Hvor skal man bo på Gran Canaria

Find ud af hvor du kan bo på Gran Canaria, et af de mest berømte og populære turistmål på De Kanariske Øer. I årevis har øen med rette været enormt populær ikke kun på grund af det gode vejr hele året rundt, men også på grund af den skønne kultur, spændende natteliv og fantastisk natur.

For de, der søger en solrig ferie, selv om vinteren, er det en god ide at leje en feriebolig på Gran Canaria - 'Øen med det evige forår', hvor naturelskere, kulturinteresserede og de, som søger en pragtfuld strand, finder deres perfekte destination. 

Hvor skal man bo for en familieferie på Gran Canaria

Det er ikke underligt, at familier elsker Gran Canaria, for de mange attraktioner på øen gør en ferie med børn til et rigtigt eventyr med nye oplevelser hver dag. Destinationerne på den sydlige del af øen garanterer næsten altid varmt vejr, og de lange sandstrande er ideelle til en familieferie på Gran Canaria med børn.

Et af de mest familievenlige steder at bo på Gran Canaria er Maspalomas. Nogle af villaerne i Maspalomas overser de fantastiske strande på øen og ligger tæt på områdets hovedattraktion, de store klitter. Disse beskyttede klitter blev dannet i den sidste istid og er berømte for at ligne det varme sand i Sahara-ørkenen. Børnene vil nyde at lege i timevis på klitterne

Ud over de lange og brede strande er byen velforberedt til familier med børn. Her finder du et stort udvalg af restauranter med både spanske og internationale retter, butikker, kiosker og supermarkeder. Der er også adskillige forlystelsesparker i nærheden af ​​Maspalomas. I vandlandet Aqualand Maspalomas kan hele familien have en sjov dag sammen, og for dem, der foretrækker en forlystelsespark med et pariserhjul, rutschebane og legetøjsbiler kan besøge parken Holiday World.

Puerto Rico de Gran Canaria ligger på den sydvestlige del af øen og siges at være det mest familievenlige feriested på Gran Canaria. Playa Amadores er en kunstigt strand, hvor sandet kommer fra Sahara, og den er et af de foretrukne steder for en dag på stranden med børn. Det bløde gyldne sand og det rolige vand gør den til en ideel strand for småbørn og unge svømmere. Stranden har et stort udbud af faciliteter samt barer og restauranter.  Lidt ældre børn kan finde underholdning i de forskellige former for vandsport. Der er også mulighed for at tage hele familien med på en bådtur, hvor der er mulighed for at observere delfiner og hvaler i deres naturlige omgivelser, hvis du er heldig.

Hvor skal man bo for en strandferie på Gran Canaria

Strandene på Gran Canaria strækker sig over 60 km kystlinje og for virkelig at nyde charmen ved de lokale strande, bør du leje en villa eller lejlighed på Gran Canaria ved havet. Nogle af de bedste strande på Gran Canaria er Playa del Ingles, Maspalomas og strandene i San Agustin. Maspalomas er et beskyttet naturområder på grund af de storslåede klitter, og nogle steder langs disse strande er dedikeret til nudister og vandsport.

Sandklitter, Gran Canaria

I Las Palmas er Playa Las Canteras blevet kåret til verdens bedste bystrand, fordi den har bedre vejr end andre strande og ikke så meget luftforurening som andre store byer med strande. Las Canteras er stor nok til at du stadig føler at du er i uberørt natur, selvom stranden faktisk er i centrum af byen. Den sydlige del af stranden har ingen rev, og bølgerne her inviterer til både vind- og kitesurfing.

Strandene i Gran Canaria er nogle af de mest unikke i Europa. Nogle af dem er skabt med sand fra Sahara og andre fra Caribien. Strande som Puerto Mogan og Amadores er blevet sammenlignet med strandene i Puerto Rico. For at nyde disse caribiske strande, kan du vælge at bo i Patalavaca, et roligt feriested med rolige lavt vand og rent hvidt sand importeret fra Bahamas. 

De, der ønsker at udforske de mere fjerntliggende strande på Gran Canaria bør besøge Güigüí stranden. Den er ikke så let tilgængelig som de fleste andre strande på øen, da man kun kan nå den med båd eller ved at gå fem kilometer. Der er ingen butikker eller restauranter, til gengæld er der stor sandsynlighed for, at du vil have bugten helt for dig selv. Güigüís charme skyldes også det mørke vulkanske sand, der minder om øens vulkanske fortid.

Romantisk ferie for to på Gran Canaria

Gran Canaria er også et idyllisk feriemål for par. Gå lange ture langs strandpromenaden, nyd et romantisk måltid mens solen går ned og spis morgenmad på en terrasse med udsigt over havet. Hvis du søger et roligt og intimt sted, bør du overveje en ferielejlighed i Agaete, der ligger i den nordlige del af øen. Ved lov er disse charmerende hvidkalkede huse i byen forpligtede til at have grønne eller brune døre og skodder, men husene i havnen er påbudt at have hvide vægge og blå døre. Det giver byen en særlig charme.

Gran Canaria er et af de få steder i Europa, der har et klima, der er egnet til dyrkning af kaffe. Hvis du bor i Agaete, kan du tage en romantisk udflugt til en nærliggende kaffeplantage. Finca Los Castaños tilbyder en guidet tur, hvor du vil lære om processen med at dyrke og forberede kaffe, og turen naturligvis med smagsprøver på deres specialiteter.

Bodega Los Berrazales er et andet godt sted for par på ferie på Gran Canaria. Dette er ikke kun en vingård, men også en kaffeplantage og frugtplantage med tropisk frugt. Prøv alle de produkter, som vingården har at byde på, udforske dens historie og tilbringe en solrig eftermiddag med at vandrer rundt i markerne og plantagerne.

Tag romantiske spadsereture i Agaetes smalle gader med traditionel kanarisk arkitektur. Sørg for at tjekke den botaniske have - El Huerto de las Flores, som er fuld af frodig vegetation og er det perfekte sted for en picnic for to. Dalen ved Agaete er øens mest landlige destination, og den er kendt som den "frugtbare dal" særligt på grund af de mange frodige grønne fyrretræer, som står helt ned til havet. Den dybe dal er ideel til par, der ønsker at undslippe andre turister, slappe af og opleve det lokale liv på Gran Canaria. Glem ikke at stoppe ved en kildevældende og nyd det friske vand her, som lokalbefolkningen mener giver både god sundhed og lang levetid. 

Puerto Mogan, Gran Canaria

Afslut dit parferie ved at besøge 'Little Venice' i Puerto Mogan, som har fået dette navn på grund af de mange kanaler, der er forbinder marinaen til havnen. Det er en lille fiskerby med smalle hvide gader fuld af farve og karakter. Find et romantisk sted til frokost i en af ​​de mange restauranter med fantastisk udsigt ud over lystbådehavnen og hente nogle typisk canariske souvenirs fra markedet om fredagen. 

Kultur, seværdigheder og sightseeing på Gran Canaria

Hvis du vil opleve nogle af de lokale traditioner på din ferie, er det bedste sted at bo på Gran Canaria for kultur, Las Palmas. Øens hovedstad er blevet anerkendt for at have det bedste bymæssige klima i verden, og byen er fuld af sightseeing muligheder, og så er den en ideel base for udflugter til nærliggende byer. 

Farvelige huse i kvarteret Vegueta på Las Palmas

Gå en tur i den ældste del af byen, La Vegueta, og oplev arkitekturen fra kolonitiden. Besøg Columbus-huset (Museo Casa de Colón), hvor Columbus tilsyneladende opholdt sig, da han besøgte øen og glem ikke den imponerende St. Anne-katedral. Sæt et par timer af til at udforske det lokale kanariske museum og lær om den kanariske kultur.

Mens du bor i Las Palmas, bør du også besøge Triana, der ligesom La Vegueta, er en af ​​de ældste dele af byen. Slap af på en af ​​pubberne og prøv lokale delikatesser såsom 'papas arrugadas' ("rynket kartofler" med stærk sauce) og beundre historiske huse fra det tolvte århundrede. 

Hvis du vil fordybe dig i den canariske kultur, bør du finde en feriebolig i Aguimes - den østlige del af øen. Det er et godt sted at opleve og fornemme, hvordan livet på Gran Canaria var før turismen. Byen ser ud som et katalog af perfekt restaurerede bygninger, kirker og pladser, der inviterer dig til at tilbringe lange eftermiddage med et glas lokalt vin på en af de traditionelle caféer.

Natur og vandreture på Gran Canaria

Bliv forelsket i Gran Canarias naturlige rige landskab med frodige fyrreskove, bjergrige områder og en fantastisk havudsigt. At gå på Gran Canaria er blevet en integreret del af mange folks ferie på øen, ønsket om at komme ud i naturen, ånde i frisk luft og navigere i netværket af stier. En af de mest berømte og historiske ruter er 'Caminos de Santiago' (ikke at forveksle med “Camino de Santiago” i Nordspanien). På denne rute på Gran Canaria er det muligt at krydse hele øen. Efter en dag på vandretur, er det skønt at besøge Puerto Mogan og få en tiltrængt pause på en af ​​de mange restauranter og caféer. Nogle af de mest populære vandrestier på Gran Canaria starter lige ved siden af.

Hvis du vil slappe helt af, kan du vælge at bo i en traditionel canarisk pueblo med lokale taverner, barer og en rolig atmosfære. Lej en lejlighed i San Bartolomé de Tirajana, som ligger langs vandreruten Camino de Santiago. Det er et af de bedste steder at bo på Gran Canaria, hvis du vil cykle på øen. Med velholdte veje, et behageligt klima, fantastisk natur og den største kommune på øen, kan du nemt udforske det imponerende landskab på cykel.

Gran Canaria er blevet udråbt som et af verdens bedste steder til windsurfing. Vandsportentusiaster bør besøge strandene i Las Palmas de Gran Canaria. Las Canteras stranden er særligt populær blandt windsurfere året rundt. Hvis du vil have inspiration fra fagfolk tl at tackle bøægerne, bør du besøge Pozo Izquierdo, hvor vinden kan nå næsten 100 kilometer i timen.

Gran Canaria er også blevet kaldt Europas Hawaii i Europa på grund af de ideelle forhold for surfere hele året rundt. Vinden, der konstant blæser ind mod land, kan give helt op til 5 meter høje bølger på øens nordkyst fra Las Palmas til Gáldar.

Hvor skal man bo på Gran Canaria for natteliv

Bo i Las Palmas hvis du vil opleve nogle af det bedste natteliv på Gran Canaria. Her i øens største by er der et omfattende tilbud af barer, restauranter og klubber. Der er en række diskoteker, og de er fulde hver aften med lokale, studerende og turister. Ud over de traditionelle barer finder du trendy klubber, irske pubber og steder med levende musik. Besøg en af ​​tagterrasserne, som ligger på øverste sal i byens højeste bygninger og beundre panoramaudsigten.

I den sydlige del af Gran Canaria finder du det bedste natteliv i Playa del Inglés, Maspalomas og Puerto Rico, der ligger kun korte afstande fra hinanden. Interessant nok foregår en stor del af nattelivet på Gran Canaria i indkøbscentre, der bliver til store klubber om natten. Yumbo, Plaza og Kasbah er de mest populære steder at feste, og dem er du tæt på, hvis du bor i Playa del Inglés.

Ved Playa de Ingles finder du en af ​de mest berømte klubber i verden - den prestigefulde Pacha Gran Canaria. Denne klub er vært for arrangementer i løbet af året, og det er værd at tjekke deres hjemmeside, før du går i byen, da nogle af deres fester kræver entrebillet. 

Hele Gran Canaria er LGBT-venlig, men hvis du leder efter Gran Canaria Pride events, så er Maspalomas og Playa del Inglés et godt valg. Der er mange muligheder for dem, der søger en bådfest på Gran Canaria, hvor alkoholen flyder, og nogle af bådene har endda en jacuzzi til rådighed for de festende! De mest berømte bådfester afholdes af MTV Pacha Party Boats, som afholder ture hele året rundt hver mandag, tirsdag, torsdag, fredag ​​og lørdag.

Hvis du vil opleve en ægte spansk festival, skal du tage til Gran Canaria i karnevalsæsonen, hvor en masse fester finder sted i løbet af 3 hele uger. De farverige karnevaler er fulde af energi og lige så levende som karnevallet i Rio de Janeiro. De vigtigste arrangementer finder sted i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria, Maspalomas, Mogan og Galdar. Andre områder i hele øen har også deres egne festligheder i denne periode.

Det er værd at huske, at nattelivet i Spanien begynder meget sent. Barerne bliver ikke fyldt op før ved 23 tiden, og nogle af klubberne åbner ikke før kl. 01:00 eller 02:00 om natten. Hop med på vognen og fest til solopgang.