Benalmadenas strande - Playa Malibu / Playa Arroyo Hondo / Playa Bonita

Tæt på centrum af Benalmadena ligger flere strande, som starter lige under den populære restaurant El Embarcadero og slutter lige bag Playa Bonita Hotel. Det rolige vand og de mange faciliteter gør disse strande meget populære blandt feriegæster, der bor i ferieboliger i Benalmadena. Også områdets lokale beboere nyder disse strande i sommermånederne.

Strande: Malibu, Arroyo Hondo, Bonita

 Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo, Playa Bonita, Benalmadena

Stranden ser umiddelbart ud til at være en stor strand, men området er faktisk opdelt i tre mindre strande. Området ligger mellem Playa La Viborilla i vest og Playa Torremuelle i øst, med Playa Bonita længst mod vest, Playa Arroyo Hondo i midten og Playa Malibu mod øst. Omkring Playa Bonita er det høfder, som stopper større bølger fra at komme ind i bugterne, og dermed er vandet her meget roligt og perfekt til børn. Playa Arroyo Hondo ved siden af nyder også godt af en af disse høfder, mens Playa Malibu er helt åben. Området er et populært sted for familier at tilbringe weekenden. Lokale beboere i Torremuelle og besøgende på Playa Bonita Hotel vælger også dette sted til solbadning og en skøn dag på stranden.

De tre strande er tilsammen 610 meter lange og 15-20 meter brede afhængigt af, hvor på strækningen ​af ​stranden man står. Sandet er mørkt og fladt. I vandet er der både store og små klipper så vær meget opmærksom, når du går i vandet.

Playa Arroyo Hondo, Benalmadena

Faciliteter

Stranden har ikke adgang til promenaden, hvilket gør det vanskeligt for handicappede at komme ned på stranden.

Der er brusere, toiletter og udlejning af liggestole og parasoller. Der er opstillet en del skraldespande langs stranden, som tømmes regelmæssigt i forbindelse med rengøring af stranden. 

Hvis du ankommer til stranden i bil, kan du parkere i vejkanten bag restauranten El Embarcadero. Da det er en populær strand, vil vi råde dig til at komme tidligt for at sikre dig en parkeringsplads.

På stranden finder du flere restauranter og chiringuitos (strandbarer). El Embarcadero er meget populær takket være sin beliggenhed med fantastisk udsigt over havet. Restauranten serverer typiske middelhavsretter herunder fisk og skaldyr.

Hvis du har lyst til en mindre snack og nogle drinks, er Malibu Bar et godt sted at slå sig ned. 

El Parador II er et andet meget populær spisested, som dog ligger noget skjult mellem mange træer og buske. Denne chiringuito har specialiseret sig i fersk fisk og skaldyr. Ved frokosttid er restauranten meget ofte meget besøgt af sultne strandgæster, som ønsker at spise godt til rimelige priser. Som spanierne siger: bueno, bonito, barato (godt, pænt, billigt).

 Restaurant El Embarcadero, Playa Malibu, Benalmadena

Hvordan man kommer dertil?

Stranden kan nås med bus eller i bil (M120 - Benalmadena - Fuengirola). At finde en parkeringsplads bør ikke være et problem uden for sæsonen, men især i juli og august er det en meget godt ide at komme tidligt. Hvis du kommer fra Torremolinos / Malaga retningen, tag den gamle kystvej, MA - 21, som bliver til Av. Antonio Machado og senere til Carretera de Cadiz, netop som du kører ind i Benalmadena. Følg skiltene til Fuengirola og du vil passere gennem flere rundkørsler. Lige efter Torrequebrada Casino (til venstre) kommer du til udgangen af ​​Torremuelle området. Fortsæt hen til rundkørslen og drej til venstre ind i en tunnel,så kommer du til en rundkørsel. Fortsæt lige ud ad Avenida de la Armada. Ved den næste rundkørsel ser du Hotel Playa Bonita. Du kan parkere på den lokale parkeringsplads eller prøve og finde en parkeringsplads langs hovedvejen.