Vandlande i Málagaprovinsen på Costa del Sol

I årenes løb er vandlande blevet en integreret del af Málagas sommerscene, hvor de tiltrækker tusindvis af besøgende.

De er populære hos både beboere og feriegæster, som ønsker at boltre sig og køle sig lidt ned i den sydspanske hede. Her er der mulighed for at slippe det indre barn løs og få en fantastisk dag for hele familien.

25 år med vandlande på Costa del Sol

Der er tre vandlande, som ligger i Málagaprovinsen. Disse er Aquavelis i Torre del Mar, Aqualand i Torremolinos og Aquamijas i Mijas.

Selvom vandlandene umiddelbart ligner hinanden i layout og priser, så adskiller de sig alligevel på nogle punkter, særligt i forhold til det publikum, som de henvender sig til. Aquavelis i Torre del Mar er meget familieorienteret og har tendens til at være langt mere "spansk" end både Aqualand og Aquamijas. Disse to tiltrækker derimod langt de fleste udenlandske turister i sommermånederne.

Alle tre vandlande tager godt imod børn. En vigtig ting at være opmærksom på er, at ved flere af forlystelserne er adgangen baseret på højde. Dette kan ind imellem være frustrerende for mindre medlemmer af familien. 

Aquavelis Torre del Mar

Aquavelis Torre del Mar, Málaga

Aquavelis ligger lige uden for Torre del Mar i Velez Malaga, næsten lige ved siden af indkøbscentret ​​El Ingenio. Dette vandland er af ældre dato og velkendt af lokalbefolkningen, hvor det er en fast favorit for mange af Málagas beboere. De fleste af de besøgende er ofte unge spanske familier.

Attraktioner: Aquavelis har et godt valg af forlystelser foruden store haver og picnicområder. Der er otte rutchebaner, herunder to meget hurtige og en til børn. Der er også to store swimmingpools, hvoraf den ene har en bølgemaskine. Børnenes område er adskilt med eget soppebassin og rutchebane. Sørg for at prøv "Kamikaze", en næsten lodret 80 meter lang rutchebane!

Faciliteter: To små gavebutikker, et cafeteria, en hamburgerbar og en kiosk, der sælger slik / is osv

Priserne er fastsat i henhold til højden. Personer over 1,40 m: 23,50 €,  personer i højden: 1,10 m til 1,40 m: 17,50 €,  personer i højden 0,90 m til 1,10 m: 10,50 €. Under 1,10 m er gratis. Seniorer over 65 har samme pris uanset højde: 17,50 € .

Åbningstider: Juni og september fra kl 11 til kl 18. Juli og august fra kl. 11 til kl 19.

Rabatter: Ved indgang efter kl 15 i juni og september og efter kl 16 i juli og august er der rabat på entre. Aquavelis har ofte rabatkuponer til at ligge fremme, så hold øjnene åbne efter disse i supermarkeder, kiosker osv. 

For mere information se hjemmesiden her.

Aqualand Torremolinos
Aqualand Torremolinos er det ældste og største af de tre vandlande. Det er en del af en kæde (13 vandlande i Europa), der drives af den spanske turismegruppe Aspro Ocio. Vandlandet ligger kun fem minutter fra centrum af Torremolinos og er uden tvivl det mest populære af de tre.

Attraktioner: Over 70,000m2 dækker dette vandland over med anlagte haver, attraktioner og swimmingpools. Der er i alt 19 vandrutsjebaner for voksne og 15 rutchebaner egnet for børn.

Højdepunkter inkluderer attraktionen Boomerang og Europas højeste vandrutschebane - den 22 meter høje 'Kamikaze', som bestemt ikke er for sarte sjæle !! Der er separate områder med børnepools og en pool med bølger.

Faciliteter: Her er alt. Der er tre madsteder, som sælger en bred vifte af produkter: sandwich, pizzaer og hamburgere. Restauranten, 'La Palapa' har både en a la carte-menu og en buffet med et stort udvalg. Har man lyst til selv at medbringe en picnickurv og spise i det fri, er det også en mulighed. Husk i den forbindelse, at det ikke er tilladt at medbringe nogen former for glas. 

Priser ved køb ved billetlugen: Voksne fra 10 til 64 år: 28 €, Børn fra 5 til 11 år: 19 €, Børn fra 3 til 4 år: 10 €, babyer gratis. Seniorer 65+: 19€.

Priser ved køb på nettet: Voksne fra 10 til 64 år: 26 €, Børn fra 5 til 11 år: 17 €, Børn fra 3 til 4 år: 8 €, babyer gratis. Seniorer 65+:7€. Dette kan klart anbefales i højsæsonen, da køerne til billetlugen ved indgangen kan være lange.  

Husk, billetter købt på nettet kan først benyttes dagen efter købet. Og husk at print billetten. 

Åbningstider: Sidst i maj til starten af oktober. I maj, juni, september og oktober er det åbent fra kl 11 til kl. 18. I juli og august er der åbent fra kl. 11 til kl. 19.

For mere information se hjemmesiden her

Aquamijas Mijas

Aquamijas water park

Parque Acuatico i Mijas er den mindste af de tre, og er meget velegnet til familier med mindre børn. Vandlandet er ikke større end det næsten er muligt at sidde i midten og holde øje med børnene, mens de prøver de forskellige forlystelser. Vandlandet ligger i Mijas, lige ved bygrænsen til Fuengirola. Parque Acuatico Mijas er nok det af vandlandene, som er mindst besøgt. 

Attraktioner: Der er fem vandrutschebaner i alt. For de ældste børn vil Kamikaze, Labyrinth slides og Body Ski holde dem underholdt, mens Lizard Island og Kiddie Slide vil falde i smag hos de yngre medlemmer af familien. Andre aktiviteter omfatter minigolf, en klippe-klatrevæg og flere boblebade. Som i de andre vandlande er der også her store picnicområder og haver.

Faciliteter: Her er et cafeteria, en restaurant med selvbetjening (dagens menu koster omkring 10€) og en kiosk, der blandt andet sælger pizzaer og is.

Åbningstider: Fra sidst i april til slutningen af september. 

25. april til 31. maj: kl. 10:30 til kl.17:30. 

1. juni til 30. juni: kl. 10:30 til kl. 18:00. 

1. juli til 31. august: kl. 10:00 til 19:00. 

1. september til 11. september: kl. 10:30 til kl. 18:00. 

12. september til 29. september: kl. 10:30 til kl. 17:30.

Priser ved køb ved billetlugen: Voksne: 25 €, Børn fra 8 til 12 år: 19 €, Børn fra 3 til 7 år: 14 €.

Priser ved køb på nettet: Voksne fra 10 til 64 år: 20,80 €, Børn fra 5 til 11 år: 15,70 €, Børn fra 3 til 4 år: 11,50 €. Dette kan klart anbefales i højsæsonen, da køerne til billetlugen ved indgangen kan være lang.  

Rabatter: Ved indgang efter kl 14:30, dog efter kl. 15:30 i juli og august er der rabat på entre. Der er også familie og gruppetilbud.

For yderligere information se hjemmesiden her.

Vandland nær Costa del Sol 

Der er yderligere to vandlande, som ligger tæt på Costa del Sol. Bahia Aquapark ligger nær Algeciras og Aqua Tropic Park ligger på Costa Tropical lige uden for Almuñecar.

Bahia Park Algeciras

Bahia Park Algeciras

Bahia Park ligger lige vest for Algeciras omkring 45 minutters kørsel fra Marbella. Bahia Park modtager gentagende gange begejstrede anmeldelser og er et af de bedste vandlande i området. Da det ligger lidt væk fra Costa del Sol, er det generelt mindre overfyldt.

Attraktioner: Der er otte store rutchebaner i alt, herunder Gran Niagara og Kamikaze. Flere af rutchebanerne er rør, hvilket for mange blot tilføjer ekstra sjov og hastighed. Bahia Park er endvidere hjemsted for Andalusien største jacuzzi med plads til 50 personer, flere swimmingpools, herunder en bølgepool og en hvor svømmerne overhældes med 1000 liter vand fra spande. 

Der er en 'aktivitetpool' med flere aktiviteter herunder en zipline, som giver en uforglemmelig oplevelse. Der er også tænkt på at imødekomme de yngre medlemmer af familien med specifikt tilpassede rutchebaner for børn. Ydermere er der picnicområder og gratis parkering.

Faciliteter: Der er en restaurant med selvbetjening, et pizzeria, der også serverer hamburgere, hotdogs og kebab, samt en isbod og en lille souvenirbutik.

Priser:  Voksne: 22 €. Børn over 0,95 m: 17 €. Børn under 0,95 m: gratis. Seniorer over 65 år: 17 €.

Åbningstider: Juni til 4. september, generelt fra kl. 11 til kl. 19:00, i juli og august dog til kl. 19:30. 

Rabatter: Efter kl 15:30 er der rabat: Voksne 17 €, børn og seniorer 12 €.

For yderligere information se hjemmesiden her

Aquatropic Almuñécar

Aquatropic Almunecar

Aquatropic er spredt over 35,000m² og ligger ved Playa Velilla i Almunecar på den smukke Costa Tropical. Det ligger lige ved stranden og er den eneste saltvands-badeland i Spanien. Det blev åbnet over 20 år siden og er stadigvæk overvejende besøgt af unge spanske familier.

Attraktioner: Aquatropics forlystelser omfatter seks større vandrutchebaner, et “vandtårn”, en pool med bølgemaskine og et jacuzzi-område. Der er masser af grønne områder og steder at nyde en picnic.

Faciliteter: Der er omklædningsrum og garderobeskabe, en legeplads, en isbod og restauranten "Pipote ', som tilbyder både grillet fisk og kød. Der er også en lille kiosk, som sælger snacks samt en souvenirbutik.

Priser ved køb ved billetlugen: Voksne 21 €, juniorer (12-16 år) 16 €, børn (4-11 år) 15 €, senior (over 65 år) 15 €.

Priser ved køb på internettet: Voksne 18,90 €, juniorer (12-16 år) 14,40 €, børn (4-11 år) 14,40 €, senior (over 65 år) 13,50 €.

Åbningstider: Fra begyndelsen af ​​juni til slutningen af ​​september. Det er åbent fra kl. 11 til kl 19:00.

For yderligere information se hjemmesiden her.  

Kort over vandlande i nærheden af Málaga