Forårsferie i Madrid

Madrid er en fantastisk by at besøge men de svimlende temperature og en høj luftfugtighed gør at det er ekstremt svært at planlægge det helt perfekte tidspunkt - den forkerte dato kan ødelægge selv den bedst planlagte ferie! Byen bliver ekstrem varm i sommermånederne, hvilket også ses på den store udvandring der sker fra byen når lokalbefolkningen rejser væk. Dette har igen betydning for at rigtig mange butikker, barer og attraktioner ikke er åbne på de tidspunkter mange turister ellers troede de ville være. 

Madrid - Gran Via

Hvis du vælger det "forkerte" tidspunkt på året og har planer om at være den store sight seeing turist, så er August i hvert fald ikke det ideelle tidspunkt at besøge Spaniens hovedstad, da temperaturen ofte rammer 45+, så husk at tjekke vejret før du bestiller din flybillet. 

Denne spændende, travle og kosmopolitiske by er helt sikkert et besøg værd! Den er spækket til randen med hundrede års kultur og historie der bare venter på at blive opdaget, men vil du gøre dig selv en tejeneste så besøg byen i foråret. På dette tidspunkt er klimaet er klimaet "helt perfekt" og du kan faktisk holde ud at gå rundt udenfor og lege turist i denne spændene by!

 

Madrid - Palacio Real

Regn er en sjældenhed i løbet af foråret, i Madrid men ikke uhørt så det er bedst at tage en regnjakke eller paraply med i tasken - det er også en god ide at tage en varm blus med, da aftnerne godt kan blive lidt kølige, ligesom en Dansk sommeraften. Så med det i tankerne (og tasken) hvad skal du så lave hvis du pludselig er i Madrid på en forårsdag?

Sight Seeing i Madrid er et must. Bare det at vandre rundt i denne enorme by er fantastisk og Madrid's skønheder vil fra alle gadehjørner springe i hoved på dig. Der er et utal af butikker, så dit shopping gen bliver helt sikkert fyldt! Derudover er det et væld af museer, kunstgallerier og et utal af vidunderlige og underlige små skøre ting som kunst på et gadehjørne, bobbel is og flere andre ting der ville gøre denne artikel uendelig! Byen er så stor, at det giver mest mening at bruge Metroen til at komme rundt. Det er dejligt, billigt og langt renere end mange andre metrostationer rundt om i verden. 

 

Madrid -  Buen Retiro Parken

Når foråret endelig kommer til Madrid, vælter sollyset frem og specielt nætterne er ikke så kolde som om vinteren, hvor temperaturen i byen nemt kan falde til minusgrader, nøjagtig som i Danmark. Men foråret er anderledes end i Norden og giver den rejsende langt flere muligheder for at opleve alle de udendørs seværdigheder som indbyggerne i Madrid værner så meget om. 

Byen har mange parker, der kan nydes til deres fulde allerede fra det spæde forår, ligesom Retiro-Parken (afbilledet ovenover) som er Madrids bedst kendte park på mere end 120 hektar! Her er bla. en berømt rosenhave kendt som Roselada. Det er også muligt at få en lille sejlads på Palacio de Velazsquez.

 

Madrid -  Retiro Parken

Der er også Casa de Campo Parken, Campo del Moro og Sabatini haverne, Quinta og Parque de la Fuente de Berro (på billede) som har særlige sansehaver for blinde. Der er også Den Botaniske Have (Jardin Botanico) Parque del Oeste, Parque de la Dehesa de la Villa, Parque Enrique Tierno Galván og endelig Monte de El Pardo i udkanten af byen. Næsten alle disse skønne parker kan ses hvis du tager Metroen rundt i byen.

Foråret er også en fantastisk måde at opleve nattekulturen i Madrid som hvert forår for en ny renæssance, efter den kolde vinter. Alle tapas barene åbner og byen begynder at leve om natten igen, ofte med de lokale som pionere!

Bar 

For de ægte natteravne er Madrid det ideelle sted at få oplevelser om natten over hele byen. Koncerter, live shows, musik af alle slags og genre vælter frem, ligesom det kan være helt magisk at tage en spadser tur rundt i byen eller i en af parkerne. Vejret er skønt, ikke for varmt og ikke for koldt - jeg tør næsten godt love at du vil komme igen, til næste forår, for Madrid er bare skøn!