Et besøg på Mercado de la Ribera, Bilbao

Mercado de la Ribera (1929) i Bilbao er et marked, der skal ses. Selv uden for bygningen gør det et stort indtryk, da det faktisk ligner en båd, som er strandet i Nervion floden!
 
Mercado de la Ribera ved Nervión floden, Bilbao
 
 
Placeringen er malerisk: lige ud til vandet, over for den elegante San Anton kirke og tæt på det historiske centrum af byen. Markedet byder på en fin introduktion til den lokale gastronomi, og kort vej derfra ligger pintxobarerne i gaderne i det gamle centrum!

Hvorfor markedet er et must-see

Mercado de la Ribera, Bilbao - det smukke lysindfald

 
Et besøg på markedet er en gastronomisk oplevelse af alt, hvad Baskerlandet byder på af madoplevelser, samlet på et sted. Mercado de la Ribera er en blanding af hygge og indkøb, for her kommer lokalbefolkningen gerne og køber deres friske fødevarer, og på samme tid kan man nyde både en snack og et glas vin. 
 
Det smukke marked er et sted med en særlig sjæl og tilbyder en unik oplevelse. Det er samtidig også registreret i Guinness som det største overdækkede marked i Europa med hele 10.000 kvadratmeter!
 
Bygningen er designet så masser af naturligt lys strømmer ind. Der er således store smukke art deco-vinduer, som er fulde af farver og mønstre, herunder smukke blomsteragtige mønstre. Gulvene tillader, at der kommer lys ned gennem bygningen, og for enden af bygningen er der et udsigtspunkt, hvorfra man kan nyde udsigten ud over flodmundingen!

Det traditionelle marked 

Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Komplekset har tre etager med masser af friske råvarer i markedsboderne. I stueetagen finder man fiskemarkedet, hvor den imponerende forskellighed af fisk og skaldyr er værd at bemærke. Kødmarkedet holder til på første sal. På øverste etage findes alt i frugter og grøntsager, hvor man har mulighed for at stifte bekendtskab med baskiske grønne peberfrugter eller andre interessante lokale variationer.

Gastrobarer 

Bar Arranbari, Mercado de la Ribera, Bilbao

 
I efteråret 2015 fik Mercado de la Ribera tilført et nyt gourmet spiseområde, hvor barer tilbyder forskellige typer af delikatesser, og hvor gastronomien er i højsæde. Og gourmetmad passer bestemt til denne smukke bygning. Ud over det fælles spiseområde i midten, er der også en dejlig terrasse, hvor man kan nyde et glas og en pintxo fra en af barerne.
 
Planen er, at der skal være op til 10 gastro-barer. De første fire, som er allerede er blevet taget godt imod, er La Brasserie de Hung Fai, Cervecería Arambarri, La Bodeguilla og Mr. Wok.
 
 
Terrasse ved Mercado de la Ribera, Bilbao

 

Brasserie de Hung Fai tilbyder fisk, kød og grøntsager, som er ovnstegt, og deres speciale er kotelet og burgere. Alle produkter er naturligvis friske fra markedet!

Bar Arambarri tilbyder fisk, kød og grøntsager, som er ovnstegt, og deres speciale er kotelet og burgere. Alle produkter er naturligvis friske fra markedet!

La Bodeguilla har specialiseret sig i den ikoniske "gilda" pintxo (traditionel pintxo af oliven, ansjos og guindilla peber på en pind) med mere end 30 varianter! Ønskes et glas vin er der næsten forskellige 50 vine at vælge imellem.

Den asiatiske gastrobar Aziatische Gastrobar Mr. Wok serverer foruden wok også lækre sushi retter.

Gastronomi og kultur

Gastrobar, Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Gastrobarer og en restaurant. Takket være tilstedeværelsen af ​​disse spisesteder er markedet nu ikke kun et vidunderlig udstillingsvindue for friske råvarer, men også et sted med andre aktiviteter, som skaber liv i bygningerne. Det er nu muligt at tage en drink her med vennerne, spise brunch i weekenden eller nyde en middag en aften i ugen. 
  
Det er ovenikøbet muligt at vælge sine egne produkter på markedet og efterfølgende få restauranten til at lave maden efter sine egne ønsker. Eller få lavet en friskpresset juice af friske frugter, man netop selv har valgt på markedet. 
 
Udover en hyldest til den friske mad, har markedet også en kulturel scene, hvor der ind imellem er musikarrangementer og jazzkoncerter. Den kulturelle kalender er tilgængelig på hjemmesiden for markedet.

Restaurant køkkenet

Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Køkkenet spænder fra traditionelle tapas og lækre “raciones” (portioner til at dele) til gourmet menuer med vin. Her tilbydes også vegetariske og veganske retter, og der er særlige menuer til børn. Fra tirsdag til fredag ​​er der altid en menu til € 20.  
 
En oversigt:
Valg fra kortet: Hver dag i køkkenets åbningstid
Tasting menu: Hver dag køkkenets åbningstid.
Ugentlig menu til €20: Tirsdag til fredag, fredag dog kun til frokost.
Vegetarisk menu: Tirsdag til fredag, fredag dog kun til frokost.
Børnemenu: Hver dag i køkkenets åbningstid.
Forarbejdelse af dit køb på markedet: Hver dag i køkkenets åbningstid.
Raciones: Hver dag i køkkenets åbningstid.

Praktiske oplysninger

Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Adresse:
Erribera Kalea
 
Markedets generelle åbningstider
Mandag - Onsdag: kl.11:00 til 23:00
Torsdag: kl.11:00 til 02:00
Fredag: kl.11:00 til 02:30
Lørdag: kl.12:30 til 02:30
Søndag: kl.12:30 til 23:00
 
Køkkenets åbningstider:
Mandag: Lukket
Tirsdag, onsdag og søndag kl. 13:00 til 16:00
Torsdag, fredag og lørdag: kl.13:00 til 16:00 samt 20:30 til 23:00
 
Reservationer kan foretages på disse telefonnumre:
+34 94 657 54 74
+34 62 754 15 96
Hver dag fra 12:00 til 21:00
 
Eller via e-mail:
reservas@lariberabilbao.com
 
Vi ønsker dig et dejligt besøg på markedet i Bilbao! For flere spændende markeder i Spanien, læs vores Top 6 Gourmet Markeder i hjertet af Madrid!

Kort