El Hierro - Kom ud i naturen på De Kanariske Øer

Dengang da folk troede, at jorden var flad, var øen El Hierro det sidste faste holdepunkt mod vest, som man kunne sejle til uden at forsvinde ud i det ydre rum. At komme hertil var en farefuld færd, som ikke mange gav sig af med.

I dag er en rejse til denne grønne kanariske ø meget lettere. De fleste mennesker, der besøger øen, er vante rejsende, som selv planlægger og organiserer sin tur. Mange af øens besøgende vælger at tage på ferie på Tenerife eller på en af de andre af ​​De Kanariske Øer i nærheden, og så herfra tage en tur til skønne El Hierro.

På meget kort tid har El Hierros ry som en fantastisk naturoplevelse spredt sig som en løbeild over hele verden. Dette grønne paradis, som tilhører øgruppen De Kanariske Øer, er meget smukt, unikt og er relativt uberørt - i modsætning til sine bedre kendte naboøer. Du kan ikke finde indkøbscentre eller støjende engelske barer her. For den naturinteresserede er El Hierros uberørte den sande tiltrækning.

Den ideelle ø for naturinteresserede.

En anderledes kanariske ø

El Hierro, De Kanariske Øer

El Hierro er den mindste af de Kanariske Øer og blot 10.000 mennesker har det privilegium at kunne kalde dette fantastiske sted for hjem. Den smukke natur på øen er ikke blevet skæmmet af store hoteller og kunstige strande. El Hierro tilbyder i stedet for sine besøgende en mulighed for at opleve den uberørte natur og rejse gennem fantastiske landskaber, søvnige landsbyer og fascinerende skove.

E Hierros sande charme er dens helt unikke natur. Denne lille ø på blot 279 kvadratkilometer har et fantastisk landskab og et vejr, som kan skifte fra kraftig regn og storm til klar himmel i løbet af få minutter.

El Hierro har også en enestående undersøiske verden og et hav fuldt af hemmeligheder. Mange dykkere rejser hertil for at udforske den unikke maritime liv rundt om øen. 

Øen er selvforsynende med energi 

El Hierro, De Kanariske Øer

Denne enestående natur er yderst værdifuld for befolkningen på El Hierro. Øen har et meget ambitiøst mål at nå fuld selvforsyning af energi ved hjælp af vedvarende energikilder. I 2015 blev der således på El Hierro åbnet et nyt hydro-vindkraftværk, og det producerer allerede mere end halvdelen af ​​den nødvendige energi på øen.

Et andet mål er, at få folk til kun at køre i miljøvenlige elbiler. Det er grunden til, at du kan finde opladningsporte på de mest ejendommelige steder på øen.

Disse vigtige øko-projekter har fået opmærksomhed fra hele verden, og El Hierros grønne image tiltrækker turister og forskere fra hele verden til øen. De mange miljøvenlige tiltag og den pragtfulde natur, som beskyttes med alle midler, er årsagen til, at El Hierro i dag er anerkendt af UNESCO som et biosfærereservat.

 El Hierro er nok den grønneste ø i verden.

El Hierros mange forskellige sider

Dalen La Frontera, El Hierro Island

Landskabet på El Hierro ændrer sig fra et minut til minut. Grønne områder, tågede skove, frugtbare dale, vulkanske natur og en fabelagtig udsigt til det blå Atlanterhavet gøre underværker for den besøgendes sjæl.

Det er nødvendigt at leje en bil på El Hierro, hvis du ønsker at komme rundt til de mest fascinerende steder.

El Hierro, De Kanariske Øer

El Hierros vestlige kyst er det mest øde og tyndt befolket område af øen. Alligevel kan det anbefales at køre af den lille, snoede vej fra El Pinar til den lille landsby Sabinosa og hele vejen videre til byen La Frontera. Du vil undervejs kunne nyde et af ​​de mest exceptionelle landskaber. Vi anbefaler dig at kontrollere vejforholdene på forhånd, da vejen ind imellem bliver lukket på grund af jordskred. 

La Frontera, El Hierro

Der er næsten ingen strande på øen, men derimod kan du nyde en helt anden oplevelse, når du bader i en af de naturlige pools på øen. Ved mange af disse pools findes der rekreative områder med picnic-borde og grillmuligheder. Ofte vil disse områder have menneskeskabte trapper til havet for at gøre nedstigningen til havet lettere.

Hvis du foretrækker at bo på en af De Kanariske Øer med nogle af de smukkeste strande i Spanien, så er det en ideel ide at opholde dig i en privat villa på Fuerteventura. Øen er kendt for sine uovertrufne strande samtidig med, at denne ø tilbyder den perfekte base for en ferie på De Kanariske Øer, og at det er meget let at komme til El Hierro herfra.

De bedste naturlige pools på El Hierro er Charco Azul og La Maceta, som begge ligger i La Frontera og Pozo de Calcosas som ligger på øens nordlige spids.

Pozo de Calcosas, El Hierro

Undervandsvulkan

En anden grund til, at El Hierro tiltrækker sig international opmærksomhed, er dens fascinerende hemmelighed, som ligger dybt nede i det blå hav omkring øen. Der ligger nemlig en undersøisk vulkan, som skubber sig op fra havet lige foran den lille fiskerihavn i La Restinga.

I 2011 blev alle 600 indbyggere i La Restinga evakueret, da den undersøiske kegle begyndte at udsende enorme mængder af gas op i luften efter et jordskælv på 4,3 på richterskalaen.

Landsbyen La Restinga, El Hierro

Vulkanen gasser gjorde havet grønt, og man kunne se magma bobler lige foran den lille fiskerby. Vulkanen kommer tættere på havoverfladen hver dag, og i øjeblikket er spidsen kun 70 meter fra overfladen.

Vil denne vulkan mon være den næste ø i øgruppen De Kanariske Øer? Det er stadig uvist.

Hvordan man kommer dertil...

Las Playas, El Hierro

Du kan nemt komme til El Hierro fra de nærliggende øer Tenerife, La Gomera og Gran Canaria. Der afgår regelmæssigt fly og færger til øen, og priserne er meget ens.

De Kanariske Øer har deres eget flyselskab - Binter - og det flyver fra Tenerife og Gran Canaria til El Hierro dagligt. Flyselskabet har også ruter til El Hierro fra de andre Kanariske Øer, men der vil altid være en mellemlanding på Tenerife eller på Gran Canaria undervejs.

Hvis du vælger at bo på en af ​​de andre Kanariske Øer og tage en dagstur til El Hierro, er det bestemt en mulighed at tage hertil fra din ferie på Gran Canaria. Selv hvis du vælger en ferie til Lanzarote, som er den af De Kanariske Øer, som ligger længst væk fra El Hierro, har du adgang til denne skønne grønne ø. 

En langsommere men ganske komfortabel mulighed er at rejse til El Hierro med færge. Naviera Armas sejler til El Hierro seks gange om ugen fra Los Cristianos på Tenerife. Det samme selskab forbinder også El Hierro med øen La Gomera. 

Kort over El Hierro