Ruta de la Poesía - digte i Esteponas gader

Den charmerende ferieby Estepona undergår i disse år en gennemgribende renovering, der har til formål at fremhæve Esteponas kulturelle sider (se også Esteponas vægmalerier - Ruta de los Murales).

Som en del af byudviklingen tog de lokale myndigheder i 2013 initiativ til en såkaldt poesirute, “Ruta de la Poesía”. Enkelte steder i byen var der på husmurene opsat porcelænskakler med digte, og denne idé videreførte myndighederne. De arbejder nu målrettet på at pryde byen med endnu flere poetiske indslag af lokale og internationalt kendte digtere. Formålet er “at bringe poesien ud i byrummet og bringe kulturen tættere på beboerne”.

Indtil videre er der opsat omtrent 17 digte på husmurene i byens centrum.

Estepona

Her kan du få et overblik over værkerne, så du kan prioritere din tur rundt i byen. Det kan være, du gerne vil se et digt skrevet på arabisk, eller måske er du mere nysgerrig efter at læse digtet skrevet af Esteponas lokale læge. Flere berømte spanske digtere er repræsenteret side om side med udenlandske forfattere som Victor Hugo og William Shakespeare.

Ikke alle digtene er opført her, da nogle af dem er uden titel og forfatter, hvorfor der er rig mulighed for selv at gå på skattejagt i de smalle gader.

God fornøjelse!

Digt fra Ruta de la Poesía, Estepona

Ruta de la Poesía - Esteponas digte

1. Plaza Blas Infante: “La Ola” af Yolanda Aldón Toro (digt på arabisk - forfatteren er kendt for sit arbejde for mødet mellem spansk og arabisk kultur)

2. Calle Troyano, på hjørnet af Calle Cruz: “Cantares“ af Antonio Machado

3. Calle Botica og Plaza Manuel Alcántara: 7 digte af Manuel Alcántara (digter fra Malaga)

Estepona Ruta de la Poesía

4. Calle Caridad: “El poema del buen comer“ af Nicolás Fernández de Moratín (digtet er en satirisk kommentar til syndigt frådseri - derfor er det opsat i Calle Caridad, hvor man finder mange af byens restauranter)

5. Calle San José: “Marina“ af Andrej Sládkovic (slovensk digter)

6. Calle Gloria Fuertes: Uddrag af “Duineser Elegien” af Rainer María Rielke (tysker, modtager af Nobelprisen i Litteratur 1996)

Estepona Ruta de la Poesía

7. Calle Correo Viejo: “Nada sucede dos veces“ af Wislawa Szymborska (polsk digter)

8. Calle San Antonio: Uddrag af “L’homme et la femme” af Victor Hugo

9. Calle Los Reyes, på hjørnet af Calle Concepción: “As you like it“ af William Shakespeare

10. Calle San Roque (Capilla Barriada Pescadores): “A la Virgen del Carmen“ af Miguel Chacón Vilchez

Estepona poetry

11. Calle Castillo: "Colores de Estepona" af José A. Bernúdez Martín (læge i Estepona)

12. Plaza Casa la Cañada: “Tírame la camisa” af Alejandro Simón Partal (lokal digter)