Hvad bør man se i Roses?

Det store udvalg af strande og idylliske bugter kombineret med Alto Ampurdáns rige kulturelle arv gør byen Rosas og dens omgivelser til den perfekte destination for en ferie med masser af sol og strand kombineret med interessante kulturelle besøg.
 
Leder du efter de bedste ideer for at få mest muligt ud af dit ophold i Roses? Vi præsenterer her de bedste steder i området.
 
Cala Canyelles i el Cabo de Creus

Destination med sol og strand 

Roses største attraktion er uden tvivl den store mængde af strande og bugter af høj kvalitet, som omgiver denne by på Costa Brava. Her finder du alle typer af strande og bugter, fra enorme sandstrande til små og næsten skjulte bugter, hvor du kan nyde ferien i ro og helt uden stress. 
 
Hvis du ønsker at nyde ensomhed i naturen, anbefaler vi klippestrækningen, der adskiller Roses fra byen Cadaqués ved kysten af ​​naturparken Cabo de Creus. Mellem de forskellige klippeformationer finde du små skønne og næsten mennesketomme bugter, hvilket skyldes, at de ikke er helt nemme at nå frem til. Disse små bugter ligger godt beskyttet af den omkringliggende natur, og det kan næsten føles som om tiden står stille her, mens du slapper af og nyder det rolige og afkølende hav. 
 
Playa Palangrers i Roses
 
Hvis du foretrækker at nyde alle tænkelige strandfaciliteter uden at komme for langt væk fra byens centrum, kan du slå dig ned og nyde den 1800 meter lange strand i Roses eller den 550 meter lange strand i Punta, som har skønt klart og lavt vand. Hvis du ønsker at tage på picnic uden at skulle gå langt fra centrum, anbefaler vi Palangrers-stranden, som ligger mindre end 1 km fra Roses, og hvor du finder både bænke og borde i sandet.
 
For dem, der elsker vandsport, er Roses det ideelt sted, da byen har perfekte forhold for sejlere, og der er gode muligheder for at kaste sig ud i både havkajak og kitesurfing. Hertil kommer en fantastisk mangfoldighed på havbunden som, sammen med det krystalklare hav, tiltrækker tusindvis af dykkere og snorklere.
 
Cala el Canadell

Fortet “La Ciudadela” i Roses

Det bedst kendte og mest besøgte monument i Roses er uden tvivl det massive fort “La Ciudadela”, som var en femkantet militærfæstning. Indenfor murene er der fundet arkæologiske udgravninger  fra både græske, romerske og visigotiske bosættelser.
 
Fortets historie går helt tilbage til det ellevte århundrede, da man begyndte at bygge en mur for at beskytte klosteret Santa Maria de Roses. Kong Carlos I fortsatte byggeriet med henblik på at beskytte Roses fra mulige piratangreb, og det er byggeri fra hans tid, som er en del af den befæstning, vi kan se i dag.
 
Espai Cultural La Ciutadella tilbyder guidede ture i det store fæstningsanlæg, hvor vi kan lærer mere om historien og om fortets betydning for området. 
 
Åbningstider sommer: juni til september fra 10:00 til 20:00. I juli og august fra 10:00 til 21:00. 
Åbningstider vinter: tirsdag til søndag fra 10:00 til 18:00.
 
Ciudadela de Roses

En romantisk strandpromenade

En anden meget populær attraktion i byen Roses er den lange strandpromenade, som er fyldt med restauranter og skulpturer. Den er det perfekte sted at gå en tur, og særlig smuk og skøn er området, når solen går ned, temperaturen falder, og havets brise gør promenaden til et svalt og hyggeligt sted. 
 
Langs promenaden møder du de to havne i Roses, den ene til fiskeri og og den anden til lystbåde. Udover den vidunderlige udsigt ud over Middelhavet finder vi på promenaden også en række spændende skulpturer og monumenter, såsom to skibskanoner fra det attende århundrede og et originalt romersk anker. For at nyde dette skønne område er det helt ideelt at leje et sommerhus i Roses.
 
Paseo marítimo de Roses - strandpromenaden

Castillo de la Trinidad - fæstningen Trinidad

Castillo de la Trinidad er en renæssancefæstning bygget i det sekstende århundrede ved et gammelt kapel, som ligger ved Punta de la Poncella lige ved indgangen til Roses-bugten.
 
Det er en god ide at vandre rundt i hele fæstningen, da der i alle rum hænger informative plakater, som forklarer stedets betydning på daværende tidspunkt. I en af de mindre rum er der endvidere en interessant udstilling af gamle fotografier fra og af Roses og Costa Brava. Sidst men ikke mindst så er der her en helt fantastisk udsigt over bugten, som kan nydes næsten overalt fra fæstningen. Helt spektakulær er udsigten ved solnedgang, så hvis du har mulighed for det, så lg vejen forbi ved aftentide lige før solnedgangen. 
 
Castillo de la Trinidad, Roses
 
El Castillo de la Trinidad blev næsten helt ødelagt under den spanske uafhængighedskrig i starten af 1800-tallet, eftersom de spanske tropper ikke ønskede, at den franske hær skulle indtage fæstningen. Derfor var fæstningen i en dårlig forfatning indtil 2002, hvor der blev iværksat en gennemgribende renovering, hvor nogle dog mente, at renovering gik for vidt, og at der blev bevaret for lidt af det oprindelige fort. Denne fæstning er ikke Spaniens eneste store bygning. Overalt i landet kan du finde majestætiske slotte.
 
Åbningstider sommer: juni til september, alle dage fra 17:00 til 22:00.
Åbningstider vinter: oktober til maj: lørdage fra 15:00 til 18:00. Søndage og helligdage fra 10:00 til 14:00.

Megalitterne i Roses

I bjergene Cabo de Creus, som ligger omkring Roses, har man opdaget fantastiske megalittempler, som er udnævnt til et kulturelt område af national interesse. Området ligger pragtfuldt midt i naturen. 
 
Dette megalitiske kompleks består af flere stendysser og stenstøtter fra både den ældre og yngre stenalder, og selv om de blev dokumenteret første gang tilbage i 1912, er området endnu ikke blevet udforsket og opdaget i sin helhed, så hold øjnene åbne! Måske finder du endnu en stendysse. 
 
Dolmen de la Creu d´en Cobertella betragtes som en af ​​de bedste i hele Catalonien på grund af sin størrelse: Den består af syv lodrette stenblokke, som er dækket af en vandret sten på atten tons. Hvordan mon de var i stand til at bygge disse monumenter for 5000 år siden ?
 
Er du interesseret i at besøge andre pragtfulde stendysser, så besøg Antequeras dolmer, som er Spaniens seneste UNESCO world heritage område
 
Megalitterne i Roses

Naturparkerne: Cabo de Creus og Aiguamolls de l'Empordà

I området omkring Roses ligger to af de vigtigste naturparker i Catalonien: naturparken Aiguamolls del Empordà (Empordà sumpene) og parken Cabo de Creus.
 
Begge steder er forbløffende set fra et biologisk synspunkt. Ampurdan-sumpene er et tilflugtssted for tusinder af trækfugle, og her finder du både informationstavler over området og skilte, som angiver forskellige vandrestier. Naturparken Cabo de Creus er helt spektakulær. Her er masser af små øer og vige, som er meget lidt overfyldt, og området har en rig og levende havbund. Så er du i Roses, er disse parker bestemt et besøg værd. Har du lyst til endnu mere, anbefaler vi vores guide til 5 aktiviteter og ture omkring Roses.
 
Cap de Creus

Festival Sons del Mon

Hver sommer er fæstningen Ciudadela de Roses vært for en række koncerter, som er en del af festivalen "Sons Festival del Mon", som afholdes forskellige steder på Costa Brava. Festivalen kombinerer musikalske forestillinger med ønologiske begivenheder, hvor blandt andet områdets egne Empordà-vine promoveres. Det spanske køkken har et godt renomé, men kender du alle restauranterne på Costa Brava med Michelin stjerner
 
Koncerterne til Festival Sons del Mon er med både velkendte nationale og internationale kunstnere, og der tilbyder en bred vifte af stilarter, fra flamenco og folkemusik til catalansk rockmusik. Samtidig har du mulighed for at smage Empordà-vine fra de bedste vingårde i området. Absolut et af ​​de mest populære kulturelle arrangementer i løbet af sommeren.
 
Festival Sons del Mon, Roses
De mange forskellige tilbud, som du finder i Roses, gør, at vi stærkt anbefaler byen som rejsemål til både strandhungrende gæster og for besøgende, som søger et kulturelt indhold i ferien. Takket være sin unikke beliggenhed på siden af et mindre bjerg og bare et stenkast fra havet, er Roses det perfekte udgangspunkt for at opdage og nyde Costa Brava.
 
I umiddelbar nærhed af byen er det endvidere muligt at nyde de bedste strande og bugter ved Gironas kyst krydret med unikke historisk og kulturelle oplevelser.  Er du klar til en speciel sommer?