Marbellas bedste strande - Playa de Nueva Andalucia

Playa de Nueva Andalucia ligger lige vest for Puerto Banus. Stranden er også kendt som Playa El Duque.

Det er en af Marbellas lækreste strande, og det er bestemt også en af de mest populære, så i højsæsonen er den tæt befolket.

Om Playa Nueva Andalusia

Playa de Nueva Andalucia, Marbella

Nueva Andalucia består af en række små bugter. Stranden strækker sig fra den eksklusive havn Puerto Banus og omkring 1 km vestpå. Stranden er i gennemsnit ca. 30 m bred og sandet er typisk for Middelhavet: mørkt og groft.

Gåturen langs strandpromenaden fra Puerto Banús til Nueva Andalucia er ganske smuk. Palmetræerne yder behagelig skygge fra den bagende sol, og der er masser af steder på vejen hvor man kan få en lille forfriskning.

Playa de Nueva Andalucia Marbella

Faciliteter

Playa de Nueva Andalucia har et bredt udvalg af faciliteter. Der er adskillige barer, restauranter og chiringuitos (strandbarer).

Man kan leje solsenge og parasoller, og udvalget af vandsportaktiviteter er stort - alt fra  parasailing til wake boarding.

Parkering er ikke det store problem, for der er mange offentlige parkeringspladser, men om sommeren skal man dog have lidt tålmodighed.

Det kan anbefales at spise på restaurant Los Espigones. Den ligger midt på stranden og tilbyder den smukkeste udsigt. Maden er fantastisk og priserne er rimelige: 8 euro for en salat, 13 euro for paella og 14 euro for fiskeretter. Her får man virkelig noget for pengene!

Video fra Playa de Nueva Andalucia

Vores engelske kollega har haft et kamera med på strandtur:

Vejen dertil

Playa de Nueva Andalucia ligger omtrent 9 km fra Marbellas centrum - se kort.

Playa de Nueva Andalucia Marbella kort

Fra Marbella - det nemmeste er nok at følge N340 vestpå langs kysten mod Puerto Banus/Estepona/Algeciras. Calle de Ricardo Soriano bliver på et tidspunkt til Bulevar del Príncipe Alfonso von Hohenlohe. Fortsæt til I kommer ned på A7 i retning mod Algeciras. Tag den første afkørsel mod Puerto Banus/Nueva Andalucia, hvorfra I nemt finder stranden.

Fra Malaga - kør ad AP-7 mod Algerciras, passér Marbella og tag afkørsel 181A, som fører ind på A7 mod Algeciras - følg så instruktionerne ovenfor.