5 pragtfulde historiske strande i L'Escala

De smukke strande i L'Escala ligger kun 90 minutters kørsel fra Barcelona og mindre end en time fra den internationale lufthavn i Girona. Den lette adgang og nærheden til den catalanske storby tiltrækker mange turister om sommeren. Heldigvis gør det ikke så meget, for de forskellige strande er store, så her er god plads. Faktisk kan en ferie i L'Escala føles som et magisk ophold i din egen personlige oase.
Foruden de fantastiske strande, der er 16 i alt, er den maleriske landsby L'Escala også selv et besøg værd på grund af både sin historiske arv og sin særegne stemning. I tidernes morgen var L'Escala den vigtigste havn i Catalonien for både grækerne og romerne, hvilket skyldes beliggenheden i den beskyttende bugt. I dag er denne bugt udnævnt af UNESCO som en af de smukkeste bugter i verden.
 
I denne artikel har vi fundet de 5 skønneste strande i L'Escala, så du kender de allerbedste steder, hvor du kan svømme i det krystalklare vand i Middelhavet, nyde den varme sol og de pragtfulde lune sommeraftener på stranden. Tag med på strandene og få en skøn og prisvenlig ferie i Spanien

En sand juvel: Rosa-bugten

Rosa-bugten

Roses bugten er et fantastisk eksempel på den ekstraordinært skønhed som L'Escala har at tilbyde. bugten omfatter et imponerende stort område med 45 kilometer med strande, 15 kilometer med spændende huler og grotter, som er en leg for den nysgerrige at udforske og 50 kilometer af beskyttet sejlbart havområde. Den strækker sig fra bjergene i Cap de Creus i nord til bjergkæden Montgí Massif i syd. Fordi bugten er omgivet af bjerge er farvandet meget rolig, hvilket gør det til et ideelt sted at svømme med børn og kaste sig ud i diverse former for vandsport.
 
Sjovt faktum: Den oldgræske matematiker Euklid, der betragtes som faderen til geometri, arbejdede med en model for ideel skønhed, som han hævdede var inspireret af naturen. Selvom han ikke var den eneste, som beskæftigede sig med udregninger for skønhed, så var det ham, som var den første til at nedskrive grundreglerne for skønhed i år 300 f. Kr i sin omfattende bogudgivelse “Elementerne”. Disse grundregler kaldes i dag for “det gyldne snit” og er blevet anvendt gennem tiderne i både arkitektur og kunst, og selveste Leonardo Da Vinci benyttede det gyldne snit, da han malede Mona Lisa.
 
Euklid kunne næppe have forestillet sig, hvorledes disse udregninger ville blive anvendt over 2000 år efter hans død. Ej heller havde han nok forestillet sig, at et sted på jorden ville have de nøjagtige dimensioner, men det er hvad en undersøgelse afslørede i 1967. Roses bugtens dimensioner svarer nøjagtigt til dimensionerne i det gyldne snit. 
 
Hvis du overvejer at leje et sommerhus i Girona den kommende sommer, bør du sørge for at besøge Rosas bugten Roses og tilbringe en skøn dag på en af de mange pragtfulde strande.

1. Riells – En strand ved byen

Platja de Riells, L'Escala

Stranden Riells, lige uden for L'Escala, er kendt for sin lange allé som fejrer “Den lille prins” af Antoine de Saint-Exupéry. Takket være strandens fine sand, rolige vand og nærhed til byen er den det perfekte sted til en dag på stranden med familien eller til at dyrke vandsport.
 
Du finder her en bred vifte af faciliteter, fra butikker og barer til muligheder for at leje udstyr til forskellige former for vandsport. Her er også barer, restauranter og butikker foruden boder med håndværksprodukter, så der er masser af grunde til at tilbringe dagen på Riells-stranden! 
 
I den østlige ende af stranden kan du finde den rekreative havn L'Escala (Port la Clota), som er et fremragende fiskested. Hvis du går i den modsatte retning, kommer du til Port d'en Perris-stranden (5 minutter i bil, 20 minutter til fods), hvor det er muligt at svømme i åbent hav.
 
Yderligere oplysninger:
 • Type af sand: fint
 • Areal: 34.704 m²
 • Længde: 582 meter
 • Faciliteter og services: Stranden er udstyret med ramper til kørestole og barnevogne. Der er også livreddere til stede. Andre tjenester omfatter en legeplads til børnene og faciliteter til adskillige former for vandsport.

2. Del Riuet - En strand omgivet af natur

Platja del Riuet, L'Escala

Lidt nord for L'Escala ligger stranden Del Riuet lidt skjult fra vejen. Denne strand er det perfekte sted for en hyggelig dag, som kan krydres med forskellige former for vandsport, især windsurfing.
 
Stranden består af to dele: den ene del som er tilgængelig fra landsbyen Sant Martí. Det er her, de fleste badende samles til en dag med solbadning, svømning og afslappende. Den anden del, som ligger lidt længere mod nord og dermed tættere på floden Riuets munding, er mere vild, og det er her de aktive, som ynder at slå deres folder i forskellige former for vandsport, holder til. 
 
Yderligere oplysninger:
 • Type af sand: fint
 • Areal: 15,667 m²
 • Længde: 445 meter
 • Faciliteter og services: Der er flere strandbarer, offentlige brusere, udlejning af liggestole og faciliteter til adskillige former for vandsport.

3. Moll Grec – Svøm ved siden af ​​antikke græske og romerske ruiner

Moll Grec, L'Escala

Moll Grec er helt unik med en særegen og anderledes atmosfære, som du ikke vil finde andre steder. Her mærker du historiens vingesus, da du er helt tæt på den havn, som tidligere blev anvendt af både de gamle grækere og det romerske imperium. Den luksus at kunne solbade og svømme omgivet af disse historiske ruiner, hvis lige ellers kun kan ses på de vigtigste museer i Europa, gør Moll Grec til et fantastisk strand-frilandsmuseum, som alle besøgende, små som store, vil finde spændende og tiltrækkende. 
 
Disse majestætiske strukturer på over 2.000 år tjener som en påmindelse om Moll Grecs historiske status som porten til den iberiske halvø. Men stranden har mere historie end det. For på den modsatte side af stranden kan du beundre de imponerende middelalderlige mure som omkranser og beskytter kystbyen Sant Martí d'Empúries. 
 
Uanset om du ønsker at slappe af på stranden, gå en tur langs promenaden og klitterne eller besøge de historiske monumenter, så er stranden i Moll Grec et sted, du bestemt ikke må gå glip af. 
 
Yderligere oplysninger:
 • Type af sand: fint
 • Areal: 17.331 m²
 • Længde: 432 meter
 • Faciliteter og services: Der er strandbarer, livreddere, udlejning af liggestole og en legeplads.

4. Pedrigolet – Din private strand

Pedrigolet, L'Escala

Den afsidesliggende Pedrigolet-strand fortjener en plads på denne liste udelukkende fordi, den er så godt skjult, at man kan bruge en hel dag her uden at blive forstyrret af andre gæster. Det er som at have din helt egen private strand!
 
Denne lille perle ligger mellem to større strande, Rec del Molí og Portixol, og du kan kun komme dertil til fods ved at tage en af ​​stierne, som starter fra udsigtspunkter i det omkringliggende område. Stranden ligger i en bugt og er beskyttet mod nordlige vinde, hvilket gør denne strand til det perfekte sted for snorkling.
 
I modsætning til de fleste strande i området, som tilbyder en masse tjenester og aktiviteter, så er Pedrigolet en rolig strand og helt ideel, hvis du trænger til en dag på stranden i fred og ro. 
 
Yderligere information:
 • Type af sand: småsten og klipper
 • Areal: 90 m²
 • Faciliteter og services: Der er en lille parkeringsplads. Stranden er meget velegnet til snorkling og dykning.

5. Montgó – En populær strand syd for L'Escala

Praia Montgó

Denne smukke strand med blødt sand er beliggende i den sydligste del af i L'Escala og er beskyttet af de nordlige vinde på grund af sin geografiske placering, så det er en fredelig strand til afslapning. Dens specielle afrundede form, dens rolige vand og fine sand gør den til en favorit blandt både lokale og turister.
 
Montgó ligger i nærheden af ​​naturparken Montgrí, Medes og Baix, hvor du kan besøge en af ​​Spaniens smukkeste kyststrækninger. Tag på en vandretur, nyd udsigten og glem ikke at besøge Torre Montgró, vagttårnet som oprindeligt blev bygget for at varsle om piratangreb.
 
Yderligere information:
 • Type af sand: fint
 • Areal: 86.000 m²
 • Faciliteter og services: Der er badeværelser, hvor der også er adgang for handicappede, offentlige brusere, livreddere, kajakudlejning og muligheder for at dyrke forskellige former for vandsport.
 
Er du klar til en badeferie i år? Tjek disse fantastiske ferieboliger i L'Escala og før du ved af det, er du ved at udforske de smukke strande i Rosas-bugten!