Besøg Huelva og Andalusiens største park

Ved den spanske sydvestkyst ligger Huelva-provinsen. Et område præget af vild natur, marsklande med et rigt fugleliv, brede sandstrande og frodige skovområder. Der bor godt 500.000 indbyggere i denne andalusiske provins, som er et af de mest solbeskinnede steder i hele Europa. I 2007 markerede byens Huelva sig således på det spanske landkort for at være den by i Spanien med flest solskinsdage. Det er desuden den i by, hvor man finder Andalusiens største park, Parque Moret, med aktiviteter for hele familien. Huelva

Huelva-provinsens mange muligheder
Området omkring Huelva byder på mange muligheder for både sportsentusiaster, kultur- og naturinteresserede og bymennesker. Huelva er omkranset af marsklande og småøer, hvorfor naturen er en turistattraktion i sig selv. Desuden råder provinsen over kilometerlange hvide sandstrande, og som besøgende kan man ikke undgå at blive imponeret over stedet. Området er også kendt for sine mange mineraler og metaller, som jorden på de kanter er blevet beriget med, og derfor har Huelva udviklet sig til en af Andalusiens vigtige industribyer, hvilket i dag danner grundlag for byens økonomi. Nordpå er jorden således orange og floderne røde, farvet af naturlige kobber-metaller, som udgraves fra gigantiske miner, og tæt ved Huelva by findes marsklandsområdet, Marisma del Odiel, med lyserøde flamingoer og en mindre saltørken med is-lignende søer.HuelvaHuelva-provinsen var grundet sin geografiske placering også en central del af Córdoba-kalifatet, da maurerne i sin tid erobrede store dele af den Iberiske Halvø. Det betyder, at der flere steder kan opleves antikke arabiske bosteder, ligesom bygningsværkerne mange steder også bærer præg af det Nordafrikanske islæt. Det er også i denne provins, at den berømte pilgrimsfærd, Romería del Rocío, ender. Her valfarter folk fra hele Spanien til byen El Rocío for at deltage i festlighederne omkring den 19. og 20. maj. El Rocío er desuden kendt for sin spanske tradition Saca de las Yeguas (inddrivelse af hopperne), hvor hundreder af lokale ’cowboys’ hvert år den 26. juni inddriver de vilde heste på egen kaldet yeguas marismeñas, som lever i naturreservatet ’las Marismas de Doñana’. El Rocío, HuelvaDenne andalusiske provins byder således på masser af rejseaktiviteter, men også selve byen Huelva er et besøg værd.

Huelva: der hvor modernitet og tradition forenes
En lang boulevard fører frem til byens centrum, der betegnes som den historiske bydel, hvor moderne forretninger, gamle klostre og Andalusiens største grønne park holder til. Businessmænd i jakkesæt og karrierekvinder i stramme nederdele går i hastigt tempo gennem de små hyggelige butiksgader og skaber kontraster til de historiske huse udsmykket i mosaikstil.HuelvaIndbydende kaffebarer og restauranter ligger side om side med alverdens forretninger, hvor både de største spanske og internationale mærker er at finde. Majestætiske kirker deler scene med betonmurer beklædt med imponerende graffitiværker, og det tydelige sammenstød mellem tradition og modernitet skaber en interessant kulturel stemning i byen. Her kan det anbefales at gå efter gaden Calle Concepción, hvor størstedelen af forretningslivet foregår. HuelvaHuelva er desuden belagt med flere kilometer cykelsti, da en massiv tilstrømning af englændere fandt sted i 1800-tallet grundet byens vigtige mineral-eksport nordpå. De bosatte sig om handelsmænd i byen, hvorfor der også findes et klassisk engelsk kvarter i Huelva kaldet ’Barrio Reina Victoria’ (Dronnning Victorias kvarter), som bestemt er et besøg værd. Her kan man se små murstenshuse i engelsk stil, med tilhørende grønne hække, gadelygter og cykelstier, og man glemmer næsten, at man befinder sig i Sydspanien, var det ikke lige for solen, den skyfri himmel og de høje temperaturer, som jo sjældent er at finde i det tedrikkende land. Huelva råder desuden over mange smukke pladser, hvor blandt andet Plaza de las Monjas (nonnernes plads) kan nævnes.HuelvaHer ligger små caféer på hvert et hjørne, og børnene kan lege frit blandt springvand og dovne duer, som lunter over pladsen. Som alle 'rigtige' spanske byer indeholder Huelva også en tyrearena, hvor der stadig afholdes tyrefægtninger, og midt i den gamle bydel ligger desuden parken Parque Moret, der er Andalusiens største park.

Parque Moret: En grøn oase med plads til leg og hygge
Indgangen prydes af hvælvinger, hvor grønne jasminplanter med hvide blomster hilser velkommen med en sødelig duft. Et kærestepar holder i hånd, mens de slentrer hen af grusvejen mod et af parkens mange smukke områder.Parque MoretParque Moret er det perfekte sted at holde picnic med rødvin og ost i det bløde græs eller samle familien ved de store opstillede grill, hvor det er et must at prøve den krydrede spanske pølse chorizo. Huelva indeholder også et aktivt skatermiljø, hvorfor det er oplagt at medbring boardet og suse ned over ramperne i skateparken, der også er placeret i Moret-parken.HuelvaDer er skilte, som viser vej til de forskellige områder, og her skal vejen lægges forbi udsigtsposten Mirador de la Cinta, hvor et imponerende syn over Huelvas marsklande breder sig ud for foden af bygrænsen. Parken består af godt 72 hektarer land, hvor man kan finde et bredt udvalg af frugttræer og forskellige plantesorter samt en kunstig sø og nye moderne børneområder. Den indeholder desuden fire antikke gravsteder, som stammer helt tilbage fra bronzealderen, og ruiner fra en viadukt opført under romertiden.

Er du således til ekstraordinære natureventyr, shopping og strandliv, så er Huelva og byens provins det perfekte rejsemål.