48 Timer i Las Palmas på Gran Canaria

De fleste mennesker tager direkte sydpå når de køre fra lufthavnen, ned mod Gran Canaria's berømte resorts. Men næste gang du lander, prøv at tage vejen nordpå, så havner du i den berømte by Las Palmas de Gran Canaria. Her er et steder du bør se mens du er deroppe.

Santa Ana Katedralen

Las Palmas - Santa Ana Katedral

In Vegueta finder du Las Palma's tvillingetårne i forbindelse med Santa Ana Katedralen. Byen er naturligt adskilt fra Triana distriktet og centrum af øen og er derfor et skønt sted at bruge en dag til fods. Hvis du bla. vil ha et luftfoto af byen kan du trampe dig op i et af de to tårne, hvorfra det også er muligt at se en af de store udendørs messer oppefra. 

Katedralen er bygget efter ordre fra de berømte katolske monarker, Kong Ferdinand og Dronning Isabella og kan dateres tilbage til 1500 talle, men der skulle gå yderlig 400 år før katedralen stod færdig, hvilket bla. afspejler sig i byggestilen der tæller alt lige fra gotisk til renæssancen og nutidigt design. 

Columbus' Hus

Casa de Colon - Gran Canaria

Casa de Colon, også kendt som Columbus' Hus har aldrig tilhørt den verdensberømte opdagelsesrejsende Christopher Columbus, der i 1492 lagde til ved de Kanariske Øer, før han begyndte en 5 uger lang sørejse over Atlanterhavet. Huset har i stedet for tilhørt datidens Guvanør som modtog Christoper Columbus og hans tre skibe. Huset ligger bagved Las Palmas store katedral, og er i dag et museum. 

I huset finder du blandt andet kort og detaljeret modeller over Columbus' flåde, herunder La Pinta hvis ror var skyld i det uplanlagte pit stop i Las Palma. To ikke så dygtige "sømænd", Gomez Rascon og Christopher Quintero skrev sig selv ind i verdenshistorien ved at pille ved roret i en sådan grad at det gik i stykker. Roret står på museet i dag.

Pérez Galdós Teater

Benito Perez Galdos Teateret i Las Palmas de Gran Canaria

Benito Pérez Galdós (1843-1920) er en af ​​Spaniens største romanforfattere/skuespilsforfatter. Teatro de Pérez Galdós, beliggende i Triana området med de mange butikker er opkaldt efter ham. 

På teatret er der dagligt skuespil skrevet af Pérez, det er dog også her at Gran Canaria's Opera Festival afholdes ligesom der vises store West-End Musicals - om end at alt sang og musik er spansk! Så selv om du måske ikke kan synge med kan du danse med fødderne til de kendte sange. 

Pueblo Canario

Pueblo Canario -  Las Palmas, Gran Canaria

I Las Palmas kan du finde et hel kunstig opbygget landsby, Pueblo Canario som er en del af Parque Doramas indkøbscentret. Stedet er bygget til at skulle ligne en traditionel Kanarisk landsby ned til mindste detalje - der er endda en kirke!

Om søndagen kan du se Kanarisk folkedans og musik og i løbet af ugen tilbyder restauranten dagens ret som består af 3 forskellige retter, hver dag. Museet Museo Nestor som ligger tæt på, er bestemt også et besøg værd, både på hverdage og i weekenden. Den kunstige landsby er bla bygget af Nestor Martín Fernández de la Torre, hvilket er grunden til at der er bygget et museum over hans arkitektoniske perler. 

Auditorio Alfredo Kraus

Auditorio Alfredo Kraus - Las Palmas, Gran Canaria

Alfredo Kraus Trujillo (1927-1999) var en spansk tenor, som altid satte publikum før opgaverne og som ofte sage nej tak til store prestigefyldte stykker, hvis han ikke følte at han matchede rollen godt nok. Der er en statstue af ham på La Cicer i enden af Las Canteras, hvor han ligner en Havmand fra Disney's tegnefilm om havfruen Ariel.  Las Palmas mest ikoniske bygning, Auditorio Alfredo Kraus er også opkaldt efter ham.

Stedet er primært til klassisk musik og klassiske opstillinger selv om der også vises børneforestillinger og i ny og næ findes udenlandske navne på plakaten. Lige bag ved Auditorio Alfredo Kraus ligger Paseo de las Canteras som føre til den lille isoleret og ikke særlig turistbesøgte strand, El Confital med de små spanske restauranter. 

Plaza Cairasco

Plaza Cairasco, Las Palmas de Gran Canaria

Det her er et af de steder i Spanien hvor man ville ønske at infrastrukturen var blevet tilsidesat - midt på denne skønne smukke og helt igennem specielle plaza løber en vej.... Men ellers ville stedet ha været en perfekt oase!

Torvet er bygget for at fejre 400 års jubilæum'et for Columbus' rejse af den berømte spanske arkitekt Laureano Arroyo Velazco. Det er også her at Hotel Madrid ligger, hvor diktatoren Franco boede i 1936 inden han startede den Spanske Borgerkrig. 

Las Canteras

Gran Canaria -  Las Canteras Strand

Se denne fantastiske strand! Det er faktisk én af de største bystrande i hele verden - en 2,8 km lang gyldenbrun sandsstrand strækker sig langs kysten på Gran Canaria. Kun området La Cicer, der er surfernes drømme paradis har mørkere sand end her. 

Vandet er varmt hele sommeren og selv efter midnat kan du se folk tage en tur i det blå vand mens andre nyder dagens sidste is fra promenadens berømte isbarer. Det er som om sommeren vare evigt på denne strand, især natten til 24. juni som markere fødslen af Johannes Døberen. Her skal man traditionens tro bade i bølgerne omkring midnat og skrive 3 ønsker for det nye år ned på en lap papir der senere brændes på et af de mange bål på stranden.