den underjordiske parkeringsplads. Alternativt kan du også tage med bussen herud.

Sa Caleta, Lloret de Mar

Lloret de Mar - Sa Caleta  

Denne strand er blot 110 meter lang og 15 meter bred. Du kan nemt kommer her til enten til fods eller i bil, da den ligger lige ved siden af hovedstranden i familieferiebyen Lloret de Mar.

Beliggende i Selva amt vil denne strand få dig til at føle, at du er i middelalderen, hver gang du kigger op på det smukke slot oppe på klippen. Her kan du nyde det fineste sand i en fantastisk natur. Strandens klippesider er også perfekte til snorkling.

Cala Giverola, Tossa de Mar

Cala Giverola, Tossa de Mar

 

Tossa de Mar har nogle af de mest fantastiske strande. Ca. 5 km nord for centrum kan du nyde denne smukke bugt midt i naturen med indbydende blågrønne farver. Stranden har gyldent sand, der er blødt og fint at solbade på.

Cala Giverola er omkring 170 meter lang, hvor bredden går fra 15 til 50 meter, og der er alle former for tjenester til rådighed til en dejlig dag på stranden, herunder brusere og liggestole. Der er også udlejning af kajakker og både, så du kan nyde disse fantastiske omgivelser fra havet. Der er endda en bådtur, som tager dig til en tur langs den vidunderlige kystlinje, og hvor båden har en glasbund, så du ikke går glip af noget. Hvis du bliver sulten, så prøv paella eller fideuà i restauranten med terrasse med udsigt over bugten. Der er også en strandbar, som går under fællesbetegnelsen “chiringuito”. 

Glem ikke dine dykkerbriller og udstyr til snorkling, og hvis du har mulighed for det, så medbring også et undervandskamera! Vandet bliver dybt ret hurtigt og er perfekt til svømning, snorkling og  dykning. Du kan også klatre op på det nærliggende bjerg, hvor der er en fantastisk udsigt ud over bugten.

Denne strand er let tilgængelig, og den er en af de bedste bugter at tage til i bil. Den smukke by Pola-Giverola er synlig fra vejen mellem Tossa de Mar og Sant Feliu. Der er også en parkering ved denne strand.

Cala Bona, Tossa de Mar

Cala Bona, Tossa de Mar

 

Ca. 3 km nord for Tossa ligger denne søde lille bugt velbeskyttet for enden af ​​en smal tange. Der er ikke meget plads til håndklæder på denne lille strand, men den er perfekt til svømning og snorkling, da den er afskærmet fra både vind og bølger af lange klippevægge. Det krystalklare hav og strandens placering mellem klipper og fyrretræer gør hele området virkeligt malerisk.

Atmosfæren er afslappet om sommeren, og stranden har en hyggelig chiringuito med udsigt ud over stranden og bådene, som ligger forankret i bugten.

Cala Bona er nemmest at komme til med båd, men ikke alle har denne mulighed. Alternativt kan du kommer til stranden til fods fra det historiske centrum af Tossa de Mar. Eller fra de nærliggende Calas de Pola og Giverola (nævnt ovenfor) mod nord , hvilket vil være en behagelig, afslappende tur på 15 minutters gang gennem skoven.

Cala Rovira, Platja d'Aro

Platja d'Aro - Cala Rovira stranden 

Nyd mere af det fine, gyldne sand på en anden af ​​Platja d'Aro strande. Denne her er større: 650 meter lang og 40 meter bred.

Denne strand ligger i idylliske omgivelser i relativ kort afstand fra lufthavnen i Girona. Adgangen til denne strand er nem, og der er masser af faciliteter til en afslappende dag på stranden.

Cala del Pi, Platja d'Aro

Platja d'Aro - Cala del Pi

 

Med fint sand og krystalklart vand og omgivet af skøn natur er denne strand Platja d'Aro nærmest paradisisk. Du vil ikke finde nogen strandbarer eller andre faciliteter, men den alligevel et besøg værd, for du vil helt sikkert blive forbløffet over strands skønhed.

Sandet er gyldent, og stranden er kun 65 meter lang og 15 meter bred. Blandingen af ​​klipper og sand og endda en stenet ø på højre side, som du kan svømme ud til, gør denne bugt til en favorit blandt snorklere.

Denne gemte bugt ligger i den yderste nordlige del af kommunen, og du kan nå den ved at tage vejen til Calonge.

Cala San Roque, Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

 

Du behøver ikke finde din maleriske strandbugt langt ude i ødemarken. Den charmerende kystby Calella de Palafrugell har adskillige vidunderlige strande, hvoraf den ene er den lille bugt ved bycentrum kaldet Sant Roc eller Els Canyers (på catalansk). Denne strand er kun 40 meter lang og har talrige sten, hvilket ikke gør det nemt at finde det rette sted til dit håndklæde. Men dens krystalklare vand er perfekt til snorkling, og placering er helt uimodståelig.

For at komme derhen skal du ned af vindeltrappen, som starter fra et udkigspunkt med en enestående panoramaudsigt over Calella-bugten. De gamle fiskeres områder, hvor bådene tidligere blev opbevaret, når der var en storm, gør denne lille bugt endnu mere charmerende.

Tamariu

Tamariu, Costa Brava 

Velkommen til hvidkalkede Tamariu. Familier elsker denne uspolerede strand, da den har krystalklart vand og masser af faciliteter herunder brusere, en dykkerklub, en sejlklub, udlejning af kajakker og meget mere. Stranden er omkring 180 meter lang og 40 meter bred, og den er omgivet af træer.

Hvis du ikke har lyst til at få fødderne våde eller sandede, kan du vælge at læne dig tilbage og nyde havbrisen på en af ​​strandrestauranterne, hvor fersk fisk altid er dagens ret. Der er også en promenade til en dejlig gåtur.

Beliggende kun en time fra den historiske by Girona, kan du nå denne strand nemt ved at tage motorvejen A-7 / E-15.

Sa Tuna, Begur

Sa Tuna, Costa Brava, Begur 

Den hyggelige Begur strand er en af ​​de mest maleriske bugter på Costa Brava med charmerende fiskerhuse og vidunderlige gennemsigtige, rolige farvande. Selve stranden er kun 80 meter lang og 15 meter bred, men den har de vigtigste faciliteter som offentlige brusere og en parkeringsplads.

Begur ligger lidt væk fra de almindelig kendte strande og er derfor ikke en af de mest velbesøgte strande på Costa Brava. Begur ligger dog kun en time nord for Barcelona og et af de mange smukke steder, du kan udforske tæt på Barcelona.

La Pletera, L'Estartit

La Pletera, Costa Brava

La Pletera stranden er L'Estartits skjulte skat. Takket være dens beliggenhed inde i Ter Vell naturparken og det faktum, at den er lidt vanskeligere at få adgang til, gør den ukendt for mange og til et hemmeligt tilflugtssted for de heldige få, der kender den.

Den rene luft og den skønne natur ved La Pleterastranden garanterer en dag med afslapning. Og hvis du skulle have behov for lidt aktivitet, kan du tage et dyk i det krystalklare vand eller prøve (kite) surfing.

Hvis du ikke har noget imod at forlade byens centrum, vil du kunne nyde denne fantastiske strand, som er en del af et miljøbeskyttelsesprogram til genopretning af bevaringsværdig natur. Andre landskaber og naturlige landemærker, der er en del af dette program, er kystklitterne, søerne og sumpene i Baix Empordà. Udover sine luksuriøse sandstrande har L'Estartit også nogle skønne, stenede bugter at tilbyde de besøgende.

El Pedrigolet, L'Escala

Pedrigolet, L'Escala

Den relative ukendte Pedrigolet strand er en unik plet blandt strandene i L'Escala, som bestemt fortjener en plads på denne liste udelukkende fordi, den er så godt skjult, at du kan tilbringe en hel dag her uden, at nogen andre kommer op. Det er som at have din egen private strand!

Denne lille strand med småsten og klipper (6 til 15 meter) ligger mellem to større strande, Rec del Molí og Portixol. Du kan kun komme til denne strand til fods ved at tage en af ​​de gangstier, der starter fra udkigspunkter i det omkringliggende område. Pedrigolet er beskyttet mod nordenvind af en bugt, hvilket gør den perfekt til snorkling.

I modsætning til de fleste strande i området, der tilbyder en masse faciliteter og aktiviteter, er Pedrigolet stedet at tage til, hvis du leder efter et privat sted at slappe helt af.

Empuriabrava

Empuriabrava, Costa Brava 

Se det blå flag blafre i vinden på Costa Bravas bredeste og muligvis mest vindomsuste strand. Denne gyldne strand har alle de faciliteter, du overhovedet kunne håbe på, og den er omkring 1575 meter lang og 90 meter bred.

Læn dig tilbage og se den smukke udsigt ud over Roses bugten, herunder de imponerende parker Cap de Creus og Montgri Massif. Der er en skøn promenade, der strækker sig mellem Les Llaunes i syd og La Rubina mod nord.

Da denne sandstrand er let at komme til med masser af parkeringspladser, er den fantastisk til familier.

El Canadell

El Canadell, Calella de Palafrugell, Catalonia

Tager du langs kysten fra Llafranc, er El Canadell den første strand, du møder. Den er 200 meter lang og 30 meter bred, og den er den største af Calella de Palafrugells mange strande. Bliv forundret over de luksuriøse strandlejligheder og smukke villaer på Costa Brava, mens du går en charmerende tur langs promenaden.

Den sandede El Canadell-strand byder på masser af faciliteter indenfor sine farverige omgivelser. Du kan nemt komme dertil med bil eller turistbus, og der er en parkeringsplads i nærheden.

Cap de Creus

Cap de Creus, Costa Brava

 

Udforsk det maleriske landskab der inspirerede den store spanske kunstner Salvador Dalí, hvis Port Lligat hus du kan besøge, og hvor det er en god ide at reservere tid på forhånd. Huset ligger blot et par sving væk op langs kysten væk.

Vandet har en smukt turkis farve, og der er masser af naturlige pools... Kort sagt, Cap de Creus er det perfekte landskab til postkort. Spaniens mest østlige punkt sætter det virkelige i et surrealistisk perspektiv.

El Port de la Selva

Costa Brava, Puerto de la Selva

Port de la Selva var tidligere en fiskerlandsby men har med tiden udviklet sig til et populært ferieområde. Byen har dog beholdt sin charme med sine hvidkalkede huse, en malerisk fiskerihavn og en spektakulær udsigt uanset, hvor man kigger hen. 

Byens hovedstrand er en blanding af sand og småsten, og den er meget populær blandt familier, da stranden tilbyder alle former for faciliteter herunder vandsport, nem adgang for handicappede og en parkeringsplads kun få meter fra stranden.

Tag en bådtur for at udforske den nærliggende park Cap de Creus, eller hvis du føler dig endnu mere eventyrlysten, hvad med jetski eller parasailing?

Platja del Pi, Port Bou

Tæt på Figueres, nord for provinsen Girona og kun et skridt væk fra den franske grænse, kan du opdage nogle af Costa Bravas skønne perler.

Cala del Pi er en dejlig lille bugt omgivet af klipper og med en fascinerende kontrast af mørke småsten og krystalklart vand. Kendt for sin intime og afslappede atmosfære er det et fantastisk tilflugtssted for nudister og naturelskere. Det er også det perfekte sted for dykning og snorkling.

Denne lille oase ligger kun 500 meter fra hovedstranden i Portbou. Du kommer derhen ved at gå langs den kystnære vandresti Camí de Ronda. Lyder det nemt? Ja, men brug fornuftigt fodtøj, da der er nogle vanskelige sektioner undervejs. Gå ikke turen, hvis der er stærke vinde. Du vil også krydse den meget flotte bugt Tres Platgetes på vejen, men fortsæt også til Cala del Pi. Den er turen værd!

Kort