River rafting i Benamejí, Córdoba

Midtvejs mellem Córdoba og Málaga ligger Benamejí: en lille, undselig landsby, hvis hovederhverv er produktion af oliven og olivenolie.

Benamejí har noget helt særligt, som ikke alle olivenproducerende landsbyer har: river rafting!

I udkanten af landsbyen ligger en campingplads, hvorfra der afholdes et bredt udvalg af naturaktiviteter!

Vi tog på river rafting en søndag formiddag efter at have været på opdagelse i Benamejí, den næsten-faldne landsby, som du kan læse mere om senere i artiklen.

River rafting i Benamejí

Alle kan være med til river rafting i Benamejí. Man skal kunne svømme, men ikke langt, og man skal have kræfter til at padle, men som oftest kun i kort tid ad gangen. Inden afgang får alle udleveret udstyr i form af fuld våddragt, sko, redningsvest og hjelm.

En kort bustur fra mødestedet (campingpladsen Los Caños) ligger gummibådene klar. Guiderne giver grundig instruktion (på engelsk eller spansk), og demonstrerer, hvordan man redder hinanden op af vandet. Man sejler flere hold adgangen, med 4-6 personer pr. gummibud. Hver båd har mindst én guide, og turen tilpasses så vidt muligt det enkelte holds niveau.

River rafting Benamejí Cordoba

Er man klar på en udfordring er guiderne det også. Vi prøvede at tippe gummibåden på hovedet både på langs og på tværs, og vi reddede gentagne gange hinanden op af vandet. Under ledelse af vores holdkaptajn indtog  vi endda et andet holds båd og gave dem en dukkert! Det er en kølig fornøjelse at blive smidt i vandet - det når næsten aldrig over 12-15 grader - men det er ikke for koldt, og man får hurtigt varmen, når man igen padler løs.

Rafting-bådene har følgeskab af to guider i kajakker, der agerer både redningshold og fotografer. De er altid strategisk placeret på de mest udfordrende dele af floden, så de er klar til at træde til, hvis nogen falder i vandet, eller fange de mest intense (og sjoveste!) øjeblikke på kamera.

River rafting Benamejí Cordoba

Hvor livlig turen bliver, afhænger af årstiden, nedbørsmængden og hvorvidt flodens sluser er åbne eller lukkede den pågældende dag. Der er dog altid mulighed for en tur gennem såkaldte rapids, passager af uroligt vand, for derefter hurtigt at smyge sig ind i “helle” i det stillestående vand bag store klipper, såkaldte eddies.

River rafting Benamejí Cordoba

Uanset hvad vandet bringer, er der garanti for smukke omgivelser! Floden er flankeret af gigantiske klippeformationer,tæt buskads og marker med græssende heste. Så man er godt underholdt under den knap to timer lange sejltur, både når der er fart på og adrenalinen pumper, og når man glider langsomt afsted og bare nyder solens varme og det storslåede landskab.

Klik her for at se flere billeder fra vores tur på river rafting i Córdoba.

River rafting Benamejí Cordoba

Alúa - rafting og meget mere

Campingpladsen Los Caños, hvor der tilbydes river rafting, ligger i gåafstand lige uden for Benamejí. Den råder over en stor pool, som man kan betale et par euro for at bruge. Stedets restaurant serverer god mad til meget rimelige priser - deres paella kan anbefales!

Los Caños administreres af selskabet Alúa, som udbyder en lang række aktiviteter i de pragtfulde naturomgivelser. Du kan prøve kræfter med alt fra paintball og river rafting til klatring og mountain biking.

Kontakt: camping@alua.es

Vil I på en dagstur til Benamejí, kan I overnatte i en af vores ferieboliger i Córdoba.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad der er værd at se i Benamejí!

Benamejí: Den næsten faldne landsby

Benamejí er en helt almindelig spansk landsby, omgivet af oliven- og vinmarker. Byen har været skiftevis maurisk og kristen i takt med de skiftende erobringer i middelalderen, og historien har sat sine spor på Benamejís forsvarsværk, Castillo Benamexir. Borgen har skiftet navn flere gange alt efter hvem, der regerede i byen; den har bl.a. heddet Hins Banir Basir og Castillo Gómez Arias. Fæstningsværket er i dag ikke meget andet end ruiner, men et enkelt tårn står rankt tilbage på en bakketop, til minde om byens turbulente historie.

En kuriositet - med et lidt tragisk anslag - i Benamejís historie er dannelsen af den 900 meter lange og 150 meter høje skrænt, der udgør bygrænsen mod syd. Oprindeligt var Benamejí noget større, men under et jordskred styrtede en del af byen sammen.

Benamejí, Córdoba

Jordskredet, “La Grieta de Benamejí”, er kendt i hele Andalusien grundet sit omfang og de konsekvenser, det har haft for området. Gennem hundreder af år havde jorden mellem floden Genil og landsbyen langsomt løsnet sig, og i 1963 nåede skredet helt op til Benamejí, hvor 55 huse styrtede sammen og 50 andre led skade. Heldigvis kom ingen mennesker til skade, men Benamejí blev aldrig den samme igen. I 1989 skete endnu et voldsomt skred, som flyttede en million kubikmeter jord men heldigvis ikke tog bygninger med i faldet.

Efter mange års arbejde lykkedes det endeligt at stabilisere skrænten helt i 1999, så bygrænsen nu byder på en storslået udsigt over landskabet og floden Genil.

En anden af Benamejís seværdigheder er kirken, Iglesia Inmaculada Concepción, som blev bygget af byens første marquis, Don Diego de Bernuy. Kirken er et godt eksempel på Córdobas barok-arkitektur, mens den elegante port er opført i neoklassisk stil. Bygningen er for nylig er restaureret, så den sandfarvede kirke gemmer et overraskende farvestrålende indre!

Kirken i Benamejí, Cordoba

Det kan også anbefales at besøge Benamejís tapasbarer. Her serveres hjemmelavet mad af gode råvarer - uden dikkedarer og opskruede priser. Og betjeningen er uovertruffen!

Der er dømt ferie for hele familien i Benamejí og Los Caños, hvor der både er plads til en afslappende dag ved poolen, en udfordrende dag i skoven og lidt historisk sightseeing.

Har du spørgsmål til praktiske forhold eller vil vide mere om mulighederne for at holde ferie ved Benameji, er du altid velkommen til at skrive en kommentar eller kontakte os direkte.

God ferie!