De 5 strande i Blanes

Den første af Costa Bravas landsbyer er den hyggelige by Blanes, som ofte kaldes ’El Portal de la Costa Brava’ (porten til Costa Brava). Her ligger en af ​​de længste strande på Costa Brava - S'Abanell, og byen tilbyder mere end 4 kilometer strande og mange muligheder for en skøn ferie. Du finder alt fra campingpladser og hoteller til komfortable ferieboliger i Blanes.

Udsigt til Blanes
 
Den tidligere fiskerby tiltrækker turister fra udlandet, men også turister fra Barcelona og andre steder i Catalonien besøger dette skønne sted. Her findes imponerende smukke strande med rent sand og vand, hvor utrolige bjerglandskaber ses i baggrunden. Den gamle bydel er fuld af spændende barer, diskoteker og restauranter, og der hviler en afslappende atmosfære over hele området. 
 
Hvis du elsker at tilbringe tid på stranden, så kan du se frem til at nyde følgende i Blanes:

Strandene i Blanes

Blanes set fra stranden

Blanes har en imponerende vifte af forskellige strande at forkæle sine gæster med. Her er alt fra hyggelige klippefyldte bugter til lange sandstrande, stille strande og strande med masser af vandsportsaktiviteter. Generelt har strandene gode faciliteter som brusere, toiletter, mulighed for at købe forfriskninger, og de rengøres om natten, så de fremstår indbydende hver morgen. De store centrale strande har også førstehjælpsudstyr, og der er nem adgang for handicappede. Et andet plus er den lange strandpromenade, der løber langs strandene med masser af gode barer med skønne terrasser og endda en cykelbane.

Strandene i Blanes er kendt for deres rolige vand, dog bør du være opmærksom på, at vandet mange steder hurtigt bliver dybt. Men heldigvis ikke alle steder. Den første strand på vores liste Platja de Blanes er nemlig en undtagelse, idet vandet i den sydligste ende ikke bliver så hurtigt dybt. I den nordlige ende af denne strand er der en blid skråning ned i vandet, som blev lavet, da havnen blev ombygget.

1. Platja de Blanes

Blanes strand

Denne gyldne sandstrand i centrum af byen er 625 meter lang og 30 meter bred. Den har rigelig med plads, og du finder her alle de vigtigste strandfaciliteter såsom brusere og livreddere foruden muligheden for at købe forfriskninger og leje liggestole og vandcykler. Her er også et net til dem, som ønsker at spille beachvolley.

Platja de Blanes ligger lige ved siden af ​​havnen. Klippen Sa Palomera, som adskiller stranden fra vores næste strand, ’S'Abanell, ligger til højre.

2. S’Abanell

S’Abanell, Blanes

Med sine 3100 meter er dette er den længste strand i Blanes. Den er 60 meter bred og starter kun 300 meter fra centrum. Her er masser af barer og restauranter.

S'Abanell er en populær strand i Blanes. Den har gyldent sand og de samme faciliteter som Platja de Blanes, foruden windsurfing, vandski, parasailing, sejlads og bådture. Dette er en strand, som hele familien vil nyde at holde ferie på. Om aftenen er det skønt at tage en behagelig spadseretur langs promenaden, hvor spændende boder sælger et hav af forskellige ting heriblandt hjemmelavede smykker.

3. Cala Punta Santa Anna

Santa Anna, Blanes

På den anden side af havnen ved foden af Blanes’ kloster og tæt på Punta de Santa Anna finder vi Santa Anna bugten, der også er kendt som ’playa dels Capellans’ (præsternes strand). Stranden ligger en behagelig gåtur på omkring 10 minutter (ca. 300 meter) fra centrum af Blanes. Hvis du vælger at køre i bil kan du parkere på havnen, hvor der er en parkeringsplads mod betaling. 

Denne cala (bugt) er cirka 110 meter lang og 15 meter bred. Underlaget er en blanding af gyldent sand og småsten. Vandet er krystalklart og perfekt til dykning eller snorkling. Her er også brusere.

4. Cala San Francesç

Blanes - Cala Sant Francesc

Sant Francesc har gyldent sand og roligt vand, og så ligger den smukt omgivet af fyrretræer. Stranden er 220 meter lang og 35 meter bred. Her forefindes de vigtigste faciliteter som brusere,  livreddere, parkeringspladser og muligheder for at købe forfriskninger og leje liggestole og vandcykler. Her er også en restaurant, så det er bestemt et godt sted for familier med børn at tilbringe en hyggelig dag på stranden.

Denne bugt er også kendt som ’Cala Bona’, hvilket betyder 'smuk bugt'. Den ligger 2 kilometer fra centrum af Blanes og tæt på den fantastiske botaniske have Marimurtra, så det er en fantastisk oplevelse at kombinere en tur langs haven med denne paradisiske strand. Der er flere nemme måder at komme hertil på.

Hvis man ønsker at spadsere, så tag gaden Passeig de Carles Faust, som ligger bag havnen. Gå forbi Jardín Botánico Marimurtra og fortsæt ad den samme gade cirka 500 meter.

For at komme dertil i bil skal man køre mod ferieområdet Lloret de Mar. Omkring 100 meter før skiltet for afkørsel fra Blanes, følg skiltet 'Urbanització Cala Sant Francesc' og drej til højre. Hvis der ikke er flere gratis parkeringspladser tilbage til venstre, kan du bruge den underjordiske parkeringsplads. Alternativt kan du vælge at tage bussen.

5. Cala Treumal

Treumal, Blanes

Treumal er den nordligste strand, og den ligger 4 kilometer fra centrum. Det er den mindste af strandene i Blanes - blot omkring 100 meter lang. En lille klippe adskiller den fra Santa Cristina stranden, som hører til Lloret de Mar. Begge strande ligger under kapellet “Ermita de Santa Cristina”.

Du kan parkere din bil omkring 300 meter fra den Botanisk Have Pinya de Rosa, som ligger lige ovenfor, da denne have har gratis parkering for dens besøgende. Eller du kan parkere din bil på Santa Cristina-stranden, hvor der er en parkeringsplads mod betaling

Treumal er virkelig maleriske med gyldent sand og omgivet af smuk natur, der er en del af det pragtfulde landskab Pinya de Rosa, som er erklæret for ’de interes Nacional’ (af national interesse). Stranden har brusere, og der ligger en restaurant, så du behøver ikke medbringe en stor picnic.

Kort