Tag en tur til Cordoba

Alan, Lorna og Alpakaerne

Alan Parks og alapakaerAlan og Lorna har en lille gård i smukke landlige omgivelser, kun 45 minutters kørsel fra Córdoba. Her avler de alpakaer, en sydamerikansk kamel-art, som du kan se på og lære om, men du slapper af og børnene leger med dyrene, som udover alpakaer tæller høns, katte og hunde. Børnene kan hjælpe med at fodre dyrene, gå tur med alpakaerne og indsamle friske æg til morgenmad. Alt dette findes på gården, og der er tilmed en lækker pool.

Hvis du vil vide mere om Alan og Lorna, deres gård og deres dyr, kan du leje deres gård i Montoro, Cordoba.

Oplev Córdoba

At udforske smukke Córdoba er intet mindre end fantastisk! Når man taler med folk rundt omkring i Andalusien, vil de lægge vægt på, at de aldrig bliver trætte af at besøge denne kompakte by!

Cordoba - Den Gamle Romerske Bro

Maj måned er den perfekte tid på året til at besøge Córdoba og opleve alt, hvad den skønne by har at tilbyde i et behageligt klima. Dagene er kølige nok til at bevæge sig omkring til fods, og aftenerne er lune nok til at nyde aftensmaden på en fortovsrestaurant.

En dagstur til Córdoba

Córdoba er let tilgængelig med bil eller tog, og byen er lille nok til at kunne udforskes til fods. Hvis du kommer tidligt, kan du benytte muligheden for at besøge Córdobas katedral, La Mezquita, gratis og uden lange køer (kl. 8.30-9.30 alle dage undtagen søn- og helligdage).

Besøget må foregå i stilhed, da der på dette tidspunkt er morgenmesse, og det er den perfekte lejlighed til at opleve katedralens autentiske stemning og lade sig bevæge af de smukke visuelle indtryk. 

Medina Azahara - Medinat al-Zahra

Cordoba - mauriske søjler

Efter besøget i La Mezquita kan du på ægte spansk manér indtage morgenkaffen på en lokal café eller nyde den spanske godbid churros con chocolate (spanskrør og chokolade), de lange rør af dybstegt dej, som dyppes i flydende chokolade. 

Med maven fyldt kan det være belejligt at tage en bus (kl. 9.30 eller 10.15) fra katedralen til Medina Azahara, et par kilometer vest for byen.

Resterne af borgbyen Medina Azahara (også kendt som Medinat al-Zahra) fra det 10. århundrede er turen værd. Engang var denne by kendt for pomp og pragt og ubeskrivelig luksus. Selvom der kun er ruiner tilbage, kan man stadig fornemme byens tidligere storslåethed.

Tilbage i Córdoba nærmer frokosttiden sig. Gå ikke glip af byens delikatesse, salmorejo, som kan minde om en tyk og mere mættende version af den kendte gazpacho. 

Læg eksempelvis vejen forbi Salmorejería Umami, der udelukkende har salmorejo på kortet - i over 100 varianter! Avocado og laksetartar-versionen er dejligt cremet, og til dessert kan bestilles chokolade-salmorejo med gulddrys (!). Restauranten ligger på C/Blanco Belmonte 6 (en hvid bygning på hjørnet), og der kan bestilles bord på  (+34) 957 482 347  / 606 065 459.

Alcazar de los Reyes Cristianos

Cordoba - Patio de Los Naranjos

Efter en afslappende frokost kunne næste stop være byens vartegn, *Alcazar de los Reyes Cristianos*, et anlæg af historiske bygninger omgivet omhyggeligt plejede haver og smukke springvand. 

Fortsæt gennem de snoede gader i den gamle jødiske bydel, *Judería*, der huser de mange smykkehandlere, der har bidraget til Córdobas berømmelse.

Ved solnedgang kan det anbefales at krydse floden og nyde udsigten fra den smukke bro *Puente Romano*, der i gamle dage var hovedvejen ind til Córdoba, men som i dag er forbeholdt fodgængere.

Du kan også forkæle dig selv i byens traditionelle romerske bade (Baños Árabes på Almanzor 18 eller Hammam Al Andalus på Corregidor Luis de la Cerda 51). 

Córdoba by night

Cordobas katedral

Efter solnedgang er det tid til at opleve Córdobas særlige aftenstemning.

Om aftenen er det muligt at besøge katedralen i en anderledes atmosfære på turen el Alma de Cordoba (Córdobas sjæl), hvor deltagerantallet er begrænset til 80. Hver besøgende får et headset og kan vælge mellem otte forskellige sprog, og man føres gennem katedralen guidet af momentvis belysning af specifikke områder i de imponerende rum.

En anden uundværlig oplevelse i Córdoba efter mørkets frembrud er showet La luz de las culturas i haven omrkring Alcazar de los Reyes Cristianos. Opvisningen med springvand, lys og lyd inkluderer bl.a. en visuel fortælling om Córdobas arabiske fortid og en slendretur gennem de oplyste haver.

Blomster og byfest

Cordoba - gårdhave

Hvis du besøger Córdoba i maj kan du opleve adskillige festligheder. I begyndelsen af maj konkurrerer byens indbyggere om at lave det smukkeste blomsterbeklædte kors under Cruces de Mayo. Der afholdes også et optog med vogne dækket af blomster (La Batalla de las Flores). Senere på måneden konkurreres der om at kunne præsentere den smukkeste gårdhave, når offentligheden i løbet af Fiesta de los Patios får mulighed for at kigge ind i private gårdhaver og se de fantastiske dekorationer.

Sidst på måneden afholdes Feria de Córdoba. De lokale iklæder sig traditionelle dragter og flamenco-kjoler og fester hele ugen igennem på den centrale festivalplads.