Fem fantastiske ting, du bør se og gøre på Mallorca

Mallorca er meget mere end blot summen af sine turistområder. Øen er fuld af smukke naturoplevelser og ikoniske bygninger, som bjergtager sine besøgende. Vi har udvalgt fem steder, som vi vil anbefale enhver gæst på Mallorca at besøge. 

Castell de Belver 

Bellverborgen i Palma de Mallorca 

Denne runde borg er bestemt et besøg værd. Den er et gotisk mesterværk, som blev bygget i løbet af det 14. hundrede under kong Jaume II af Mallorca. Borgen ligger godt 3 km. udenfor hovedstaden Palma de Mallorca, hvor den knejser majestætisk på en høj, 112 meter over havets overflade. Udsigten fra borgen er helt fantastisk, hvilket også har givet navn til borgen. "Bell Ver" betyder på catalansk "smuk udsigt".

Borgen er den ældste runde borg i Europa og har en lang og spændende historie bag sig. Et besøg på borgen kan få både børn og andre fantasifulde sjæle til at føle sig hensat til riddertiden, når man bevæger sig rundt i de mørke gange eller op i det smukke høje tårn.

Der er åbent alle dage på Castell de Belver, omend åbningstiderne er længst om sommeren og kortest om vinteren. Det er bare om at komme afsted. 

Parc Natural de Mondrago

Parque Natural de Mondragò, Mallorca 

Beliggende i den sydøstlige del af øen, i Santanyi, tilbyder nationalparken Mondragó aktiviteter for både aktive og mindre aktive besøgende. Området er meget spændende for især fugleinteresserede, da over 70 kendte fuglearter holder til i parken. Har man lyst til at vandre, findes der en afmærket rute på 3,2 kilometer, hvor man kommer rundt til flere forskellige gode udsigtspunkter. Turen tager omkring 1½ time og har en lav sværhedsgrad. Efter en aktiv dag i parken kan man trække sig tilbage for at slappe af på en af de nærliggende strande, som er nogle af de mest idylliske på Mallorca. 

Alcúdia

Alcudia, Mallorca 

Port d'Alcúdia på den nordlige delen af Mallorca, er øens største feriested. Platja d'Alcúdia tilbyder en imponerende 14 kilometer lang sandstrand, som er områdets mest populære sted om sommeren. Blot 20 minutters gang fra stranden ligger Alcúdias gamle bydel, hvor oplevelserne er helt anderledes, og menneskemængden oftest er noget mere begrænset. 

Her træder man tilbage til det 13. århundrede til en by, hvor der findes mange flere små gader end egentlige veje. Byen har stadigvæk sin oprindelige bymur, og det er muligt at gå en tur langs denne og mærke historiens vingesus. Har man lyst til at shoppe, er der gademarked hver tirsdag og søndag, hvor der handles med alt muligt og især lædervarer, som Mallorca er kendt for.

Le Seu

Katedralen i Palma de Mallorca 

Palma de Mallorcas katedral Santa Maria er bedre kendt som Le Seu. Den er et stolt symbol for byen, og man bør bestemt se denne smukke katedral, både indenfor og udenfor.

Med sin centrale placering midt i centrum, hvor der tidligere lå en maurisk moske, er  Le Seu nærmest umulig at overse, når man går rundt i Palmas gader. Og Le Seu bør bestem heller ikke overses. Med sine 44 meters højde er Le Seu en af de højeste gotiske kirker i Europa, men trods sin størrelse virker den yndefuld.

Indeni er den fantastisk udsmykket, og dens unikke interiør står bestemt ikke tilbage for det imponerende ydre. Skal der blot ses en kirke på turen til Mallora, så bør det bestemt være Le Seu. 

Serra de Tramuntana

Tramuntanadalen, Mallorca 

Uanset om du udforsker denne bjergkæde, som går på kryds og tværs af øens nordvestligste kyst, på to eller fire hjul eller på hesteryg, vil du opdage, at udsigten, som du kommer til at se og opleve, er en uforfalsket fryd for øjnene. Denne oprindelige næsten ubebyggede og ganske uspolerede del af Mallorca er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Området er så rent og fint, at dine sanser næsten bedøves af duften af ren natur. Hold udkik og lyt efter bjerggeder, som krydser din vej.