Top 10 over strande på Mallorca

Fra sand til grus til sten til klipper - på Mallorca er der strande for enhver smag! Fra bugter med blødt sand til strande med småsten er det ikke svært at finde en strand, der passer til enhver smag. For at hjælpe dig har vi lavet en guide med 10 af vores favoritstrande, så du ved, hvilke der skal besøges på din ferie på Mallorca.

Cala Agulla

Mallorca - Cala Agulla

Cala Agulla på den nordøstlige del af Mallorca har fint, brunligt sand - perfekt til et spil volleyball. Omgivet af pinjeskove og bjerge ligger stranden i et beskyttet område, og den har de vigtigste faciliteter såsom livreddere på vagt, solsenge til leje, toiletter, strandbarer og en restaurant. 

Kørselsvejledning:

Der er adgang fra byen Capdepera, som ligger 1,8 km væk. Kør i retning af Cala Ratjada og drej af ved skiltet, der viser hen til parkeringspladsen.

Bedst til: Krystalklart, lavt vand, ideelt til familier og unge svømmere.

Strandens dimensioner: 520 meter og i gennemsnit 50 meter bred. 

Cala Mondragó

Mallorca - Cala Mondragó

Denne uspolerede strand på den sydlige del af Mallorca består hovedsageligt af sand, men der er enkelte områder af klipper, som gør stranden perfekt til snorkling. Du kan også tage en tur i en båd med en glasbund, som stopper undervejs, så du kan hoppe i det skønne hav. 

Kørselsvejledning:

Selvom Cala Mondrago ligger lidt afsides, er den forholdsvis nem at komme til. Den ligger cirka 30 minutters kørsel fra Cala d'Or, og om sommeren kan du tage turisttoget fra Porto Pedro. Der er gratis parkering.

Bedst til: Familier, snorklere og par på udkig efter et romantisk sted.

Strandens dimensioner: 75 meter lang med en gennemsnitlig bredde på 60 meter.

Es Trenc

Mallorca - Es Trenc

Dette er uden tvivl Mallorca's mest berømte strand. Es Trenc tilbyder næsten 2 km med rent hvidt sand og krystalklart. Selv i disse fjerntliggende omgivelser har stranden alle faciliteter såsom solsenge, toiletter, restauranter og ramper til handicappede. Børn og voksne vil helt sikkert have en skøn dag her. 

Kørselsvejledning:

Es Trenc ligger på den sydlige del af øen, 15 minutters kørsel fra landsbyen Campos. Du kan enten køre eller tage en bus. Hvis du kører fra Campos, følg vejen til Colònia de Sant Jordi (Ma 6040), indtil du ser skiltet 'Es Trenc' til højre, som fører dig til en parkeringsplads nær stranden.

Bedst til: Lavt vand, ideelt til unge svømmere. Der er også et par sektioner dedikeret til naturister.

Strandens dimensioner: Lidt over 2 kilometer lang med en gennemsnitlig bredde på 20 meter.

Cala Formentor

Playa de Formentor, Mallorca

Denne nordlige strand er 1 km lang, med en gennemsnitlig bredde på 8 meter og indbydende turkisblåt vand. Beliggende ved siden af fyrreskove og bjerge, kan du slappe af på det fine hvide sand under skyggen fra træerne på stranden. En ø med masser af ting at se og lave, du kan leje pedalerbåde eller jetski til en dag med sjov på vandet.

Kørselsvejledning:

Den nærmeste landsby er Pollença, 6 km væk. Der er en parkeringsplads, men  mange besøgende vælger at parkere langs vejen og gå til stranden. Alternativt kan du tage til Cala Formentor med bus, eller du kan vælge en anderledes og sjov måde at tage til denne strand ved at tage en båd fra Port de Pollença. Efter en dag på stranden kan du udforske den smukke landsby Pollença.

Bedst til: Par, vandsportsentusiaster (især paddleboarding, kajaksejlads og jetski).

Strandens dimensioner: 1 kilometer lang med en gennemsnitlig bredde på 8 meter.

Playa de Muro

Playa de Muro, Mallorca

Playa de Muro er en anden strand på nordkysten. Denne strækning af blødt hvidt sand og klitter har mange faciliteter. Med sit meget lave vand er denne blå flag strand en fantastisk mulighed for familier. Vinden og bugtens karakteristika gør det til et godt sted for vandsport, såsom sejlads, jetski, paragliding, dykning og vandski. Du kan også tage en bådtur.

Kørselsvejledning:

Playa de Muro ligger og putter sig mellem turistresorterne ved Alcudia og C'an Picafort tæt på SÁlbufera naturparken. På grund af parken og fyrreskoven er adgangen begrænset i begge ender af stranden. Hvis du tager hertil i bil, så tag afsted så tidligt som muligt, hvis du ønsker at finde en parkeringsplads i nærheden, især i de travle sommermåneder. Alternativt kan du tage bussen, busstoppestedet ligger kun 100 meter fra stranden. 

Bedst til: Familier og vandsportsentusiaster.

Strandens dimensioner: 5 kilometer lang med en gennemsnitlig bredde på 25 meter.

Canyamel

Mallorca - Canyamel

Canyamel er et roligt feriested på den nordøstlige del af øen, som passer godt til familier med yngre børn. Stranden er cirka 290 meter lang og 80 meter bred, beskyttet af en bugt og omgivet af bjerge og fyrreskove.

Det blå flag vejrer og stranden har fint gyldent sand og klart turkisblåt vand. Selvom stranden ikke har en promenade tilbydes alligevel alle de vigtigste faciliteter, såsom livreddere og brusere. Der er et par strandbarer for dem, der ønsker at nyde udsigten med en drink. Hvis du er på udkig efter lidt mere aktivitet, så kan du leje en pedalbåd eller tage nogle timers undervisning i vandsport. Du kan vælge imellem sejlads, surfing og dykning. Eller bare nyde det krystalklare vand og snorke mellem klipperne.

Kørselsvejledning:

Canyamel ligger 10 minutters kørsel fra Capdepera. Du kan som oftest nemt finde en gratis parkeringsplads. Der er også en busforbindelse til denne strand.

Bedst til: Familier med unge svømmere.

Strandens dimensioner: 290 meter lang med en gennemsnitlig bredde på 80 meter.

Port de Pollença

Mallorca - Port de Pollenca

Port de Pollença er beliggende på Mallorcas nordøstlige kyst. Med fint, gyldent sand, og da bugten beskytter stranden mod stærke vinde, er vandet behageligt og roligt. Udsigten er fantastisk med bakkerne med Tramuntana i baggrunden. Vandsport er populær her især windsurfing, sejlads og kajakroning. Ud over at have gode faciliteter har Port de Pollença også en promenade, en lystbådehavn, masser af barer og restauranter, hvor du kan opleve den afslappede atmosfære i denne familieferie.

Kørselsvejledning:

Tag 6 km øst for byen Port de Pollença. Du bør ikke have noget problem med at finde en parkeringsplads, da du kan parkere i gaderne nær stranden, gratis. Der er også et busstoppested kun 20 meter fra stranden.

Bedst til: Vandsportsentusiaster, familier og vennegrupper.

Strandens dimensioner: 1,5 kilometer lang, bred strand.

Cala Millor

Mallorca - Cala Millor

Cala Millor er en anden skøn strand med hvidt sand og lavt klart blåt vand. Fantastisk til familier! Stranden er ca. 1,8 km lang og 40 meter bred. Den har udviklet sig til et livlig feriested ved stranden, det største på øens østkyst. Ud over alle strandfaciliteter har den en bred promenade med barer, restauranter og butikker. Der er mange muligheder for underholdning, såsom et turisttog, bådture og alle former for vandsport. Den er også dejligt at besøge i udenfor sommermånederne, når du kan nyde områdets skønhed med færre mennesker omkring dig. 

Kørselsvejledning:

Denne strand er let tilgængeligt fra alle sider. Den ligger kun 3 km fra Son Servera. Der er parkeringsplads til rådighed, og du kan også komme dertil med offentlig bus.

Bedst til: Familier og vennegrupper.

Strandens dimensioner: 1,8 kilometer lang med en gennemsnitlig bredde på 40 meter.

Port d'Alcudia

Platja Port d'Alcudia

Denne strand ligger på den nordøstlige del af øen. Den er også en af de mest populære feriesteder for turister generelt og for familier, da den har mange faciliteter og er større end andre strande i området. Vandet er roligt og behageligt, de blide strømme gør det til et godt sted benytte vandcykler, jetski, vandski samt at dykke. Nyd alt dette ved at bo i en feriebolig i Alcudia.

Kørselsvejledning:

Stranden ligger kun 2 km fra den historiske by Alcudia. Hvis du kommer i bil er det nemt at parkere i gaderne bag stranden. Det er dog en god ide at komme tidligt i sommermånederne.

Bedst til: Familier, vandsportsentusiaster.

Strandens dimensioner: 5 kilometer lang med en gennemsnitlig bredde på 25 meter.

Cala Mesquida

Mallorca - Cala Mesquida

Cala Mesquida er en lille og smuk strand, der ligger på den nordøstlige del af øen. Denne naturlige bugt er cirka 350 meter lang og 130 meter bred. Den er virkelig malerisk med hvidt sand, en gangbro af træ og masser af klitter og fyrretræer. Cala Mesquida et malerisk sted med blot et par butikker og restauranter. Cala Mesquida er populær blandt surfere, da bølgerne er større her end på de nærliggende strande, og det klare vand giver denne strand en tropisk stemning.

Kørselsvejledning:

Cala Mesquida ligger nær middelalderbyen Capdepera og den livlige by Palma de Mallorca. Tag en bus fra byen eller sydøst fra Cala Ratjada. Eller du kan køre hertil, parkeringspladsen ligger kun 100 meter fra stranden. Kom tidligt for at sikre dig en parkeringsplads, især i weekenden.

Bedst til: Surfere, familier og par.

Strandens dimensioner: 350 meter lang med en gennemsnitlig bredde på 130 meter.

Foreslåede artikler til dig: 

 

Kort over top 10 strande på Mallorca