24 timer i Las Alpujarras

Las Alpujarras strækker sig over provinserne Almería og Granada, og det er et område, som bærer præg af berbernes tilstedeværelse, der oprettede bjerglandsbyer med bebyggelse langs bjergsiderne efter maurisk indflydelse i år 711 e.kr. Selvom de sidste mauriske ledere var forsvundet næsten 450 år senere, mærker man stadig en kraftig arabisk påvirkning i området. Vi kommer med nogle forslag til destinationer, du kan besøge på din dagstur til Alpujarras.

Bjergtaget Bubión

Las Alpujarras - Bubion

Læg det 21. århundrede bag dig med en 90 minutters køretur på A-395. Rejser du i sydøstlig retning fra Granada, vil du ende på de sydlige skråninger af Sierra Nevada, hvor du møder de 300 indbyggere i byen Bubión.

I denne del af Spanien benytter man stadig muldyr til opdyrkning af jorden og landsbyboerne passer deres frugtplantager og køkkenhaver i fredsommelighed. På en klar dag kan du se helt til Rif-bjergene i Marokko - Velkommen til Al-Andalus! 

Kønne Capileira

Las Alpujarras - Capileira

Cirka 1,8 kilometer nord for Bubión er der endnu en hvid landsby kaldet Capileira, som ligger i et fascinerende og rustikt bjerglandskab. Hvis du tager GR-441, er du fremme ved denne charmerende by i løbet af fem minutter.

Capileira er den næsthøjeste landsby i hele Spanien, hvorfra der er udsigt til slugten, Barranco de Poqueira. Hvis du ønsker at strække benene lidt, er det omkringliggende terræn et glimrende område at vandre i. Du kan også blive i landsbyen, og betragte det afslappede landsbyliv på det centrale torv.

Læskende Lanjarón

Las Alpujarras - Lanjaron

I 45 minutters kørsel fra Capileira ligger kurbyen Lanjarón. I første omgang skal du køre i sydøstlig retning ad GR-441, inden du tager et sving vestover ad A-348. 

Når du er fremme, kan du tage en forfriskning bestående af det reneste kildevand i Spanien, som blandt andre, er blevet hyldet af den spanske poet, García Lorca, der beskriver vandet i sine digte. Kildevandet i Lanjarón bliver tappet og transporteret til andre områder i hele Spanien. Tag en flaske af det rene kildevand med på tur, og begiv dig ud i den enestående natur, hvor vandet har sit udspring. Vi anbefaler, at du aflægger et besøg i nonnernes køkkenhave.

Oasis: Órgiva

Las Alpujarras - Orgiva

Órgiva ligger ved en skillevej med bjergene i Sierra Nevada i nordlig retning, og Middelhavet i syd. Østover vil du støde på endnu flere fjerntliggende landsbyer, mens en tur vest på ender i den magiske metropol Granada

Hvis du bruger Capileria som base og udgangspunkt, vil du faktisk se en afkørsel til Órgiva, inden du når Lanjarón. Du skal blot beslutte, hvad du ønsker at se først, men uanset, hvad du vælger, venter der sig mange poetiske og eventyrlige oplevelser og venter  i landskabet omkring Las Alpujarras.