Smørrebrød, tak! 6 danske spisesteder i Fuengirola

Savner du indimellem det danske smørrebrød, når du er i Spanien?

Eller en gang frikadeller med kartoffelsalat?Cafe La Vida Fuengirola

Det er der heldigvis råd for.

I hvert fald hvis man befinder sig i nærheden af Fuengirola på Costa del Sol.

Her er mange fastboende danskere og andre skandinaver, og derfor er der en naturlig efterspørgsel efter traditionel, skandinavisk mad.

De helt igennem danske restauranter, med danskere både bag ejerskabet og foran kødgryderne, er i mindretal.

Men alle steder er der hjertevarme og højt serviceniveau, og de danske opskrifter og råvarer er i centrum.

Her kan du læse om seks restauranter, der byder på smørrebrød, frikadeller og andre gode, danske retter.

1. Holger Danske

Restaurant Holger Danske Fuengirola

John Peter og Sanne har hjertet med, når de sammensætter deres frokostbuffet eller serverer kæmpestore stykker smørrebrød for deres gæster. Råvarerne er importeret fra Danmark, og opskrifterne er familiens egne.

Udover skandinaverne består publikummet for en stor del af englændere, som er vilde med de danske specialiteter. Også enkelte spaniere finder vej til Holger Danske, hvor klassikere som Æg og Rejer er i høj kurs.

I weekenden serveres der frokostbuffet med alt, hvad hjertet begærer - sild, fiskefileter, roastbeef, tartar, varme retter og meget andet.

Restaurant Holger Danske Fuengirola tartar

Adresse: Calle Santa Rosa, 2, 29640 Fuengirola

Åbningstider: man-lør 12.30-16.00

Kontakt: 0034 952 583 809

2. Lucia

Restaurant Lucia Fuengirola

Han er dansk, hun er norsk. Anders og Lena har boet i Fuengirola i snart 25 år, og restauranten har de haft stort set fra begyndelsen. Menukortet har ikke ændret sig meget siden dengang, men som Anders siger: "hvis folk har ønsker til bestemte retter, så laver vi også dét". Som oftest er det parrets voksne søn, der står i køkkenet. Flere af stamgæsterne har været med fra starten, og i dag kommer deres børn og børnebørn også i restauranten.

Restaurant Lucia ligger i udkanten af det lukkede beboelsesområde Puebla Lucia, med udsigt til områdets tropiske haver. På restaurantens terrasse kan man nyde sin mad i ro og fred fra gadestøj, til synet af palmetræer og et smukt springvand. Indendøre er der malerier af andalusiske kunstnere på væggen, og hver måned kommer den lokale kunstforening og skifter værkerne ud.

De senere år er der med jævne mellemrum blevet afholdt Elvis-show i restauranten, og der er fuldt hus hver eneste gang.

Restaurant Lucia Fuengirola

Adresse: Calle Maestra Angeles Aspiazu 10, 29640 Fuengirola

Åbningstider: 12.00-21.00 (i sommerhalvåret er der åbent til kl 23).

Kontakt0034 952 582 738

3. Mix Lounge

Mix Lounge Fuengirola

Mix Lounge - som tidligere hed Da Vinci - står for den gode stemning, med livemusik og underholdning ugen igennem - og man går aldrig forgæves, for Mix Lounge holder åbent 365 dage om året. Forpagteren Christian er dansk, og menuen er en blanding af internationale og skandinaviske retter - og selvfølgelig serveres der smørrebrød.

Der er næsten altid liv og glade dage på Mix Lounge. Der afholdes ofte diverse events og konkurrencer, så hold øje med hjemmesiden og Facebook for opdateringer.

Adresse: Calle Santa Rosa 2, 29640 Fuengirola (lidt længere nede ad gaden end Holger Danske)

Åbningstider: alle dage 9.30-23.00 (nogle gange senere, hvis der er mange mennesker)

Kontakt: 0034 952 588 027

Mix Lounge hjemmeside

4. Café La Vida

Cafe La Vida Fuengirola

På Café La Vida starter dagen kl. 5.30, når ejeren Erik åbner bageriet. På La Vida serveres der nemlig morgenmad og frokost med friskbagt brød fra eget bageri. Gæsterne kommer for den gode stemning, røverhistorierne og ikke mindst de friske råvarer. Rejerne er fra Skagen, rødspætterne er fra Hanstholm, og der er ikke skyggen af friture i Eriks køkken - her steges fiskefileterne på panden.

I det ene hjørne af restauranten står to store reoler med et imponerende udvalg af spanske vine. Og i et tilstødende rum er det salt, oliven, tapenader og andre delikatesser, der pryder hylderne. Blandt de mange spanske specialiteter i La Vida Gourrmet, som den lille forretning er blevet døbt, kan du finde den perfekte souvenir eller gaveidé.

La Vida Gourmet Fuengirola

Adresse: Calle Jose Cubero, Edf. Diana I (i starten af Feriapladsen)

Åbningstider: man-lør 8.30-16.00

Bordbestilling: 0034 659 726 743

5. La Chispa

Restaurant La Chispa Fuengirola

Det sociale element er i højsædet på restaurant La Chispa, som ejes og drives af engelske Hether og svenske Anders. De serverer et udvalg af internationale og skandinaviske retter - heriblandt selvfølgelig smørrebrød. Om søndagen serveres klassisk britisk Sunday roast.

Restauranten råder over både terrasse, festlokale og loungeområde. Sportsbegivenheder vises på store tv-skærme, og der er ofte underholdning og diverse events på programmet, bl.a. fredagsrock, quiz'er, fotoudstillinger og trav-lørdag.

Ved siden af restauranten ligger en legeplads, så man kan holde øje med børnene, mens man spiser.

Adresse: Calle Jose Cubero, Edf. Diana II, local 7-8 (i starten af Feriapladsen, bag La Vida)

Åbningstider: man, tirs og lør 11-18, ons-fre 11-23, søn 12-17

Bordbestilling: 0034 682 134 720

6. Casa Danesa

Restaurant Casa Danesa Fuengirola

Casa Danesa ejes af og deler lokaler med den danske klub, Club Danés. Restauranten forpagtes af Thomas, som har stået i spidsen for Casa Danesa i 6 år. Råvarerne importeres fra Danmark, og på menukortet findes bl.a. Sol over Casa Danesa, varmrøget laks fra egen rygeovn og æggekage med hjemmesaltet flæsk.

Restauranten består af en hyggelig pejsestue og en stor, overdækket terrasse med loungeområde og udsigt til klubbens tennisbaner. Udover tennisbanerne byder Casa Danesa på en farverig palette af underholdning i form af arrangementer med livemusik, film, bingo mv. På disse aftener holder restauranten længere åbent.

Restaurant Casa Danesa Fuengirola

Adresse: Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas Km 2,2, 29651 Mijas Costa

Åbningstider: man-lør 10.00-16.00

Kontakt: 0034 952 475 151

Casa Danesas hjemmeside