De smukkeste landsbyer i Asturien

Asturien er for mange rejsende en ukendt region i Spanien, og det er synd, for området er bemærkelsesværdigt smukt! Med sin kombination af strande, bjergkæder, naturparker og huler, er Asturien bestemt et oplagt rejsemål, hvis du ikke kan vælge mellem en ferie i bjergene eller på stranden. Har du lyst til en ferie omgivet af fantastiske landskaber og ren natur, så bør Asturien bestemt være din drømmedestination.

Ribadesella

Efter en varm og skøn sommer forvandles de asturiske skove og parker om efteråret til et landskab som taget ud af et eventyr. Lad os tage dig med til de mest charmerende landsbyer i Asturien og oplev deres natur, traditioner og gastronomi ...

1. Gijón

Lad os starte med en af ​​de vigtigste byer i Asturien, som har formået at bevare den autentiske atmosfære af den fiskeri-landsby, som den var i tidernes morgen. Gijón har en pragtfuld strandpromenade, som går fra den centriske San Francisco-strand hele vejen til den lille halvø, hvor den gamle bymidte er placeret. 

San Pedro kirken, Gijón

Takket være de mange parker, pladser og museer, har rejsende - og især familier - en fantastisk ferie i Gijón, som kan gøres helt perfekt ved at leje en villa i Gijón under opholdet. Nattelivet i Cimadevilla, et af ​​de hotteste kvarterer i Gijón, er også ganske spektakulær. Dit besøg ville ikke være komplet uden et besøg i det kulturelle centrum Laboral Ciudad de la Cultura, som huser udstillinger af alle slags foruden en enorm botanisk have på mere end 25 hektar.

Laboral Ciudad de la Cultura

2. Ribadesella 

Ribadesella er Asturiens skjulte perle. Byens atmosfære og beliggenhed er helt enestående. Dette unikke fiskerleje ligger nemlig i midten af ​​en flodmunding, som er formet af konvergensen fra ​​Sella-floden og den lille biflod kaldet Arroyo de San Pedro. Byen og floderne er omgivet af høje bjerge, skønne strande og stejle klipper.

Panoramaudsigt ud over Ribadesella

Ribadesella er især kendt for sine to grotter, Cuevas del Tito Bustillo ( Tito Bustillos grotter) og la Cuevona de Argüelles, et historisk vingesus, der kan tage pusten fra de fleste. For grotternes vægge er dækket af forhistoriske tegninger, som er blevet malet for mere end 14.000 år siden. Disse vægmalerier er dermed nogle af de ældste forhistoriske kunstværker i verden. Ribadesella er også meget tæt på en anden bemærkelsesværdig grotte, nemlig las Cuevonas de las Cuevas de Agua, som giver adgang til den lille by af samme navn. Grotten kan passeres både til fods eller i bil.

Grotterne i Ribadesella, Asturien

Den bedste måde at opleve Ribadesella på er ved at gå en tur langs den imponerende og langstrakte promenade. Turen starter ved noget så spektakulært som dinosaurfodspor, som er skjult i klipperne ved Santa Marina stranden. Promenaden går parallelt med stranden, og du vil passere de historiske “indiske” huse. De hedder sådan i folkemunde, idet de blev bygget af spaniere, som tog til amerika for at prøve lykken og vendte tilbage velhavende.

Ved havnen ændrer promenaden kurs hen imod Monte Corberu, som er bjerget, der beskytter landsbyen fra havets eroderende kraft. Fra promenaden fører en trappe hele vejen op til toppen af bjerget, hvorfra du kan nyde en panoramisk udsigt ud over byen og det omkringliggende landskab. Hvis du er på udkig efter et sommerhus til leje i Ribadesella, så tage et kig på vores ferieboliger i Ribadesella, specielt udvalgt på baggrund af deres komfort, udsigt og beliggenhed.

Havnepromenaden i Ribadesella

I centrum er der masser af restauranter, butikker og i særhed konfekturebutikker, der tilbyder en bred vifte af lokale gastronomiske produkter blandt andet "Leticias" (en lille flad kage), der er typiske for Ribadesella og de omkringliggende landsbyer.

3. Llanes

I nærheden af ​​den østlige del af den asturiske kyst finder vi en af de mest besøgte landsbyer i regionen. Llanes ligger tæt på nogle af de bedste strande i Asturien, såsom den en fantastiske strand Cuevas de Mar eller den meget specielle Playa de Gulpiyuri, stranden uden hav.

Llanes

Men Llanes har ikke kun smukke omgivelser. Kystbyen har masser af fantastiske udsigtspunkter og et lille historisk centrum med resterne af en middelalderlig mur, et tårn fra det 13. århundrede og Gastañaga Palace, fra det 15. århundrede.

Havnen i Llanes

Et af ​​de mest ikoniske billeder af Llanes er uden tvivl de mangefarvede klippeblokke, Cubos de la Memoria (Mindernes klodser), som ligner forstørrede legetøjs byggeklodser. De udsmykker indgangen til havnen og er lavet af den  baskiske kunstner Agustín Ibarrola. De repræsenterer Asturiens kulturelle, kunstneriske og historiske arv.

4. Oviedo

Filminstruktøren Woody Allen beskriver Oviedo som en by, der synes at være taget ud af et eventyr. Den asturisk hovedstad har et smukt historisk centrum fyldt med fantastiske bygninger, der frister dig til at vandre gennem byens gader.

Katedralen i Oviedo

Oviedo har mange arkitektoniske bygninger og spændende ting, som du kan nyde, herunder museer og teatre, men den sande stjerne i byens centrum er uden sammenligning den gotiske katedral, som er bygget i det 15. århundrede. Lige uden for byen kan du bestige bjerget Monte Naranco, hvorfra der er en spektakulær udsigt ud over byen, de omkringliggende dale og på en klar dag kan man se både det cantabriske hav og Gijóns kyst.  

Conjunto Prerrománico Asturias, Samling af asturiansk pre-romanske bygninger

På Monte Narancos sydlige skråning ligger kirkerne San Miguel de Lillo og Santa María de Naranco. Sidstnævnte blev færdiggjort i 848 som et slot bestilt af Ramiro I af Asturien. I det 13. århundrede blev bygningen omdannet til en kirke. Begge kirker er en del af en samling bygninger på bjerget, der blev bygget i asturisk pre-romansk arkitektur og derfor helt særegne. Alle bygningerne er samlet under betegnelsen Conjunto Prerrománico Asturiano (Samling af asturiansk pre-romanske bygninger) og blev i 1985 erklæret et af UNESCOs Verdensarvsområder. 

Servering af cider på Calle de la Gascona

Har man lyst til at gå ud om natten er Calle de la Gascona stedet. Her samles alle de lokale for at nyde typiske asturiske retter og et par glas cider. 

5. Cudillero

En af de mest charmerende landsbyer på Asturiens grønne kyst (Costa Verde) er den smukke Cudillero. På klippernes skråninger ligger farverige huse i smagfuld kontrast til frodige grønne omgivelser. Her fører alle veje ned til havnen. Enhver, der begiver sig ud på en af ​​byen utallige snoede gader, vil uundgåeligt ende der, hvor rækker af restauranter serverer frisk fisk og skaldyr lige hentet op fra Biscayabugten. 

Cudillero

Tag dig tid til at vandre på må og få omkring i byen og oplev den fantastiske udsigt, du belønnes med, når du klatrer helt op på toppen. Denne lille, farverige landsby emmer af traditionel, asturisk livsstil. Udenfor nogle huse kan du endda se fisk hænge til tørre i solen ved siden af tøjsnoren. 

Cudillero

I nærheden af Cudillero ligger en af de mest berømte strande i Asturien: Playa del Silencio, som betyder “stilhedens strand”. Dens navn er ganske passende, for stranden er omgivet af stejle klipper, som giver en fortryllende ro til de besøgende. Nok er Cudillero blot en af ​​mange fiskerlandsbyer i Asturien, men for alle som rejser her, er Cudillero og dens skønhed en absolut nødvendighed i enhver asturiske rejseplan.

6. Cangas de Onís

Cangas de Onís er den officielle indgang til naturparken Picos de Europa, som i midten huser et af ​​de vigtigste monumenter i Spaniens historie. Området var nemlig indtil år 774 hovedstaden i Kongedømmet Asturien, og det var i denne lille by, at kong Don Pelayo startede generobringen ( la Reconquista) af Spanien fra maurerne.

Romerske bro i Cangas de Oniss

Det mest fotograferede monument i Cangas de Onís er den såkaldte romerske bro, selvom det faktisk er en middelalderlig bro bygget på resterne af en romersk én. Under den højeste af broens buer hænger en kopi af Cruz de la Victoria (Sejrens kors) til minde om kong Pelayos sejr over maurerne. Broen er åben for offentligheden, og oppe fra broen er der en smuk udsigt over byen og de omkringliggende bjerge.

I Nationalparken Picos de Europa ligger sognet Covadonga i 257 meters højde på siden af bjerget Auseva. Dette lille sogn er dog bestemt ikke overset af især pilgrimme, da det rummer ét af de mest besøgte valfartssteder i Spanien, nemlig en helligdom der er indviet til Jomfruen af Covadonga. Dette skal minde om slaget ved Covadonga, det første slag i den spanske reconquista. Kapellet befinder sig i en lille grotte flere meter over jorden. Det kraftige vandfald under kapellet stammer fra en lille, naturlig kilde.

Kapellet i Covadonga

En anden imponerende bygning er basilikaen Santa Maria la Real de Covadonga, som er lavet af pink kalksten og perfekt passer ind i det omgivende landskab. Fra Covadonga kan du tage ud til søerne i naturparken Picos de Europa, som ligger omkring 12 km fra landsbyen. Det er et umådeligt smukt område med mange store stigninger, og det er det perfekte sted at tilbringe en dag med familien.

Landsbyen Arriondas, som ligger meget tæt på Cangas de Onís, er en destination for rejsende, som holder af at være aktive, for her tilbydes der mange forskellige aktiviteter såsom kajaksejlads, kano, klatring og ridning etc. Det er et fantastisk sted at tilbringe et par dage omgivet af natur.

Udsigt over Asturien

Fra Arriondas er der ikke langt til det berømte udsigtspunkt Fitu, som tilbyder en spektakulær panoramaudsigt over Det Cantabriske Hav og Picos de Europa. Hvis du ønsker at nyde denne fantastiske park til fulde, hvorfor så ikke leje et feriehus i Arriondas? Du vil få et afslappende ophold med al den komfort og privatliv, du har brug for.

7. Taramundi

Sidst men ikke mindst tager vi til Biosfera Oscos Reserve, hvor vi finder Taramundi. I denne fortryllende landsby har beboerne bevaret deres traditionelle asturiske livsstil.

Taramundi

Byen er berømt for sine håndværksprodukter, især dens lommeknive og dens stof af meget høj kvalitet. Det er muligt at besøge forskellige museer og værksteder, hvor du på tæt hold kan opleve hemmelighederne bag disse traditionelle håndværk, som er meget vigtige for den lokale økonomi.

For at opleve Taramundi og skovene omkring, kan det anbefales at udforske Ruta del Agua. Det er en vandrerute, som forbinder flere små landsbyer og krydser paradis-lignende landskaber med vandfald og vandløb. Der er forskellige museer på ruten også, såsom Museo del telar (et museum for væveri) og Museo de los Molinos de Mazonovo, (Mazonovos møllemuseum), som er en tidligere by, der nu er lavet om til et helt museum.  

Museo de los Molinos, “Møllemuseum”

Det bedste, som Taramundi kan tilbyde, venter i den nyrenoverede landsby Os Teixois, hvor du kan opleve de utroligste ting, mennesker har været i stand til at opnå ved hjælp af kraften i vand, såsom smedning af værktøjer, produktion af energi og transport. Sammen med en guide kan du her i fantastiske naturomgivelser opleve, hvordan folk levede i denne region for 300 år siden. 

Den bedste måde at nyde naturen i Taramundi på er ved at bo i området, og da Taramundi ligger tæt på Galicien kan en feriebolig med fordel lejes her. Vores sommerhusudlejning i Galicien giver dig mulighed for at slappe af i naturen uden at gå på kompromis med moderne bekvemmeligheder samtidig med, at du har let adgang til både Asturiens og Galiciens overflødighedshorn af oplevelser. 

Foretrækker du en feriebolig med lidt mere luksus? Så anbefaler vi, at du lejer et luksussommerhus i Galicien og lader dig blive forkælet både indendørs af højeste standart og udendørs af den fantastiske natur. 

Smed i Os Teixois

Med Picos de Europas tinder, som rejser sig smukt op i landskabet og den cantabriske kysts mange fortryllende fiskerlandsbyer og pragtfulde strande, kan Asturien tilbyder dig et væld af magiske steder at besøge sammen med familie eller venner. Så hvorfor ikke besøge Asturien på din næste ferie?

Kort