5 spændende dagsture fra Cambrils

Cambrils er en fantastisk destination i sig selv, men derudover har denne by i Tarragona en førsteklasses beliggenhed, hvorfra du kan besøge andre destinationer på Costa Dorada. Barcelona er et godt bud på en oplevelsesrig dagsudflugt, eller hvad med super catalanske Lleida?

Barcelona

Barcelona - Parc Guell

Barcelona ​har en bybefolkning på lidt over 1,6 milloner, hvilket gør den catalanske hovedstad til Spaniens næststørste by efter Madrid. 2013 er 40-årsdagen for Pablo Picassos død, så kig forbi Picasso-museet, som har en samling bestående af intet mindre end 3.600 kunstværker. Barcelona ligger kun 3 timers kørsel i bil fra Cambrils - husk at medbringe kontanter, hvis du tager en betalingsmotorvej.

Lleida

Lleida

Lleida ligger i nordvestlig retning fra Cambrils. Du skal køre mod øst og derefter mod nord for at dreje af ved AP-2, som buer vest over. Du vil kunne genkende byen på den romanske katedral, La Seu Vella, som tårner sig op i ​​Lleidas bymidte på en bakke kaldet Turó de la Seu Vella, som dominerer byen. Katedralens adresse er Calle Turó de la Seu Vella, s / n, 25002, Lleida, (tlf.: +34 973-230-653).

Nationalparken, Serra del Montsant

Siuriana - Parque Natural Serra del Montsant

Omkring 9.200 hektars naturpark, der blev etableret i 2002 for at sikre de lokale naturområder. Det højeste punkt i parken, Roca Corbatera, runder de 1.163 meter. Sierra de Montsant er først og fremmest en populær destination for hikere og vandrere. Parken er faktisk tættere på Cambrils end Lleida, men da du er nødt til at tage nogle omveje for at komme ud til parken, vil det faktisk tage længere tid end din rejse til Lleida, men det er ekstra tid, der er rigtig godt givet ud. 

Reus

Reus - Priorat de San Pere

De fleste af Cambrils besøgende flyver ind til Reus Lufthavn, men turen ud til sommerhuset, kan godt lokke dig ud på nogle omveje, da Reus traditionelt set er Cataloniens næststørste by. Du kan imidlertid godt nå fra Cambrils til Reus på 20 minutter. Reus er Antoni Gaudís fødeby, og man kan forstå hans inspirationskilde efter en tur gennem byens gader, der omkranses af et væld modernistiske bygninger. Du vil dog ikke finde nogle bygningsværker designet af Gaudí i selve byen, men du kan nyde andre værker af Lluís Domènech i Montaner, Pere Caselles i-Tarrats, og Pere Domènech.

Tarragona

Tarragona Cathedral 

Tarragona ligger 21 km øst for Cambrils, og du kan tage AP-7 for at komme frem til hovedstaden i Tarragona-provinsen, som Cambrils også hører ind under. Der bor lidt over 130.000 mennesker i den gamle by, som under romertiden var kendt som Tarraco, og ruinerne fra denne periode står på UNESCOs Verdensarvsliste. Tarragona har en masse hyggelige pladser, hvor du kan nyde dine tapas under åben himmel, og du kan besøge byens mange smukke kirker fra de forskellige tidsperioder.