Drop tøjet på Gran Canaria

 Nudiststrand på Gran Canaria

Gran Canaria indbyder til at slappe helt af, hvilket kan gøres på en af de mange uspolerede og isolerede strande på øen. Her kan man uden problemer komme af sted med at have glemt sit badetøj og alligevel nyde både solen og havet. 

El Confital

El Confital

Las Palmas de Gran Canaria har mange dejlige strande. En af de mere afsidige er El Confital stranden, som ligger på halvøen La Isleta ud for Las Palmas og er en naturlig forlængelse af Las Canteras stranden. Vandet i dette området er kendt for at være helt rent og klart og bølgerne er perfekte til surfing. Sammen med de flotte klipper omkring stranden gør det oplevelsen på La Confital helt speciel. El Confital er ofte meget besøgt i weekenden, så har man lyst til lidt mere privatliv, anbefales det at tage herud en af hverdagene. 

Fra Las Palmas er det relativt nemt at komme til stranden. Følg hovedvejen mod Las Coloradas. Lige før krydset drejes til venstre ad Calle Coronel Rocha og for enden af vejen er indgangen til stranden. 

El Puertillo

I den nordlige del af Gran Canaria små 10 minutters kørsel vest for Las Palmas ligger denne lille og hyggelige strand. Den er blot 360 meter lang og oftest meget besøgt. Sandet  er mørkt og fint, lige til at stikker fødderne i. Det, som gør denne strand helt speciel, er en særlig oplevelse i strandkanten. Her danner klipper nemlig små pools, som tilbyder en helt naturlig og anderledes spa oplevelse. 

Guayedra

Gran Canaria - Guayedra, Agaete

Guayedra er en af de populæreste nudiststrande på Gran Canaria og med god grund. Den ligger for enden af en kløft i en imponerende bugt på øens nordvestlige side omgivet af spektakulære klipper. Som på de fleste andre strande på øen er sandet vulkansort. Det er muligt at køre et stykke af vejen fra den nærmeste by Agaete, men selve nedstigningen til stranden fra klipperne må foretages til fods. 

Güi Güi

En af Gran Canarias mest isolerede og sværeste tilgængelige strande er Güi Güi. Den ligger gemt for enden af en kløft på den vestlige side af øen. Vulkanske klipper opdeler stranden i to mindre vige, sandet er sort, og oplevelsen af stranden er helt speciel.

Der er to måder at kommer til stranden på. Man kan vælge at tage en båd fra enten La Aldea de San Nicolás eller fra Puerto de Mogan. Er man til en mere aktiv entre, kan man med udgangspunkt i landsbyen Tasartico vandre ned gennem en smuk kløft. Turen er udfordrende og tager to timer for den erfarne vandrer. Det anbefales at medbringe godt med forsyninger til turen. Da der ofte ikke er mange besøgende nede på stranden, vælger de fleste gæster derfor ofte at bade nøgne, når nu her ikke er andre. 

Maspalomas

Gran Canaria - Maspalomas

Maspalomas er en velbesøgt turistby i den sydlige del af Gran Canaria. Her finder man et meget stort strandområde, hvor man både kan finde traditionelle strande med solsenge, parasoller og barer tæt på og det totalt modsatte, nemlig ensomheden i sandklitter væk fra andre solbadende gæster. Flere af disse mere isolerede områder ligger ugeneret og nærmest privat, og de er derfor velbesøgt af nudister. De enorme sandklitter fungerer som et perfekt skjul for hele den nøgne krop, og man kan nyde at vandre ugeneret rundt kun set af andre gæster med lige så lidt tøj på som en selv.  

Der vokser ikke nogen form for planter i sandklitterne, så det kan være en god ide at medbringe en parasol, hvis du planlægger et længere ophold i dem. Området omtales ofte som en ørken, hvilket er fuldt berettiget, da området er et af de varmeste og mest solrige stedene på hele Gran Canaria. Det anbefales derfor også at medbringe både klip-klapper og rigeligt med både vand og solcreme.