5 lokale specialiteter på De Kanariske Øer

Når det kommer til gastronomi halter De Kanariske Øer bagefter provinser som f.eks. Catalonien. Men de traditionelle kanariske retter er lækre og nærende, da de ofte består af fisk og skaldyr, der serveres sammen med lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Avocadoer, bananer, mango, papaya, tomater og brøndkarse er blot et udvalg af de mange lokale afgrøder, der dyrkes og spises på De Kanariske Øer. De brygger også deres egen vin og spiritus, som vi ligeledes fik en smagprøve på.

Almogrote (krydret paté)

La Gomera - Almogrote 

Grov paté fra La Gomera, der er en kombination af hård ost, peber, olivenolie og hvidløg. Dens stærkhed er, atypisk for de kanariske indbyggerne, der normalt ikke har meget krydret mad på menuen. Patéen serveres til brød eller toast, og det er normalt en forret eller tilbehør til en hovedret.

Calamares (blæksprutte)

Islas Canarias - Calamares y mojo 

Hvordan foretrækker du din blæksprutte? Ristet sammen med kastanjer? Eller grydestegt fra strandbaren?Calamares Fritos (stegte blæksprutter) er en en central bestanddel i de kanariske retter. Der er ingen stjernekokke, der blærer sig - blot sydende blæksprutteringe, der dufter, så tænderne løber i vand.

Papas arrugadas (rynkede kartofler)

Papas arrugadas 

De lokale indbyggere på De Kanariske Øer ynder også at sætte tænderne i nye kartofler kogt i meget saltet vand, som giver dem deres rynkede skind. Kartoflerne serveres med den røde mojo-sauce, som du også kan prøve i en grøn udgave, der serveres til fiskeretter. 

Selvom de lokale påstår, at der ikke findes to ens mojo-saucer, så består de stort set af de samme ingredienser. Den eneste forskel er farven på peberfrugten, som tilsættes spidskommen, olivenolie og hvidløg.

Ron Miel (honningrom)

Ron miel 

Hvis gin er Englands nationale spiritus, brandy er Frankrigs og whisky er Skotlands, så må Ron Miel være De Kanariske Øers nationale likør. Du kan besøge destilleriet i Arucas i Gran Canaria, hvor der er gratis indgang, men de fleste går derfra med en flaske Ron Miel eller to i hånden. Det kan vi ikke bebrejde dem, honningrom er en af ​​de mest populære likører i Spanien. De lokale varmer sig gerne på en Ron Miel til deres morgenkaffe, før solen står op. Smagen af honning er mere subtil end overvældende, så det er heller ikke en alt for sød likør.

Vin

Lanzarote - La Geria wine 

Lanzarote og Tenerife er de to største producenter blandt De Kanariske Øer. Deres jordområder har ikke været nemme at opdyrke, men det er i den grad lykkedes i det berømte La Geria-område. Her er vinstokkene nedsunket i en op til tre meter dyb og fem meter bred udgravning, og en måneformet klippevæg kaldet en 'zoco' beskytter vinstokkene mod blæst. 

Selvom jorden er vulkansk, har der altid været en stor vinproduktion i f.eks. El Grifo, der hører blandt ​​de 10 ældste vinmarker i hele Spanien.