Playa de las Catedrales - et sandt vidunder!

Kært barn har mange navne; La Playa de las Catedrales - Katedralernes Strand - eller på galicisk: Praia das Catedrais. Og det er endda bare et kaldenavn! Egentlig hedder stranden Playa de Aguas Santas ("De Hellige Vandes Strand").

Playa de las Catedrales, Galicia

Playa de las Catedrales er en af de mest spektakulære strande i Spanien, og den er ikke overraskende udnævnt til at være et af landets syv natur-vidundere (se alle de syv vidundere). Stranden ligger i Lugo-provinsen i den nordspanske region Galicien - ikke langt fra grænsen til Asturien.

Den store attraktion ved Katedralernes Strand er de klippeformationer, der har givet stranden dens navn. Klipperne er op mod 32 meter høje og består af lag på lag af mangefarvet skifer - det materiale, der i gamle dage blev brugt til at lave skoletavler. Vind og vejr har formet grotter, buer og hvælvinge, der minder om arkitekturen i en katedral.

Playa de las Catedrales, Galicia

Playa de las Catedrales er godt 1300 meter lang, flankeret af enorme klippeskrænter. Den kan kun for alvor opleves ved lavvande, for ved højvande er hele stranden oversvømmet. Den meget flade sandbund betyder nemlig, at vandstanden stiger usædvanligt meget ved højvande.

Sandet på stranden er helt fint og hvidt, for selvom havet indimellem når helt op til klipperne, efterlader det sig stort set ingen spor af skaller og tang, når det trækker sig tilbage. Ved højvande kan man kun betragte stranden ovenfra, men det er selvsagt også et ganske imponerende syn!

Playa de las Catedrales, Galicia

Det er en fascinerende oplevelse at gå omkring mellem klippekæmperne, udforske de højloftede grotter og beundre de enorme stensøjler, som ligner støttesøjlerne på en gotisk katedral. Efterhånden som vandstanden stiger, må man springe over større og større pytter for at komme helt ind i bunden af stranden - og til sidst må man overgive sig og smide sko og sokker.Playa de las Catedrales, Galicia

Katedralernes Strand har siden 1997 kunnet bryste sig af det Blå Flag, der garanterer strandens renhed og gode faciliteter. Faciliteterne tæller bl.a. omklædningsrum, restaurant og handicapvenlige adgangsveje. Det er sikkert at bade på stranden, da der ikke er meget vind og derfor heller ikke de helt store bølger.

Vejen til Katedralernes Strand

Der er god skiltning ved Playa de las Catedrales, men her er et par tips til, hvilke hovedveje, der fører dertil.

  • Fra syd tages A-66 mod Oviedo og videre ad Autovía del Cantábrico.
  • Fra Ribadeo køres ad N-634 mod A Rochela / A Devesa. Alternativt ad A-66 og derefter afkørsel 513 (i Google Maps benævnes den 516).
  • Fra Coruña køres ad E-70 i retning af Foz - derfra ad N-634 eller Autovía del Cantábrico (se ovenfor).