Colomares slot, Benalmadena - en eventyrlig hyldest til Columbus

Colomares Slot er lokal kendt som “Castillo de Colomares”. Det ligger i Benalmádena og er en af ​​de mere specielle turistattraktioner i kommunen.

Det er egentlig ikke et slot, men nærmere et monument dedikeret til Christoffer Columbus´ liv og eventyr.

Video af Colomares slot, Benalmadena

 

Slottet blev bygget mellem 1987 og 1994 af Dr. Esteban Martín Martín, en læge fra USA. Dr. Esteban, var forbløffet over den manglende hyldest og information der blev givet til denne store opdagelsesrejsende. Han gik derfor igang med at skabe et slot, som han mente ville være en passende ære for Christoffer Columbus og hans opdagelse af ​​Amerika.

En unik kombination af arkitektoniske stilarter

Colomares slot, Benalmadena

Når du ser på dette udsøgte eventyrslot, vil du sikkert aldrig have gætte, at det er designet af en læge og bygget af to lokale bygherrer. Designet forener flere forskellige stilarter, som har haft markant indflydelse på spansk kultur: byzantinsk, romansk, gotisk og mudejar.

Lægen og hans team brugte syv år på at skabe dette vidunderlige monument, som er bygget i deres fritid og drevet af en kærlighed til projektet. 

En monumental hyldest

Området dækker et areal på 1.500 kvadratmeter og er det største monument i verden for Christoffer Columbus. Som du vandrer rundt, vil du finde forskellige elementer vedrørende Christoffer Columbus og hans historiske rejser. Blandt andet er der de fint udskårne statuer fra de skibe, som han benyttede til den første tur til til Amerika.

Hele bygningsværket er omhyggeligt dekoreret med udskårne symbolske figurer, som repræsenterer opdagelserne samt våbenskjolde for de katolske monarker og anden landadel, som deltog på ekspeditionerne.

Indenfor vil du se en stor bog, som detaljeret fortæller om Columbus´ opdagelsesrejser samt adskillige udskårne henvisninger til de tre vigtigste kulturer i den periode - jødedom, kristendom og islam. 

 

Bronze hest, Colomares slot, Benalmadena

Et hestehoved pryder et af ​​spirerne på slottet, hvilket blot er et eksempel på de mange detaljer, der er indarbejdet i bygningsværket.

Mindste kirke - med i Guinness Rekordbog

Church window, Colomares Castle Benalmadena 

En ganske speciel detalje ved bygningsværket er den lille kirke indeni. Den dækker blot et areal på 1,96 kvadratmeter og er opført i Guinness Rekordbog "som den mindste kirke i verden.”

Ved siden af ​​kirken er der opført et mausoleum, som dog står tomt. Det er håbet, at det en dag skal huse resterne af den store søfarende. Men mon Sevilla og dens katedral vil af med resterne af Christoffer Columbus? Jeg kan have mine tvivl...

Gennem årene har Colomares Slot været brugt til både falkejagt og som et center for krybdyr. I dag er det en af ​​de mest populære turistattraktioner i Benalmadena, et historisk monument for drømmere og entusiaster. En fortryllende fantasi-lignende arkitektur og bestemt et besøg værd, hvis du en dag er i området omkring Benalmádena.

Priser: 

Et besøg på slottet koster 2 € for voksne og 1,30 € for børn og pensionister. Der er også særlige priser for grupper, samt kvalificeret personale til at udføre guidede ture.

Åbningstider:

Vinter: kl. 10:00 til kl.14:00 og kl.16:00 til kl.18:00

Efterår og forår:  kl.10:00 til kl 14:00 og kl. 16:00 til kl. 19:00

Sommer: kl. 10:00 til kl.14:00 og kl. 17:00 til kl. 21:00

Find vej:

Fra lyskrydset i Benalmádena, drej ned af Carretera Costa del Sol. Det tager kun 10 minutter at gå ned til slottet på Finca La Carraca.