Oplev Cadíz, byens katedral og stranden La Caleta

Cadíz er en af Andalusiens skønneste byer, der med sine historiske monumenter, lange kyststrækning og hvide sandstrande udgør det perfekte rejsemål. Det er byen, hvorfra Colombus i sin tid satte sejl mod Amerika, og så er det stedet, hvor en af Spaniens mest imponerende katedraler er opført. Her dufter af havvand, og små fiskerbåde vipper i vandkanten ved byens hyggelige strandområder, hvor især La Caleta bør nævnes.CadízEt væld af små brostensbelagte gader præger den gamle bydel, hvor tonerne fra en flamenco-guitar smelter sammen med den lune sensommerluft. Solen kaster sit blide lys ind mod den lange kystlinje, og udsigten over Middelhavet sender tankerne på flugt. Cadíz er Spaniens ukronede flamenco-hovedstad, og den autentiske sigøjnerkultur gør med sikkerhed besøget til en mindeværdig oplevelse.Cadíz

 

Den historiske bydel i Cadíz
Cadíz ligger i det sydvestlige Spanien, og en lang boulevard fører frem til indgangsporten til den gamle bydel, som befinder sig for enden af halvøen, hvorfra man på skyfrie dage kan skimte Afrika i horisonten. Byen er omringet af hav og har altid været en af Spaniens vigtigste eksporthavne og et strategisk militærpunkt, hvorfor det måske var naturligt nok, at det var herfra Colombus i sin tid satte kurs mod ”Den Nye Verden”. Cadíz-provinsen er kendt for sit rige middelhavskøkken og ikke mindst sine udsøgte sherry-vine, som kan prøves på enhver tapasbar i byen. Små hyggelige pladser beklædt med appelsintræer og blomsterbede forskønner gadebilledet og skaber kontraster til de moderne modeforretninger, som ligger i de smalle gader. CadízDenne andalusiske flække er en af Vesteuropas ældste byer og kendt for sin betydningsfulde fortid og lange historie. Det kan derfor betale sig at dykke ned i kulturen i denne havneby, hvor navnlig katedralen, Santa Cruz sobre las aguas, er et besøg værd. Den befinder sig i bydelen El Pópulo, som er Cadíz ældste område og ideelt til en tapas-tour de sene sommeraftner.  
   
Katedralen Santa Cruz sobre las aguas
Lidt over 100 års bygningsarbejde ligger bag den betagende bygning, hvor første del blev opført i smukkeste barok- og rokokostil, men senere overgik til en mere neoklassisk stilart. Katedralen stod færdig i 1832, og rejser sig så højt mod himlen, at den kan ses fra næsten ethvert punkt i byen. Cathedral, CadízEn gigantisk trappe fører op til indgangen til katedralen og skaber forventninger om det, som gemmer sig bag de tunge trædøre. Et beundringsværdigt rum med store hvælvinger åbner sig op for de besøgende, hvor helgener står side om side og bidrager med hver sin historie. En lille tavle med et nummer står placeret ved hver skulptur, og med det udleverede lytteudstyr vækkes historien bag de personligheder, som i dag er en integreret del af katedralen, til live.Cathedral, CadízHovedalteret er placeret i midten, omkranset af store sølvlysestager, men afspærret for offentligheden ved hjælp af vinrøde veloursnore. Under alteret er der nedgang til krypten, hvor flere betydningsfulde personer har hvilested. Fodtrinnene giver genlyd i det akustiske rum, som ikke undgår at imponere med sine arkitektoniske detaljer, og det kan betale sig at bruge god tid på at udforske dem.Crypt, CathedralKatedralen kaldes også den nye katedral, da den er bygget tæt på Cadíz’ gamle katedral, der på grund af nedbrændinger og slid til sidst måtte vige pladsen for denne gigantiske bygning. Det kan anbefales at bruge tid på at lytte til fortællingerne, mens du betragter de smukke detaljer, som denne katedral indeholder.
Åbningstider: Mandag-lørdag kl. 10.00-19.00. Søndag kl. 13.30-19.00.
Priser: Voksne 5 euro. Pensionister 4 euro. Rabatbilletter 3 euro. Børn under 12 år gratis. Se mere her: http://www.catedraldecadiz.com/
 
Den lille oase, La Caleta
Ved kysten til Cadíz' gamle bydel ligger strandområdet kaldet La Caleta. Stedet er isoleret fra resten af byens brede sandstrande, men det gør ikke denne lille oase mindre attraktivt. Stranden består af en bugt, der danner et smukt hvilested midt i byen, hvor nogle af Spaniens mest fantastiske solnedgange kan opleves.La CaletaStranden har gennem tidens løb inspireret mange spanske musikere og digtere, der ikke har kunnet stå for områdets charmerende omgivelser. Små fiskerbåde i forskellige farver vipper i det lave vand og skaber en idyllisk stemning, som man ikke finder mange andre steder. En gruppe af unge kvinder dyrker yoga på stranden, mens børn leger i vandkanten, og studerende holder pause fra det bagvedliggende universitet.La Caleta, CadízEn lille tapasbar er indbygget i muren, som omkranser og adskiller stranden fra bymidten, og her serverer de både kolde øl og traditionelle retter fra egnen. Til venstre for strandområdet rejser store sten sig over vandets overflade og danner naturlige platforme for de mange lokale fiskere, som i aftensolen står med deres stænger og håbet om at fange deres livs største fangst. Det er også her den gamle borg, Castillo de San Sebastián, er opført, hvilket i dag fungerer som laboratorie for Cadíz' universitets havbiologer. Grundet strandens unikke scenarie er flere film også blevet indspillet her, blandt andet James Bond-filmen Die Another Day med Pierce Brosnan og Halle Barry i hovedrollerne.Castillo de San Sebastián, CadízLa Caleta er det perfekte sted at holde en siesta i middagsvarmen eller at opleve med en medbagt vin og spanske oste, mens solen går ned over havet. Det er en lille perle i en by, som byder på både historiske og kulturelle skatte, der med sikkerhed nok skal kunne udfylde programmet for selv den mest ihærdige turist. Så pak både badetøj, kamera og vandresko, når turen går til Cadíz.   

Besøg Castillo de San Sebastián.
Åbningstider: Mandag-Søndag kl. 10.30-20.00.
Pris: 2 euro for voksne. 1 euro for grupper over 10 pers. Gratis for pensionister og børn under 12 år.
Se mere her: http://turismo.cadiz.es/es/rutas-y-visitas-en-cadiz/castillo-de-san-sebasti%C3%A1n