Hvor skal man bo på Mallorca

Mallorca er verdensberømt for sine utallige fantastiske strande, billeder af krystalklart vand, fint hvidt sand og det vilde natteliv. Denne festø er berømt og berygtet for sine natklubber og barer, men Mallorca har meget mere at byde på. Med sin unikke og forskelligartede natur tiltrækker den et væld af sportsentusiaster hvert år, som holder af aktiviteter som cykling, vandreture og dykning. Også familier elsker øen for dens idylliske hjørner og børnevenlige strande. 

Uanset om du søger en afslappende strandferie, vilde fester, fantastiske vandreture, spændende dykkerture eller en dejlig familietur, så læs med her og find ud af, hvor du vil holde din ferie på Mallorca og design din perfekte tur.

Mallorca - Port de Pollensa 

Hvor skal man bo på en vandreferie på Mallorca

At vandre på Mallorca er ved at blive en af ​​de mest populære aktiviteter for turister på ferie. Denne ø tilbyder en række ruter med enestående udsigter. Du kan vælge at vandre ved bjergkæden Serra de Tramuntana, som ligger i den nordvestlige del af øen, eller i det naturskønne område Pla de Mallorca, som ligger midt på øen, ved sandstranden og bugterne eller i de maleriske dale og  idylliske bjerglandsbyer, hvor tiden ser ud til at stå stille. Vandrestierne på Mallorca er så forskellige som dens natur, du vil finde alt fra gode afmærkede vandreruter til næsten gemte stier, så du behøver ikke at være en vandre-entusiast for at udforske øens landskab. Den bedste tid på året at vandre på Mallorca på er fra februar til maj.

Der er mange forskellige ruter ved Serra de Tramuntana og i de omkringliggende distrikter. Lej en feriebolig i bjergene ved Fornalutx, og bo tæt på de mange vandrestier. Der er en relativ nem rute omkring Valldemossa kommune, som er omkring 14 km lang med en stigning på 769 m. Der er en skøn udsigt til de naturskønne landskaber Pla des Pouet og Mirador de Can Costa. Du kan også vælge en fire timers vandretur fra Fornalutx til Puig de Sa Bassa, hvor du vil gå mellem appelsintræer, egetræsskove og olivenlunde. Turen er ca. 10 km. Vandrestierne bliver mere krævende længere op ad bjerget, og ruter som Tossals-Verds Massif og den cirkulære rute Route Embassament de Cúber kan være udfordrende, men den spektakulære udsigt er det hele værd.

Playa de Formentor, Atalaya d'Albercuix

Naturelskere og vandre-entusiaster kan også finde vandrestier af varierende sværhedsgrad på den nordlige del af øen. En lettere rute findes ved byen Alcudia, hvor der er en fantastisk panoramaudsigt ud over Mallorcas kystlinje. Længden på ruten er 12 km, og højdepunkterner uden sammenligning bjerget Talaia d'Alcúdia og det gamle vagttårn med sammen navn og stranden Coll Baix. Halvøen Formentor byder på en 10 km lang vandrerute med unikke klippeformationer, betagende udsigter og rolige bugter. Med en blanding af dale og bjergrige strækninger er den samlede stigning på 824 m.

De bedste steder at bo på Mallorca til en cykelferie

Det smukke landskab og det milde klima gør Mallorca til en fremragende destination for cykelentusiaster. Mange ruter løber langs naturlige havne, brede sandstrande, klippefyldte kyster, store vinmarker og mandellunde. Der er også et godt afmærket vejnet af cykelstier på over 1.250 kilometer, der hovedsagelig er off-road og som har mange forskellige sværhedsgrader til enhver cykeltype. Øen er vant til cykelturisme, og der er mange cykeludlejningsselskaber rundt omkring på hele Mallorca, hvor der udlejes udstyr til både professionelle og almindelige fritidscyklister. Selvom du er på ferie, må du ikke glemme reflekterende tøj, når du cykler på Mallorca, og cykler du efter solnedgang, er det obligatorisk at bære hjelm og have cykellys på cyklen.

Professionelle cyklister på Mallorca

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal bo på en cykelferie på Mallorca, kan du vælge at bruge ruterne og deres sværhedsgrader som vejledning. Utallige pragtfulde bugter langs kysten garanterer betagende panoramaudsigter og er perfekte til begyndere. Bo i Alcudia, som kun ligger nogle få minutter væk fra “Parc Natural de s'Albufera”, hvor der er en 30 km lang rute for begyndere. Den 71 km lange rute fra Cala Millor, over Felantix og Porrerres til Arenal er mere anstrengende og kræver lidt mere udholdenhed og erfaring. Stop ved den fantastiske drypstenshule “Cueva del Drach” (Dragegrotten) i Porto Cristo, som ligger langs denne rute. Omkring Serra de Tramuntana er terrænet for mere trænede cyklister med stejle stigninger og en længde på 100 km. Lej en feriebolig i Puerto Pollensa for at være tæt på flere af disse spændende ruter. 

De bedste steder til en familieferie på Mallorca

Mallorca har altid været et populært feriemål for familier, hvilket ikke kun skyldes den korte flyvetid og den veludviklede infrastruktur, men især for øens overflod af flade sandstrande og dusinvis af udflugts- og aktivitetsmuligheder. 

På østsiden ligger to af de mest familievenlige strande på Mallorca. Cala Agulla er omgivet af beskyttet natur, fint sand og hele familien kan nyde den vifte af vandsportaktiviteter, der tilbydes. Cala Millor lokker med en hvid sandstrand, lavt klart vand og tilbyder et bredt udbud af faciliteter. Du kan vælge at leje en feriebolig i Artà, så du kun er en kort køretur væk fra disse strande.

Hvis du planlægger en ferie til Mallorca med børn, så kan det anbefales at leje en feriebolig i området omkring øens hovedstad Palma. Her vil du være placeret i nærheden af ​​de fleste forlystelsesparker og seværdigheder for børn, som Mallorca har at byde på. I vandlande som Aqualand eller Western Water Park kan børnene lege længe på rutchebaner og i adskillige pools. I Palma-akvariet kan børn og barnlige sjæle more sig over de mange forunderlige dyr. I forlystelsesparken “Kathmandu house” kan eventyrlystne børn underholde sig i timevis. Vest for byen kan du både besøge de smukke drypstenshuler Coves de Gènova og slottet Castell de Bellver fra 1300-tallet. Også hovedstaden har et stort udbud af steder, som du kan besøge. 

Hvor skal man bo på Mallorca for en strandferie

Mallorca har et overflødighedshorn af fantastiske strande. Uanset om du søger efter skjulte bugter, vilde naturstrande eller kilometerlange hvide sandstrande, så findes det her. Havet omkring Mallorca har et utal af blå nuancer og langs kysten er det klart. Det fængslende landskab giver hver strand sin egen unikke charme.

Bo i Cala Ratjada på den nordøstlige del af øen, hvorfra du har let adgang til at besøge strande som Font de Sa Cala med krystalklart vand. Du kan også vælge at holde ferie i Cala Dor længere mod øst og dermed være tæt på Cala Agulla, som er berømt for sit  hvide pulversand. De grønne fyrreskov og det turkise vand i Caló d'es Pou vil give dig ro, det samme vil Cala Sa Nau, som ligger skjult mellem skove, klipper og huler.

Parque Natural de Mondrag, Mallorca

For at få den korteste vej til to af de smukkeste bugter på øen, kan du leje en feriebolig i Santanyi. Cala S'Amarador og Cala Mondragó er beliggende i Parc Natural de Mondragó, kun et stenkast væk. Hvis du vil nyde din ferie med endeløse dage med svømning og solbadning, bør du finde en feriebolig i Campos. Her er du kun få minutter væk fra berømte strande som Es Trenc med sin caribiske atmosfære eller Cala en Tugores, som er næsten uberørt og hvert år tiltrækker mange turister på grund af sin fantastiske natur. Her finder du flere anbefalinger til flere fantastiske strande på Mallorca.

Hvor skal man bo for at dykke på Mallorca

Der er mange betagende steder at dykke på hele Mallorca. Øen har ideelle forhold med uberørte farvande, fascinerende huler, lyse huler, sunkne skibe og ubåde samt et imponerende udbud af flora- og fauna. Mange af de bedste steder at dykke på Mallorca er beskyttede områder, hvilket forklarer den enorme mangfoldighed af fisk. Det bedste tidspunkt at dykke på er fra april til oktober, og der er en bred vifte af dykkerkurser til rådighed. 

Hvis du kommer til Mallorca for at dykke, er det en god ide at bo i Port Andratx, da du her vil være tæt på nogle af de smukkeste steder at dykke på øen - Dragonera og El Toro. På disse uberørte områder under vandoverfladen kan du opleve et væld af liv. Nogle gange får seahorses, delfiner og skildpadder. Her findes både saltvandsaborrer, ål, barracuda, koraller og andre farverige fiskearter. Nogle gange kan du også se søheste, delfiner og skildpadder. 

Eventyrlystne dykkere, som kan lide at dykke gennem huler, bør besøge den nordlige og den vestlige del af Mallorca. Her findes et betagende netværk af undersøiske grotter ved Cap Pinar, som ligger overfor halvøen Formentor. Besøg Jerónimo-hulen, som er et spektakulært sted, som kun kræver et medium niveau af dykkererfaring. Her findes dybblåt krystalklart vand under klipperne og store stalaktitter, som når op til 30 m i højden. I den sydlige del af Mallorca er der også flere steder, hvor der er gode forhold for dykkere. Områderne omkring Porto Cristo, Porto Colom og Cala Figuera også kendt for sine utallige huler og spændende forhold under vandet.

De bedste steder at feste på Mallorca

De, som kommer til Mallorca for at feste, vil have et stort udvalg af muligheder med utallige natklubber og barer for enhver smag og aldersgruppe at vælge imellem. Øen lever bestemt op til sit ry for at have et livligt natteliv. Hvert år tiltrækker øen tusindvis af turister, der ønsker at slappe af og solbade i løbet af dagen for senere at feste hele natten.  

Fest på Mallorca

Langs strandpromenaden i hovedstaden La Palma ligger et væld af barer og natklubber, hvor der kan festes hele natten. Besøg den legendariske bar Tito's, som Hollywoods berømtheder og internationale stjerner har frekventeret i årtier. Hvis du leder efter en afslappet aften, så er Garito stedet. Det er en kombination af en hyggelig café, bar, restaurant og trendy klub - et populært sted for mange af de lokale på øen.

Der kan festes døgnet rundt på Mallorca, hvis det er det, som man ønsker. Det store udvalg af vilde klubber og skøre barer i Magaluf giver dig mulighed for at feste til daggry. På BCM Planet Dance, som er øens største natklub, kan du feste med verdensberømte DJ'er som Calvin Harris og Martin Garrix. Hip hop-fans bør besøge natklubben Tokyo Joe for en uforglemmelig fest, mens fans af musikken fra 80'erne og 90'erne finder det perfekte sted at feste på Carwash Nightclub.

Hvor skal man bo for de bedste naturoplevelser på Mallorca

Mallorca har en meget smuk og forskelligartet natur. Fra mørke huler, forrevne kalkstensklipper, hvide sandstrande og romantiske bugter til omfattende fyrreskove og blomstrende landskaber med citron- og appelsintræer.

Islote Es Colomer, Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana er perfekt til klatring, vandreture og cykelture. Oplev de pragtfulde områder i bjergene og andre områder på Mallorca. Besøg de uberørte øer Sa Dragonera og Cabrera, hvor planterne og blomsterne trives uforstyrret, og det samme gør dyrelivet. Det højeste punkt er Pug Major, som er 1445 meter høj. Bo i en lejlighed i Sóller for en landlig ferie og slap af i det imponerende bjergrige landskab på Mallorca.

I den østlige og sydlige del af Mallorca er der et væld af undervandshuler og kilometervis af tunneler, der fører til underjordiske søer og usædvanlige klippeformationer. Find en feriebolig i Manacor for at være tæt på nogle af Mallorcas mest spektakulære huler som Cuevas del Drach og Cuevas del Hams.