De smukkeste bugter på Mallorca

Mallorca er uden sammenligning den mest populære af alle de spanske middelhavsøer. Den dækker et areal på 3.640 km², som er en pragtfuld mosaik af farver, hvor dens bakker blander sig med smukke strande og Middelhavets turkisblå vand. 

Mallorca Fornells

Øen har meget at byde på. Som den største af de baleariske øer har Mallorca også det mest forskelligartede landskab og varierende kulturelle tilbud. 

Den kosmopolitiske hovedstad Palma har et væld af pragtfulde seværdigheder og er hjemsted for næsten halvdelen af ​​øens befolkning. Det varme klima, den skønne havbrise, de livlige feriesteder og fremragende strande er med til at gøre Mallorca til en ideel feriedestination for hele familien.

Mallorcas fantastiske kystlinje har været en stor turistattraktion siden halvtredserne. Her er 10 af vores foretrukne Calas (bugter) på Mallorca.

1. Cala d'Or

Cala D'Or - Mallorca

Cala d'Or udstråler sammen med sine tre tilstødende bugter en kosmopolitisk og fredelig atmosfære. Den turkisblå vand og den imponerende udsigt er bjergtagende og helt perfekt til en familiedag på stranden i skønne omgivelser.

Foto kredit - Matthew R. (Flickr)

2. Cala Formentor

Playa de Formentor, Mallorca

Hvis du vil have fantastisk natur, er Formentor det helt ideelle sted. Klipperne omkring denne bugt er fulde af indbydende stier, der fører ud i det omkringliggende landskab. Faktisk er vandreturene i dette område helt uovertrufne, da naturen er næsten uberørt af mennesker. Er man interesseret i fugle, så er dette område det helt perfekte sted at slå sig ned for en dag. 

Hvis du følger bjergvejen nedad, kommer du til sidst til en hvid sandstrand med krystalklart vand. Omkring stranden står en majestætisk lund med mørkegrønne fyrre- og egetræer.

Du kan komme dertil ad landevejen, enten i bil eller med offentlig transport. Vejen er godt skiltet. 

3. Santanyí

Cala Santanyi -Mallorca

Den smukke strand Santanyi var tidligere et foretrukket sted for pirater, som ofte belejrede dette område. Santanyistranden er udsøgt med en længde på 80m og en bredde på 130m. Det er en lille fredfyldt oase, som er helt spektakulær ved solnedgang, hvor den er et meget specielt sted at besøge.

Der er let adgang til denne strand. Der er parkering og andre faciliteter som restauranter, butikker, en dykkerklub og udlejning af liggestole.

4. Port Alcúdia

Port d'Alcudia strand - Mallorca

Alcudia ligger på det nordlige side af Mallorca og er en af de byer, der har bevaret mest af sin historiske og kulturelle arv. I Alcudia finder du ruiner fra den romerske by Pollentia.

Der er mange forskellige typer af strande i dette område. Stranden lige ved siden af marinaen er en af de største, og den har masser af fritidsaktiviteter. Den har hvidt sand og lavt turkisblåt vand, hvilket gør den ideel for børn.

5. Cala Sant Vicenc

San Vicenc strand

Navnet Cala San Vicenc dækker over ikke blot en bugt, men hele tre skønne bugter: Cala Barques er den største af de tre. Den mindste er Cala Clara og den sidste Cala Molins er kendt for sin lange, smalle strand. De har alle de samme fællestræk: rolig klart vand og et unikt og levende havmiljø under overfladen, der tiltrækker mange dykkere.

Uden tvivl en af de mest spektakulære bugter på Mallorca. Vandet er krystalklart og stranden ligger godt beskyttet mod vinden.

6. Sa Calobra

Sa Calobra Cala

Denne lille og smukke bugt kan nås via en tur gennem bjergområdet Serra de Tramontana, en af de mest spektakulære ruter i Spanien og designet af Antonio Parieti. Sa Calobra har to bugter gemt bag klipperne, hvoraf den ene S'Olla er formet som et stort naturligt amfiteater.

Fra Sa Calobra kan du til fods nå frem til et andet paradis nemlig Torrent de Pareis.

Foto kredit - ©Esteve Roca (Flickr)

7. Cala Mesquida

Mallorca - Cala Mesquida

Cala Mesquida blev erklæret for et naturområde af særlig interesse i 1991 af det lokale parlament for de baleariske øer. Denne sandstrand kendt for sine klitter, som er blevet omhyggeligt bevaret. Det rolige vand og grundfjeld er en attraktion for mange dykkere. Stranden er med god grund en favorit for mange af Mallorcas lokale indbyggere på den nordlige side af øen.

Det er nemt at finde vej hertil, bare følg skiltene fra Arta-Capdepera-vejen. 

8. Es Trenc

Es Trenc strand - Mallorca

Denne strand og dens 4 km lange kystlinje er også blevet erklæret et naturområde, som beskyttes af et råd under den lokale selvstyrende regering for de Baleariske øer. 

Det er den bedste strand på sydkysten, og alligevel er denne lange sandstrand stort set og ret overraskende ikke særligt udviklet. Dens krystalklart vand og unikke omgivelser indbyder til at iklæde sig sin fødselsdagsdragt og blive et med naturen. Så det er ikke underligt, at det er en af øens meget populære naturiststrande. 

9. Cala Figuera

Cala Figuera - Mallorca

Cala Figuera er meget afholdt blandt især søens folk. Her kommer sejlere gerne forbi, og her sidder ofte fiskere og reparerer deres net. Det kan ind imellem virke som om, tiden står stille her. 

Der hviler en helt speciel aura over dette næsten magiske sted, der tiltrækker kunstnere fra hele verden, som kommer for at udødeliggøre stranden gennem deres malerier og billeder. Den svage skvulpen fra det rolige vand danner en skøn ramme om dette smukke sted, der emmer af ro og afslapning.

10. Cala S´Almonia

Cala S'Almonia - Mallorca

Cala S'Almonia er vores sidste anbefaling og et ideelt sted at tilbringe dagen. Dette fantastiske sted er beliggende nær Santanyi. S'Almonia er en anden af disse fiskerbyer fyldt med en særlig charme.

Der er adgang til denne bugt Cala via en trappe, der fører ned til en uberørt strand med små fiskehuse.

For et yderligere udvalg af strande, se da vores liste over de bedste strande på Mallorca.

Kort over Mallorcas bedste bugter