8 spændende muligheder for nyde naturen i Extremadura

En af de store attraktioner i Extremadura, foruden gastronomien, de historiske byer og de smukke landdistrikter, er naturen. Dybe dale, floder og sumpe, de imponerende bjerge, kæmpe græsgange og endeløse landskaber tilbyder besøgende utallige muligheder for at få en helt fantastisk oplevelse i naturen. I denne artikel foreslår jeg otte steder, hvor man kan nyde naturen i Extremadura.

Vandreture og en dukkert i la Reserva Natural Garganta de los Infiernos

Naturskabte pools, Garganta de los infiernos (Helvedets klipper)
 
Mit første forslag er at tage til Valle del Jerte (Jerte-dalen) og nyde en dag med vandreture og eventuelt en dukkert i la Garganta de los Infiernos. Denne naturpark tilbyder fem vandrestier af varierende længde.
 
Min anbefaling er at tage den lange rundstrækning på ca 5 timer, men begynd i den modsatte retning med at krydse broen Largo i Jerte og start turen op ad bakken. På den måde undgår du bedst muligt de øvrige besøgende, som oftest fokuserer på strækningen mellem Centro de Interpretación og Los Pilones, som er den helt store attraktion i området. Dette skyldes, at vandet strømmer kraftigt netop her, og vandets erosion i granitten har skabt mange mindre vandhuller.
 
Det er muligt at tage en dukkert i en af disse naturlige små pools, omend vandets temperatur spænder mellem køligt til iskoldt. Har man ikke lige lyst til en dukkert, er både vandreturen og dalen med de smukke kirsebærtræer, som blomstrer pragtfuldt om foråret, hele turen værd. 

Rappelling i Valle del Jerte

Vi bliver i området for at rapelle ned ad kløfter nær byen Jerte. Afhængigt af dit niveau har jeg to forslag til dig: “barranco de los Hoyos” (Hoyos-kløften) og “barranco de los Papúos” (Papúos-kløften).
Kløften ved Hoyos er det bedste valg for folk uden erfaring i denne sport, da ruten har en lav sværhedsgrad. Turen tager omkring tre timer.
 
Hvis du allerede har erfaring i at rapelle kan du med fordel vælge ruten ved Papúos-kløften. Denne rute har en nedstigning på 30 meter via reb og fem ruschebaner. Selskabet Guia2, som ligger i Jerte, organiserer de to ovennævnte aktiviteter. For mere information, besøg deres hjemmeside (på spansk) eller kontakt dem på +34 927 47 02 69

Naturlige pools i det nordlige Extremadura

Naturlig pool ved Losar de la Vera
 
Den nordlige del af provinsen Cáceres er fuld af naturlige pools, hvor man kan tage sig en kølende dukkert i den varme sommer i Extremadura. Det er umuligt at nævne dem alle, men her er nogle anbefalinger:
 
La Vera-regionen: Lago de Jaraíz, Piletillas (Garganta la Olla), garganta de Cuartos (Losar de la Vera), garganta de Jaranda (Jarandilla de la Vera).
 
Kommunerne Sierra de Gata og Las Hurdes: naturlig pool ved Acebo, Charo la Hoya (Hoyos), Charo de la Olla (Las Mestas), naturlig pool ved Pinofranqueado.

På udkig efter fugle i Nationalparken Monfragüe 

Monfragüe-parken er en stor attraktion for fugleinteresserede, der strømmer til for at beundre blandt andet egyptiske gribbe, sorte storke, ørne, gribbe foruden en masse andre arter. I løbet af vinteren kan der observeres flokke af traner, der rejser fra Nordafrika til Extremadura i jagten på græsningsarealer. Ud over at observere fugle kan det stærkt anbefales at gå en af ​​fire vandreruter, som er tilgængelige i parken.

Sejlture på floden Tajo

Floden Tajo,  Alcantara
 
Parque Natural Tajo Internacional er en imponerende park, der danner en naturlig grænse mellem Spanien og Portugal i den sydvestlige del af provinsen Cáceres. Firmaet “Barco de Tajo” tilbyder adskillige ture på floden på omkring to timer, hvor der besøges forskellige sektioner af floden.
Der er mulighed for at få mad ombord, det skal dog reserveres inden.
 
En bådtur på Tajo er en spændende aktivitet for familien, som kan foretages på alle tider af året. For mere information, besøg deres hjemmeside ( på spansk) her eller kontakt dem på +34 680 55 41 46

Vandreservoiret Orellana, Extremaduras strand 

Selvom Extremadura ikke har nogen kyststrækning er her stadigvæk mulighed for at tage til stranden. Her ligger nemlig den første og eneste strand i det indre af Spanien, som har det blå flag. Vandreservoiret Orellana, som ligger meget tæt på byen Orellana La Vieja, mangler bestemt ikke noget for, at de besøgende kan nyde en god dag på stranden.
 
Efter badning i det klare vand, kan man nyde en drink i baren ved strandkanten eller spise på en af områdets restauranter. Her er også mulighed for fiskeri og sejlads, vandski eller kanosejlads.

Vandrestier med historie

Klosteret Yuste
 
Der er rigtigt mange vandrestier, du kan benytte i Extremadura, men jeg vil foreslå to med historiske oprindelse: Ruta del Emperador (kejserruten), som ligger i La Vera-regionen og Ruta de Isabel la Católica i Las Villuercas-regionen, begge beliggende i provinsen Caceres.
 
Med Ruta del Emperador går du samme rute, som kejser Carlos V tilbagelagde fra Jarandilla de la Vera til klosteret Yuste, hvor han boede indtil sin død den 21. september 1558. Denne rute er 10 km lang og starter ved Parador de Jarandilla. Kryds broen Parral, hvorefter du kommer til en tæt skov af egetræer. På din vej krydser du kommunerne Aldeanueva de la Vera og Cuacos de Yuste, inden du når frem til klosteret. Hvert år i februar afholdes en officiel begivenhed med musik og traditionelle retter for at mindes og fejre kejserens rejse.
 
La Ruta de Isabel la Católica er 13 km lang og starter i byen Cañamero. Dette er den gamle vej, som det katolske kongepar Isabel og Fernando benyttede for at komme til Granja de Mirabel, en af deres residenser, som ligger små 5 km sydøst for Guadalupe, hvor ruten derfor naturligt ender. Turen byder på et skiftende terræn med adskillige mindre bakker, men ingen store forhindringer, hvilket gør den velegnet til vandrere på alle niveauer.
 
Området er kendt for sine smukke kastanjeskove, og undervejs kommer man forbi et af Extremaduras berømte enorme og unikke træer, Castaño del Abuelo (bedstefars kastanjetræ). Dette træ har en omkreds på 12,5 meter og siges at være plantet i 1353. På turen er det også muligt at besøge grotterne Cave of Chiquita og beundre de fantastiske hulemalerier.

Parque Natural de Cornalvo

Naturparken Cornalvo
 
Omkring 10 km fra Merida ligger naturparken Cornalvo, som byder på syv vandrestier gennem et primært fladt terræn, hvilket gør dem ideelle for både vandrere og cyklister. En af ​​ruterne er særligt egnet for folk i kørestol.
 
Reservoiret, som har givet parken dens navn, stammer fra romertiden, da der blev bygget en dæmning ved floden Albarregas for at levere vand til hovedstaden i Extremadura.
Jeg anbefaler særligt den cirkulære rute rundt om reservoiret, som byder på en fantastisk udsigt over Muelas-reservoiret, mens man færdes i et pragtfuldt område med masser af smukke korkege.   

Kort