Oplev Asturien: De mest charmerende fiskerlandsbyer

Asturiens turismeorganisation beskriver Asturien som “ naturens paradis", og det er en rammende beskrivelse af denne majestætiske og frodige region i det nordlige Spanien. Asturien er virkelig et paradis med en fantastisk bjergtop, som gemmer på huler med imponerende forhistoriske malerier, uberørte parker oversået med dinosaurspor, storslåede sandstrande og landsbyer, som charmerende vedligeholder den magiske essens af denne ​​region.

Mange af de fantastiske steder er placeret langs den nordlige grænse, der dannes af Biscayabugten i Atlanterhavet. Området heroppe, som er kendt som Costa Verde (den grønne kyst), er hjemsted for en imponerende række af landskaber og maleriske landsbyer ved havet. 

Både i Cudillero

I denne artikel, udforsker vi de mest charmerende fiskerlandsbyer i Asturien 

Cudillero

Forestil dig et sted ved havet omgivet af skovklædte klipper og skråninger, der fører ned til en havn, hvor farverige huse ligger i smagfuld kontrast til frodige grønne bjergskråninger. Dette sted er Cudillero, den mest berømte af alle Asturien´ landsbyer ved kysten. 

Cudillero

Her fører alle veje ned til havnen. Enhver, der begiver sig ud på en af ​​de utallige snoede gader, vil uundgåeligt ende der, hvor rækker af restauranter serverer frisk fisk og skaldyr lige hentet op fra Biscayabugten. Cudillero er synonym med ro, fantastisk mad og friskt havvand. For alle som rejser her, er Cudillero og dens skønhed en absolut nødvendighed i enhver asturiske rejseplan.

Castropol

En anden perle langs Costa Verde er den fortryllende landsby Castropol. Dette lille fiskerleje ligger i en unik position i højderne og er flankeret af Eo-floden, som danner grænsen mellem Asturien og Galicien. 

Castropol

De fleste af denne lille landsbys monumenter dateres helt tilbage til det 16. og 17. århundrede. En spadseretur gennem byens gader i skumringen komplimenteres ofte med en pragtfuld violet himmel, som skaber et næsten ufatteligt smukt sceneri. 

Ikke langt fra Castropol, i naboregionen Galicien, ligger en naturoplevelse, som bestemt også bør være på listen over besøg, når man er i Asturien. Her ligger nemlig den pragtfulde strand kaldet Playa de las Catedrales (Katedralernes strand) med naturskabte imponerende klippeformationer.  

Lastres

Beliggende på skråningerne af et naturligt amfiteater er byen Lastres bestemt en af de smukkeste landsbyer i Spanien. Her er de maritime rødder dybe, men landsbyen tilbyder også en blændende vifte af imponerende udsigtspunkter, hvorfra man kan tage fantastiske billeder ud over havet og den omkringliggende kyst.

Lastres

Byen er fuld af utallige hyggelige brostensbelagte gader, som bestemt bør udforskes. Når trætheden melder sig, så lokker mange små maleriske torve, som tilskynder de mange rejsende at finde vej til havnen nedenfor. Det er en stor oplevelse at stå ved havnen på kanten af havet. Det bør dog bemærkes, at de meget skrå og stejle gader, som fører ned til byen, skal forceres for at komme ud af byen igen, hvilket kan være noget af en udfordring.

Heldigvis er der masser af muligheder for at hvile undervejs. Tag eventuelt en dejlig ekstra pause og træd ind i en af de mange barer eller restauranter på vejen og prøv dagens fangst.

Ribadesella

Intet andet sted er der et landskab helt ligesom det, du finder i Ribadesella. Dette unikke fiskerleje ligger i midten af ​​en flodmunding, som er formet af konvergensen fra ​​Sella-floden og den lille biflod kaldet Arroyo de San Pedro. Her i området kan du opleve det bedste af den asturiske natur. Den nærliggende bjergkæde, Picos de Europa, holder et vågent øje med kystzonen. Også ikke langt væk, ligger de berømte “Cuevas del Tito Bustillo” ( Tito Bustillos grotter), som er kendte for det forhistoriske maleri, der dækker grottens mure. Derudover finder du også strande i verdensklasse, som er perfekte til at nyde en dag på stranden. 

Panorama af Ribadesella

Picos de Europa ligner et enormt lærred, hvorpå Ribadesella er blevet malet som et udtryk for Asturien 'dybe pragt.

Ribadesella

Hvis områdets skønhed ikke alene er nok, så er her også en utrolig rigdom af beundringsværdige seværdigheder at besøge både i byen og i det omkringliggende landskab. Noget så spektakulært som dinosaurfodspor er spredt ud over omkringliggende bakker, århundreder gamle og historiske huse, som trods den barske beliggenhed tæt på havet stadigvæk er imponerende foruden talrige ciderbarer og restauranter, hvor du har mulighed for at nyde en af de lokale retter.

Langs hele den ene side af bugten ligger en smuk og bred promenade, hvorfra der er en imponerende udsigt over havnen. Læg mærke til væggen på denne promenade, den er malet med en oversigt over den spanske historie iblandet en god portion humor.

Llanes

I nærheden af ​​den østlige del af den asturiske kyst finder vi denne lille fiskerby, som om sommeren er travl og fuld af turister. Llanes er lidt særligt, da byen trods sin begrænsede størrelse, har mange historiske monumenter, som går tilbage til forskellige tidsperioder. På en tur rundt i byen vil du se et tårn fra det 13. århundrede, Palace of Gastañaga fra det 15. århundrede, og i det lille historiske centrum ses resterne af de gamle mure. 

På trods af sin rige og varierede fortid er det mest emblematiske træk ved byen ganske moderne: multi-farvede klippeblokke, som ligner forstørrede legetøjs byggeklodser, udsmykker indgangen til havnen. 

Havnen i Llanes

Foruden de kulturelle attraktioner i Llanes, så er byen et godt udgangspunkt for en strandtur, da den ligger tæt på nogle af de bedste strande i Asturien. Den fantastiske strand Cuevas de Mar kan fremvise et landskab, hvor havet har modelleret en virkelig filmisk atmosfære. 100 meter inde i landet bag en kalkstensklippe ligger den meget specielle Playa de Gulpiyuria.

Denne strand er dannet ved, at klippens bagside er faldet sammen. Herved opstod et område på 50 meter i diameter, som stadigvæk er forbundet til kysten gennem underjordiske tunneller. Det betyder, at vandet udskiftes, hvorfor denne indlandske strand har friskt havvand og ligger godt beskytte fra Biscayabugtens vinde. Et besøg her kan stærkt anbefales.

Luarca

Den grønne kysts hvide landsby” eller "villa blanca de la costa verde", som byen Luarca ofte kaldes, er en anden fængslende by langs den asturiske kyst. Her er det det svært at afgøre, hvilken af byens mange spændende oplevelser, som er mest dragende. For her finder du en prægtigt historiske gamle bydel, cafeer i forskellige stilarter, imponerende indisk-stil huse i “Villar”-kvarteret og en fantastisk panoramaudsigt fra toppen af de omgivende klipper.

Luarca

Et obligatorisk besøg i Luarca er kapellet i Atalaya, hvortil der hører en legende. For ifølge de lokale, så kan man på nætter med fuldmåne i vinden fra havet høre forlængst døde kærestepar hviske til hinanden. 

Begiv dig op af de små gader, som er fulde af trapper, og hvor det ofte ikke er til at se, hvor fortorvet ender, og private huse begynder. Skulle du møde en af de lokale eventuelt stående i deres haver, så vil de uden tvivl blive imponeret og underholdt af dine anstrengelser og lede dig på rette vej med et smil. Det kan bestemt anbefales at gå hele vejen til toppen for at beundre den fantastiske solnedgang over Biscayabugten og nyde den bedste udsigt over denne lille asturiske by. 

Luarca

Der er mange fantastiske små byer på den asturiske kyst. Hvis du tager en tur herop, så venter der dig mange skønne oplevelser, både i de omtalte byer og i mange mindre kendte men lige så indbydende og autentiske byer. Alle disse fantastiske destinationer er kendt for deres unikke charme, så vi kan stærkt anbefale at gå på opdagelse på den asturiske kyst. 

Hvis du drømmer om en ferie langs Costa Verde kan du finde vores spændende udvalg af ferieboliger her

Kort