De Top 10 smukkeste strande i Alicante

Gyldent sand, gemte vige, tyrkis blåt vand og vidunderlige strande tiltrækker millioner af feriegæster til Alicante provinsen hvert år. Med 244 kilometer kystlinie er der god plads til alle, som holder af strand, sol, dykning, surfing, sejlads og til kunstneren, som holder af klare stærke farver. 

Det er utallige sandstrande og bugter til at tilfredsstille enhver smag. Feriebolig-Spanien har udvalgt denne top 10 fra uendelige strande med gyldent sand til små vige. 

La Granadella, Javea

Javea strand, Alicante

Den bedste strand er uden tvivl La Granadella, som ligger tæt på Javea i den nordlige del af Costa Blanca. Stranden har to gange vundet den prestigefulde hæder at blive kåret som Spaniens bedste strand.  Den ligger malerisk i en vig formet som en hestesko med klart tyrkis vand og omkranset af forrevne klipper og fyrretræer. Selvom stranden består af småsten, er den meget populær blandt solbadende, dykkere og folk, som snorkler. 

Det klare vand er nemlig helt ideelt til at snorke i, da man under vandet kan se både søgras og farverige fisk. La Granadella er en lille strand på blot 220 meters brede, og den er meget populær. Det er derfor nødvendigt at komme tidligt for at få en plads. 

Benidorm

Benidorm strand, Alicante
Det travle ferieområde omkring Benidorm har to af de bedste strande i Spanien - Levante og Poniente. Begge strande ligger i læ af bjergene bag Benidorm. De bliver således beskyttet fra de kolde vinde, hvilket skaber et varmt mikroklima. 

Benidorms sandstrande breder sig over næsten fire kilometer med skråninger ned til Middelhavet. For de morgenfriske er Levante kendt for sin smukke solopgang, og den er et ideelt spot til at nyde en svømmetur inden morgenmaden. 

Strande med det blå flag er sikre og meget familievenlige. Strandene er ideelle til sejlads, jetski og  paragliding. Kysten omkring Benidorm har en attraktiv promenade, hvor der findes barer og restauranter, som udbyder mad fra hele verden og dagligt har tilbud på både menuer og drinks.  

San Juan de Alicante

San Juan de Alicante, strand

Denne fremragende centrale strand har gjort San Juan populær hos feriegæster, som både ønsker by og strand. Sandet er fint og gyldent og strækker sig over 2,9km fra fiskerlandsbyen El Campello helt ud til pynten Cabo de las Huertas. Da stranden blot ligger 25km fra Alicantes international lufthavn, er den ideel til en forlænget weekend med maksimal udnyttelse af tiden. 

Ifølge en legende fra området fra dengang, da mauerne herskede i området, så badede en smuk maurisk dronning hver dag i de naturligt skabte pools imellem klipperne. Idag er disse klipperfyldte pools mest en legeplads for dykkere og kajakroer. 

El Portet, Moraira

El Portet strand, Moraira

Endnu en lille perle på Costa Blanca. El Portet er en lille vig omkranset af klipper og med det klareste blå hav, hvor der er rig mulighed for både at svømme, snorkle eller surfe. Stranden er også fabelagtig til blot at slappe af i solen og nyde den imponerende Ifach de Calpe klippe, som rager ud i havet. 

Det tillokkende krystalblå og helt klare hav kombineret med det storslåede sceneri får mange til at sammenligne El Portet med en caribisk lagune. Stranden er blot 350 meter lang og er meget besøgt om sommeren. Særligt familier tiltrækkes af stranden, da strandkanten er et sikkert sted at soppe. 

Santa Pola

Santa Pola, Alicante

Santa Pola ligger i en bugt med mange vige og strande, som traditionelt har været et godt område at fiske. Mange af de lokale retter indeholder da også fisk, blandt andet retten "caldero", som er en kraftfuld gryderet med fisk og ris. 

Tæt på den travle havn ligger Santa Pola’s to vigtigste strande – Lisa og Tamarit, som begge har fint sand og klart blåt vand. Beliggenheden og den moderate vind gør stranden attraktiv for windsurfere og kitesurfere, særligt på Lisa stranden, hvilket giver god underholdning for de solbadende. Stranden besøges af mange familier, da vandet er lavt og dermed et godt sted for børn at bade. 

Guardamar del Segura

Guardamar strand, Alicante

En af de flotteste strande syd for Alicante ligger ved Guardamar. Det er en imponerende 10 km lang strækning med det fineste sand, hvor en skov af fyrretræer danner en velduftende ramme om stranden. Denne skov var plantet i klitterne for henved 100 år siden for at holde på sandet. 

Skoven beskytter idag byen imod vinden og er samtidig et yndet udflugtssted for vandrere. Den lange strand har et børnevenligt legeområde, og den friske vind skaber gode bølger for surferne. Hele kysten omkring Guardamar har et væld af både små isolerede vige, hvor det er muligt at bade i fred, samt strande tæt på byen og dermed nemme at komme til. 

Arenal, Calpe

Calpe Ifach klippen

Med den imponerende Ifach klippe på hele 332 meter er Calpe et af de mest ikoniske områder i Alicante regionen. Kystbyen er samtidig hjemsted for 14 strande og laguner, som tiltrækker både badende, solbadende og entusiaster indenfor alle typer vandsport. 

Den mest besøgte af alle disse strande er Arenal-Bol stranden, som ligger lige op til byens centrum og tæt på byens havn. Stranden har fint sand, klart blåt vand og har en fabelagtig udsigt til Ifach klippen. Få minutters gang fra stranden findes en saltsø, hvor man både kan se flamingoer og hejrer. 

Albir

Albir strand, Alicante

Gemt imellem den smukke by Altea og det livlige område omkring Benidorm findes den lille hyggelige kystby Albir. Her findes en sandstrand, som er ideel til familier. Vandet er lavt, sandet gyldent og fint og tæt på findes både butikker og restauranter i byen. 

Er man til film og glamour, så har Albir sin egen stjerne-promenade, Paseo de las Estrellas som minder om Hollywoods Walk of Fame. Stjernerne i Albir er vinderne af den prestigefulde Alfaz del Pi Film Festival, som hvert år afholdes blot 3 km fra Albir. 

Las Marinas, Denia

Las Marinas, Denia

Denia har 15 kilometer strand, lige fra lange sandstrande til klippefyldte bugter. En af de mest populære af strandene er Las Marinas. Her findes en bar om sommeren, og der er muligt at leje en solseng. Vandet er lavt, hvilket tiltrækker mange familier.  

Når det blæser, kan man nyde kitesurferes og windsurferes leg i området. På den anden side af vejen findes et væld af restauranter og barer,

El Cura, Torrevieja

Torrevieja strand, Alicante

En lækker sandstrand flankeret af hoteller og et væld af restauranter har gjort El Cura til en af Torrevieja  meste populære strande for solbadende og badende. Det er et malerisk hjørne af Torreviejas store ferieområde med palmer, en pæn promenade og mange sejlbåde. 

Området besøges af både musikere, gøglere og artister, som krydrer dagen på stranden. I juli afholdes festivallen Habaneras Night på El Cura stranden, hvor tusindvis af mennesker hygger sig med middag og gratis musik.