7 dage på skønne Fuerteventura

Fuerteventura er ikke så langt væk, når man tænker på, hvor fantastisk afslappende og samtidig spændende denne kanariske ø ér. Dette paradis uden for døren kan nås på mellem 5 til 6 timers flyvetid og har alt, hvad du behøver: Sol, strand og frihed i overflod!

Du kan nemt tilbringe en uge her og dase i den altid skinnende sol. Eller du kunne gå på opdagelse og opleve hele Fuerteventura. Vi har her sammensat vores bud på de bedste steder på øen, som fortjener at blive udforsket. 

Kom med på opdagelse på tværs af øen Fuerteventura.

Dag 1: Tag på tur til det nordlige Fuerteventura

Sanddünen von Corralejo

Corralejo strand er uden tvivl en af Fuerteventuras allerbedste strande. Når man én gang har gået barfodet hen over det helt perfekte bløde hvide sand, så er man solgt til dette paradis. Vandet er rolig og klart, så spørgsmålet er mest om, om man er til solbadning eller blot badning. 

Corralejo er et af de vigtigste turistområder på Fuerteventura, og området besøges hele året rundt af rejsende, som søger sol og afslapning. Playa de Corralejo strækker sig hele 10 km og giver masser af plads til sol-søgende gæster. Stranden tiltrækker alle, unge som ældre, familier, surfere og selv nudister findes der plads til på denne store dejlige strand. 

Tag landevejen FV-1 i nordgående retning fra øens lufthavn. Det er cirka 40 minutters kørsel i adstadigt tempo. 

Dag 2: Udflugt til det vilde vesten på FuerteventuraAjuy

På den vestlige del af øen ligger den noget afsidesliggende fiskerby Ajuy. Kystlinien her er ikke videre indbydende, tværtimod er det et forholdsvis barskt terræn. Alligevel var det her på dette klippefyldte sted, at den franske opdagelsesrejsende Jean de Bethencourt fortøjrede sin flåde i 1402. På vegne af det castiliansk kongehus etablerede han den første spanske koloni, og øens første større bebyggelse Betancuria blev opkaldt efter ham. 

På Fuerteventura vestkyst kan du opleve Atlanterhavet for fuld kraft. Det er her, det amerikanske skib SS America grundstødte i januar 1994. Der er aldrig blevet iværksat en redningsaktion for at få skibet fri og bugseret i havn. I stedet har skibet i over 20 år været overladt til Atlanterhavets kræfter. Fra at være et helt skib, som “blot” var  grundstødt, er der på grund af den gradvise opløsning af skibet nu kun en mindre vragdel tilbage, som tilmed er sunket så meget, at den kun kan ses ved lavvande. 

For en meget anderledes og lokal oplevelse kan vi anbefale et besøg i Los Molinos. Her kan du nyde frokosten på et meget populært spisested blandt lokalbefolkningen. På Casa Pon er både maden og atmosfæren ægte kanarisk. Restaurant Casa Pons har åbent syv dage om ugen fra mandag til fredag ​​fra kl. 10 til 18. I weekenden fra kl. 10 til 19. Om sommeren dog helt til kl 22. 

Dag 3: Besøg hyggelige BetancuriaBetancuria

Byen Betancuria ligger et stykke inden i landet. Da Jean de Bethencourt kom til Fuerteventura,  mente han nemlig, at en by inde i landet ville være sikker imod pirater og andre, som ønskede at erobre byen og øen.

Han fik dog ikke ret. Byen blev mere eller mindre ødelagt af Jaban, en pirat, som både forstod at angribe til vands og til lands. Bethencourt oplevede dog ikke personligt, at hans plan gik i vasken, da angrebet først fandt sted i 1593. Byen blev sidenhen genopbygget og forblev hovedstad på Fuerteventura indtil 1834. 

Byen er i dag en hyggelig lille by, hvor man kan komme helt ned i tempo, når man går rundt i de charmerende gader. 

Overalt på øen findes der henvisninger til den franske erobrer. Navnet “Betancourt” klinger lige så naturligt her som “Dronning Margrethe” gør i Danmark.  

Dag 4: Kom ud af din comfort zone i syd

Sotavento

Nord, syd, øst, vest; du er aldrig langt fra en strand på Fuerteventura. Langs øens fantastiske kystlinje ligger der mere end 150 strande, og en af de smukkeste naturlige strande med lækkert klart vand ligger i Sotavento. Denne sandbanke er et af ​​de bedste steder for windsurfing, og da der her er lavvande, er det ligeledes et meget velegnet sted for begyndere. Her kan man lære at komme korrekt op på brættet uden de helt store bølger.

Hvis der skal tilsættes lidt ekstra aktivitet, hvad så med at besøge Fuerteventuras højeste punkt? Bjergtoppen hedder Pico de Zarza og er 807 meter høj. For at komme op og ned skal du forvente at bruge godt 4 timer, forudsat du går i et godt tempo. Stien er bred og nem at gå på, dog kan der være ganske blæsende både på stien og på toppen. Udsigten over øen er fantastisk. I vest ses landsbyen Cofete med dens 14 km lange strand, og i østen ligger det hellige bjerg Montaña del Cardón.

Dag 5: Besøg hjertet af øen 

Antigua

Antigua er en af de ældste landsbyer på Fuerteventura og går helt tilbage til det 18. århundrede. Den søvnige landsby har også på et tidspunkt været hovedstaden på denne vulkanske ø. Byens befolkning vil gerne holde fast i byens spændende fortid. I den forbindelse er de vidunderlige historiske vindmøller blevet omhyggeligt restaureret, og de huser nu et kulturelt center, som er blevet en populær attraktion for mange turister. 

Selv om der ikke er meget at se i Antigua, er denne smukke landsby bestemt et besøg værd.  Det centrale torv i byen er en miniature botanisk have med eksotiske planter og vidunderlige blomster, der er udsøgt udvalgt, så der hele året er blomster i fuldt flor. Et besøg i kirken Iglesia de Nuestra Señora, der startede tilværelsen som et simpelt sted, som tilbød overnatning for pilgrimme, bør man bestemt heller ikke gå glip af. 

Dag 6: Udforsk havneområdet: Puerto del Rosario

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, med sin befolkning på lidt mindre end 40.000 indbyggere, minder mere om en lille by end en hovedstad. Trods sin beskedne størrelse fører alle veje på Fuerteventura til Puerto del Rosario. Fordi stedet er så let tilgængelig og både med bil og med regelmæssige busser, er byen helt ideelt til en dagstur.

Puerto del Rosario har siden 1860 været hovedstad på Fuerteventura. Indtil 1956 hed den dog Puerto de Cabras (Gedehavnen), da der er mange geder på Fuenteventura. Den dag i dag er der stadigvæk mange geder på øen, faktisk er der flere geder end mennesker. De lokale forstår at udnytte dette til deres fordel. De anvender nemlig gedemælken til at lave den lækre Manchego-ost, der dog her kaldes Majorero, og som er populær både hos de lokale og hos turister. 

Puerto del Rosario altid har været en industriby med fiskerihavn og uden fokus på det skønne ved byen. I slutningen af 1990’erne satte byen fokus på at forskønne den til glæde for både de lokale beboere og turisterne. Langs gaderne udstilles nu mere end 100 skulpturer af forskellige kunstnere.

En historisk turistattraktion er huset Casa-Museo Unamuno, hvor man kan lære, hvordan denne fjerne del af Spanien tidligere blev brugt som et sted for uønskede dissidenter. Blandt andet blev den spanske filosof, forfatter og professor Miguel Unamuno forvist hertil i 1924 af diktator Primo de Rivera. Museet har til huse i Miguel Unamunos tidligere bolig.

Dag 7: Slut af på den østlige del af Fuerteventura

Caleta de Fuste

Den sidste dag på Fuerteventura, hvad med at tilbringe endnu mere tid på stranden og kom helt ned i fart? Sol, strand og afslapning er jo netop, hvad Fuerteventuras er så berømt for. Og du er jo på ferie, så bare grib muligheden og nyd dagen! Billedet ovenfor er Caleta de Fuste aka El Castillo, cirka 45 minutters kørsel langs landevejen FV-1 fra Corralejo.

Den hesteskoformet bugt Caleta de Fuste er særdeles indbydende og ser naturlig ud med dens hvide sandstrand ud mod Atlanterhavet. Strandens udseende er dog langt fra naturligt. For Fuerteventura er ligesom alle Kanariske Øer vulkansk, og underlaget her på stranden er egentligt størknet lava. Det finkornede sand er importeret. 

Det gør dog ikke stranden mindre skøn. Her er masser af muligheder for den aktive besøgende, da der er gode forhold for både dykning, sejlads og windsurfing. Er man lidt mere mageligt anlagt, kan man tage en bådtur og alligevel opleve den smukke kystlinje fra havet

Hvis du synes, der er for meget aktivitet i Caleta de Fuste, kan du tage en tur til Gran Tarajal

Dette er en by, hvor de lokale bor, og hvor mange hygger sig med at fiske langs promenaden. Og skulle du få lyst til at solbade, så er her også en 800 meter lang sandstrand, hvor du nok kan finde en plet at lægge dit håndklæde på.

Rigtig god ferie!