Opdag L'Estartit og andre strande i den østlige del af Spanien

Spanien er et af de rejsemål, som har flest spændende kulturelle aktiviteter om sommeren. Dertil kommer de mange dejlige strande, hvor du kan lægge dig på håndklædet og bare slappe helt af. Vi har taget et kig på nogle af disse skønne strande. 

L'Estartit ligge i det nordøstlige hjørne i Spanien mellem bjergkæden Montgrí Massif og Middelhavet, og her finder du fantastiske badebyer og vidunderlige badestrande, som alle med hang til solbadning vil holde af ved første øjekast.

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Langs den cirka 50 km lange og smukke kyststrækning findes der en stor mangfoldighed af forskellige skønne typer af landskaber. Cirka to tredjedele af strækningen udgøres af en klippekyst, hvor der er masser af spændende huler og grotter. Mens den sidste tredjedel af strækningen består af skønne strande. For at få mest ud af ud af din ferie i dette spændende område, er det ideelt at leje et sommerhus ved stranden i L'Estartit.

Byens tre store strande: Platja Gran l'Estartit - Den største strand

Ved indgangen til l'Estartit ligger der en lang sandstrækning, som kan opdeles i tre forskellige strande. Det er som oftest en af ​​disse tre, som badende og solbadende tager til.

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Fordi den er så synlig ved ankomsten til byen, og fordi adgangen dertil er så nem, er det ofte den første og nærmeste strand i l'Estartit, Platja Gran (hovedstranden), de fleste turister besøger.  Denne strand ligger i centrum af byen overfor boligområder og har en masse af de faciliteter, som de besøgende ofte efterspørger herunder gratis kørestole til besøgende med handicap eller nedsat mobilitet. I juli og august er der en børneklub med mange aktiviteter for de små.

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Børneklubben hedder Mini Beach Club og har et stor udbud af underholdningsaktiviteter for børn mellem 4 og 10 år, hvor fokus er på samarbejde og sociale aktiviteter med spil, lege i vandet og forskellige workshops. Klubben ligger i et skovklædte område ved stranden tæt på gaden Avinguda de Grecia.

Byens tre store strande: Platja Els Griells - en strand med fred og ro

Denne strand er som oftest ikke så overfyldt som hovedstranden, hvorfor du bør vælge Els Griells , hvis du ønsker en dag på stranden i fred og ro. Stranden ligger lidt væk fra stier og turistattraktioner, men tæt på det skønne naturreservat Ter Vell.

Els Griells, Costa Brava

Stranden ligger således i perfekt harmoni med naturen ved siden af ​​naturreservatet og floden Ter Vell, hvor flere operatører udbyder forskellige vandsportsaktiviteter operatørerne. Stranden er også det perfekte sted at tilbringe en dag med badning og solbadning, og de to strandbarer serverer et godt udvalg af mad og cocktails hele sommeren.

Els Griells, Costa Brava

Et lille tip: glem ikke at medbringe dit kamera, fordi den flotte udsigt, du får til Medes-øerne så vel som den store bjergkæde, der ligger bag byen, vil helt sikkert været et hit på både facebook og instagram.

Byens tre store strande: : Praia La Pletera  - den ukendte strand

Den tredje af l'Estartits strande er ukendt for mange og dermed et hemmeligt tilflugtssted for de heldige få indviede. La Pletera ligger også ved naturreservatet Ter Vell, men den lidt vanskelige adgang og det faktum, at stranden ligger skjult, betyder at La Pletera oftere besøges af lokalbefolkningen end af turister.

La Pletera, Costa Brava

Den enestående natur nydes til fulde af dem, som har held til at opdage denne vidunderlige strand, som er en del af et miljøprogram til beskyttelse af kysten, søer og vådområder ved Baix Empordàs klitter.

La Pletera, Costa Brava

Du er garanteret fred og ro på La Pletera. Hvis du søger mere aktivitet, kan du tage en dukkert i det klare vand eller kaste dig ud i kite-surfing.

Cala Montgó - En geologisk mirakel

I denne bugt finder du krystalklart vand, som er en fryd og nydelse at dykke ned i. Hvis du tager til Cala Montgó vil du opleve et meget speciel område, fordi det er, som om naturen har skabt sin egen uendelige naturlige pool til byens borgere og besøgende. Cala Montgó er 600 meter lang og 80 meter bred.

Bugten ligger 20 km fra l'Estartit, men hvis du går på stierne gennem bjergene er der blot 12 km. Uanset om du vælger at tage hertil til fods, i bil, på cykel eller med båd, så er det et skønt sted at dyrke vandsport, dase på en strandstol eller tage en cocktail i en af barerne, som du finder her. 

De mindre strande i l'Estartit

Ud over de tre større strande i l'Estartit, er der også flere andre mindre og ikke så kendte som dog også fortjener omtale.
 
Cala Calella ligger en halv times gang fra havnen i l'Estartit og har en fantastisk udsigt til den omkringliggende natur. Den klippefyldte og stenede strand gør måske ikke stedet til det mest ideelle for solbadning, men stedet er alligevel et besøg værd for at beundre strandens  unikke geologiske formationer, herunder brønden Pou de la Callela.
 
Cala Pedrosa, som også ligger omkring 30 minutters gang fra byen, er en intim strand omkranset af klipper og fyrretræer, som giver læ for vind. Herfra kan du også gå ud til den lille ø Pedrosa, som ligger lige i nærheden. 
 
Cala Ferriol er endnu en lille badestrand ved kysten af Montgrí, hvor du kan tilbringe en dag i fred og ro. Stranden ligger cirka 45 minutters gang fra byen.

Praia Els Griells, Costa Brava

Vi kunne have fortalt meget mere om de fantastiske strande i L'Estartit og de spændende områder rundt om byen. Særligt kunne vi have fremhævet vidunderlige Roses, som ligeledes ligger her i det østlige del af Spanien. 

Hvis du ønsker at udforske flere og andre strande i området, så tag et kig på vores ferieboliger i de mange skønne badebyer på Costa Brava.