10 Majestætiske Spanske Slotte

En historietime føles pludselig sjov, når du besøger et Spansk flot. Børnene vil helt sikkert elske at forestille sig selv som prinser, prinsesser og modige riddere. At besøge et slot er en sjov måde at lære noget nyt mens du holder ferie.

Manzanares El Real Slottet

Manzanares el Real Slottet - Madrid Provins 

Det er meget sandsynligt at du har set dette slot i fjernsynet eller i biografen, i filmen El Cid fra 1961 med bla. Charlton Heston og Sophia Loren. Det er næsten lige så nemt at se slottet i det virkelige liv. En 50 minutters bustur med linje 724 fra Madrids Plaza de Castille til slottet, giver dig adgang til en fantastisk verden. Blot skal du huske at slottet er lukket for offentligheden om mandagen.

Alcázar de Segovia

Segovia - Alcazar 

Hvis du køber et postkort i Segovia er der garanti for at byens berømte slot Alcázar er på forsiden. Det er et af de der fantastiske slotte med tårne, kamre, små trapper og hemmelige rum. Ingen vil blive synderlig overrasket hvis et vindue pludselig åbnede sig og Prinsesse Rapunzel smed sit lange gyldne hår ned, så ridderen kunne kravle op.

La Mota Slottet

La Mota Slottet - Medina del Campo, Valladolid (Castilla y Leon Provinsen) 

Bygget på fundamentet af en fæstning fra det 11. århundrede, gør dette slot til noget helt specielt fra starten af. Endnu mere specielt er det, at den 20. århundrede genopbygning og rekonstruktion af slottes, kan tilegnes én vis Francisco Franco. Den tidligere spanske diktator havde en stor forkærlighed for de katolske monarker og satte bla. våbenskjoldet fra Kong Ferdinand og Dronning Isabella's tid (1483) i stand, hvilket i dag kan ses henover porten til slottet. 

Almodóvar del Río Slottet

Cordoba -  Almodovar del Rio Slottet 

I Córdoba provinsen findes denne imponerende Mauriske fæstning konstrueret i 760 oven på et tidligere Romersk fort - hvilket blot er med til at understrege den strategiske vigtige placering.

Los Templarios en Ponferrada Slottet

Ponferrada Slottet  er beliggende på pilgrimsruten Camino France. I Castilla y Leon Provinsen

Som en milepæl på den berømte Spanske pilgrimsrute, Camino de Santiago ligger dette slot. I tidernes morgen lå her først et lille fort og senere en Romersk fæstning. Men i det 12. århundrede tog Tempelridderne fæstningen i besiddelse og omdannede det til et tilflugtssted for pilgrimme på vej mod Santiago de Compostela. Et virkelig gammelt slot med alt fra tårne til vindebro og voldgrav.

Javier Slottet

Javier Slottet - Navarra 

Et andet slot som tog varmt imod trætte pilgrimme på vej mod Santiago de Compostela er Javier slottet, beliggende på et lille bjerg i byen af samme navn. Slottet, der oprindelig var en fæstning blev bygget i det 10. århundrede og blev til museum i 1901. Helt unikt har dette slot et gotisk kapel, Torre de Christo, ny renoveret men af ukendt dato.

Xátiva Slottet

Xativa Slottet, Valencia provins 

Ikke ét men hele to slotte er sammenkoblet på toppen af dette bjerg, placeret midt på den Romerske landevej. Xátiva Slottet har altid været en kæmpe triumf at indtage pga. placeringen nær Valencia. Området forbinder Rom med Pyrenæerne, Cartagena, Cádiz og andre byer lans Middelhavets kyst. 

Gibralfaro Slottet

Gibralfaro Slottet i Malaga

Beliggende 130 meter over havets overflade, gør Gibralfaro slottet til den ideelle kommandopost! Med udsigt udover Malaga by og hele  havnemundingen kan stedet også pryde sig af, at være aftegnet på Malaga's provins flag, skilte og segl. Slottet er bygget i det 10. århundrede på order fra Abd-al-Rahman III, Kalif i Cordoba.

Olite Slottet 

Navarra - Olite Slottet 

Slottet her er også kendt som royal residens for kongefamilien i Navarra de Olite - dengang Navarra provinsen var under eget herredømme. Slottet er smukt og snobbet efter datidens byggestil og den første konge som boede på slottet var da også Carlos III, der gik under kaldenavnet: Carlos den Overdådige.

Tossa de Mar Slottet

Tossa de Mar Slottet 

Du kan andet end at slikke solskin på Costa Brava - du kan for eksempel besøge Tossa de Mar Slottet der er blevet erklæret et National Historisk og Kunstnerisk Monument tilbage i 1931. Slottet ligger i den sydelige del af Girona provinsen og blev bygget af Biskop Ramon Dezcatlar tilbage i 1387 og har siden da overlevet ildebrand, pirateri og en Fransk invasion.