Hvilken slags ferie er du til? Strand? Natur? Byferie?

Hvis du er træt af det samme feriested hvert år - de samme ansigter, de samme mennesker, de samme aktiviteter, de samme omgivelser... Var det så ikke en idé at prøve noget nyt i år, en forandring? Men hvor stor og hvor radikal må ændringen i din ferie være?

Vi har kikket på tre forskellige ferietyper i Spanien. Strandferien eller Resort ferien. Landferien eller "Campo" som det hedder i Spanien og til sidst, fordelene og ulemperne ved byferie.

 

Poco Loco Restaurant, Hermosa Strand 

Alle typer ferier har sine fordele og ulemper, det ved vi alle. Vi ved også at én forkert beslutning eller ét forkert valg under forberedelserne til ferien, kan gøre drømmeferien til en træls oplevelse man helst havde været foruden. Men med vores guide kan du nemt gennemskue hvilken slags ferie du egentlig er til, hvis du skulle prøve noget andet i år!

1. Bo på et resort

Den mest sikre ferieløsning for mange danskere, er at rejse ned til et af de mange Spanske resorts - og der er virkelig virkelig mange at vælge imellem! De er allesammen forskellige, både i størrelse, udbud og beliggenhed. Så hvis du har sat dig fast på en strandferie i år, hvorfor så ikke prøve noget andet? Bare til en forandring?

Hvis du normalt er til de store travle larmende steder som feks. Benidorm, hvorfor så ikke prøve noget andet i år, noget mindre og hyggeligere? Som feks. Moraira, et par kilometer oppe af kysten. Moraira er en verden til forskel fra et travlt turisted område som Benidorm og der er stadig masser af spændene butikker, lækre restauranter, byliv og natur. 

 

Moraira

Selvfølgelig er dette blot ét af mange tusinde forslag til forskellige steder langs den spanske kyst, hvor du kan holde ferie. Feriebolig-Spanien.dk har et væld af boliger du kan vælge imellem, hvis du har dit hjerte sat på en strandferie i år.

Men hvis du virkelig har lyst til forandringer på årets ferie, og strandferie alligevel aldrig rigtig var noget for dig, hvorfor så ikke overveje at komme væk fra alting og tilbring en uge på landet i Spanien?

2. Slå dig fri i det Spanske land!

Landskabet i Spanien er omtrent lige så langt fra din forstilling som muligt! Alt er forskelligt, på alle punkter. Naturen i Spanien er ikke som vi kender den fra Danmark. Til at starte med er naturen stor, meget større end feks. Jylland, samtidig er fauna og flora milevidt fra hvad vi ser på til daglig, så hvis du virkelig gerne vil væk fra alt det kendte, så skal du helt klart vælge en tur på landet i Spanien!

 

Bolonia

Landskabet i Spanien er hjemsted for et utal af forskellige arter af planter, fugle, dyr og insekter. Terrænet på denne skønne halvø, er så forskelligartede at du sagtens kan bruge hele dit liv på at udforske forskellige dele af området (Campo) og aldrig nogensinde komme til at kede dig, eller se samme sted to gange!

Det Spanske landskab variere også fra syd til nord. Befinder du dig feks. i den sydlige del af landet, vil du se mange ørkenligende områder og planter. Du vil se kæmpe udtørrede søer, enorme bjerge og mange små hvidkalkede landsbyer som Sydspanien er så kendt for. Befinder du dig i Nordspanien vil vejret minde dig mere om Danmark på en sommerdag, mens bjergene og terrænet er grønne og frodige. 

 Santa Maria de la Valldigna Simat Monastery monument in Valencia

Ulempen ved en ferie på landet, er at du faktisk er væk fra alt det du kender i dagligdagen, som feks. hurtigt stabilt internet, velkendt mad og i nogle tilfælde, andre mennesker. Så spørgsmålet er om det faktisk ER ideelt at tilbringe ferien på landet sammen med børnene, der vil bruge det meste af ferien på at klage over at der ikke er dækning på deres smartphones, at de savner McDonalds, diskoteker og stranden?

Klik her for at se en liste over boliger på landet i Spanien.

3. En spændene byferie i Spanien!

Hvis din strandferie skal skiftes ud med lidt spænding, shopping, sight seeing og gastronomiske smagsoplevelser i en af de større Spanske byer, så er du det rette sted lige nu!

Byer som Sevilla, Valencia, Bilbao, Madrid og Barcelona er på alle måder en oplevelse du ikke må snyde dig selv for! Du skal blot huske at ingen af de her byer, er fantastiske i august måned! Det skyldes simpelthen at temperaturen i byen bliver så kvælende høj, at det i den grad sætter begrænsinger på hvad du lave af aktiviteter. Samtidig har rigtig mange butikker og forretninger lukket, da Spaniolerne ligesom Franskmændene har en tendens til at holde ferie i hele August. 

 

Madrid - Gran Via

Mange storbyer i Spanien har en metro, ligesom København, så at leje en bil i storbyerne er slet ikke nødvendigt, plus at det er meget billigere, nemmere og sikre at komme rundt med metro og tog. Det kræver bare lidt tilvænning. 

Madrid har mange parker og museer, plus nogle helt fantastiske shopping områder så som Gran Via (se billede) mens Sevilla er rig på kultur og spansk historie. Malaga er følelsen af ægte Andalusisk personlighed, strand og shopping, Valencia har de mest imponerende bygningsværker, strand og turist områder på både godt og ondt mens Bilbao i nord mere er kunst, trendy bar miljø og et forbløffende populært natteliv!

Uanset hvilken ferie du planlægger i Spanien i år, så prøv at vælge en anden type end den du havde regnede med fra starten. Det kan være det bliver din bedste ferie beslutning nogensinde!