På cykel fra Álora til Málaga

Er du nysgerrig efter at se noget af Málagas omegn? Eller trænger du bare til at få pulsen op efter mange dvaske dage på stranden? Så kan det varmt anbefales at tage en tur til Álora, en lille provinsby nord for Málaga. Naturligvis på cykel!

Alora togstation

Fra Málaga til Álora

Man kan nemt tage cyklen nemt med i toget, som går til Álora fra centrum af Málaga cirka hver time til hverdag og hveranden time i weekenden. Turen tager 40 minutter.

Alora vejskilt til Malaga

Fra togstationen kører man til venstre, i retning mod Pizarra og væk fra centrum. I den første rundkørsel, man møder, kører man til højre mod Malaga. I den anden rundkørsel kører man også til højre, men ad frakørslen mod Pizarra (tager man den første mod Malaga, ender man på motorvejen!).

Efter nogle hundrede meter drejer man til venstre ad en vej markeret med sort-hvide skilte med teksten “Acceso a Bstevilla y Bngribralmora”, mens man på højre hånd har et busstoppested. Hold derefter øje med en stenet grusvej på højre hånd, nede i niveau med den udtørrede å.

Alora Andalusien landskab

Ved grusvejen holder man til højre - og så starter turens største udfordring: en lang stigning ad stenet vej. Vi tog den i tre etaper med små pauser mellem hver, men er man i rigtig god form kan det gøres i ét til to stræk. Når man endelig står på toppen er udsigten storslået! Og så går turen nedad igen - denne gang ad endnu mere opkørt grusvej og hjulspor, så jeg var lykkelig for min mountainbike! Min medcyklist på racercykel klarede dog også turen uden problemer.

Álora landskab

En omvej til Pizzara

Er man ikke frisk på at kaste sig ud i at bestige de smukke bakker, kan man i stedet køre ad landevejen videre til Pizzara - det er nogle kilometer længere, men til gengæld på flad asfaltvej.

Når den lidt bumlede nedtur fra toppen af bakken er taget, og man når op på den næste top, følger en skøn tur på grus og asfalt gennem det smukkeste landskab med bjerge på den ene side og marker på den anden.

Álora landskab

Efter et par venstresving når man ud på hovedvejen mod Nueva Aljaima, idet man har Cártama på højre hånd.

Romería i Cártama

Efter Aljaima kommer man til byen Estación de Cártama. Vi var så heldige at blive budt velkommen af velfriserede heste, spraglede kjoler og et optog af farverige vogne! Der var romería - en byfest for den lokale helgen, San Isidrio. Da en del af byen var spærret af, fulgte vi efter et par ryttere og en hestevogn gennem smalle, brostensbelagte gader, forbi San Isidrio-kirken og gennem en park, hvorefter vi endelig fandt tilbage på hovedvejen.

Cártama romeria Isidrio

Lige efter den næste landsby, Campanillas, holdt vi til venstre ad en lidt mindre trafikeret vej. Snart kørte vi gennem et par rundkørsler, og så krydsede vi tilsyneladende en eller anden usynlig grænse til Malaga, for pludselig fandt vi den fineste, nymalede cykelsti!

Derfra var det blot at holde retningen gennem hyggelige små boligkvarterer og lidt mere slidte lejlighedskomplekser hele vejen ind til Malaga centrum.

Med 40 km i benene og 30 grader i luften var der kun én ting at gøre: at fortsætte direkte gennem byens centrum og ud til stranden!