Istán, en fortryllende smuk hvid landsby i Andalusien

Istán, porten til Sierra de las Nieves

Den skønne hvide landsby Istán har cirka 1500 indbyggere. Der er et hyggeligt lille torv hvor der serveres lokale tapas og vin. Beboerne er typisk ældre mennesker som har masser af tid - også til dig. Istán ligger 15km fra kysten og der er gode hårdnålesving som enhver cykelentusiast vil værdsætte.

Vi kørte derop en flot oktober søndag hvor byen summede af det lokale liv på cafeer og rundt i de små kantede gader. Det var en herligt dagtur for hele familien.

 View of Istán

 

 Istán town square        

                  Istán church tower

 Donkey in Istán

Byen ligger højt og med en fantastisk udsigt til Sierra de las Nieves (1919 meter høj) som er en utrolig smuk naturpark. Sierra de las Nieves betyder "Sneklædt bjergkæde" fordi man om vinteren kan opleve toppene af de omkringliggende bjerge med hvide hatte på. For foden af Istán har man bygget en udkigsplads hvorfra man kan nye den smukke bjergudsigt.

Istán mountains

Rio Verde floden

Alt i Istán handler om vand. Fra de høje bjerge løber vandet ned igennem byen så hvor du end er høre du en susende strøm af vand, enten under gaden eller via små pyntekanaler og springvand. Selv i de tørre sommermåneder høres den stemningsfulde lyd af rindende vand. Fra Istán løber vandet videre ned i floden Rio Verde som supplere vand til beboerne på Costa del Sol.

View over Rio Verde

Istán fountain

Children in Istán

Fra landsbytosse til luksustosse

Man føler sig i et med naturen når man går rundt i de små gader i Istán. Så dybt at det er svært at forestille sig at kun 15km derfra ligger et af Europas massive luksusbyer Marbella. Sidder pengene løst kan du leje en af de mondæne luksusvillaer i Marbella på vejen op mod Istán. Oftest ligger de på store 15.000m2 grunde med udsigt over havet mod Gibraltar. Det er en sjov kontrast for i Marbella køre man Rolls Royce og kun 15km inde i bjergene køre man i hestevogn

Istán restaurant

Istán old man