7 spektakulære golfbaner i Marbella

Klar blå himmel, over 300 solskinsdage om året og nogle af Europas bedste golfbaner - Marbella er uden tvivl et af de allerbedste steder at tage på golfferie!

Marbella og omegn har en af de højeste koncentrationer af golfbaner i verden. Så hvilken skal man vælge?

Her er 7 af vores favoritter - med en kort præsentation og praktisk information om hver golfbane.

1 - Marbella Golf & Country Club

Marbella Golf & Country Club

Marbella Golf & Country Club ligger blot 5 minutter i bil fra centrum af Marbella by. Golfbanen anses for at være blandt de absolut bedste - og sværeste - i Europa. Den er designet af den legendariske golfarkitekt Robert Trent Jones Senior i slutningen af 1980’erne, og så ligger den midt i et af de smukkeste grønne områder på Costa del Sol.

Ruten er knap 6000 meter lang, med 18 huller (par 72). Dens opfindsomme design er udtænkt under hensyntagen til det naturlige terræn, så man bedst muligt udnytter udsigten til Middelhavet som bagtæppe. Hvert eneste hul er en udfordring, og de utallige bunkers, vandhazarder og hævede greens sikrer et teknisk niveau, der kan udfordre selv den mest erfarne golfspiller.

Bane: par 72, 5867 meter

Faciliteter: øvebane, golfskole, butik, restaurant, sauna

Vejen dertil: Kør ad N340/A7 og tag afkørslen mod Los Monteros (km 187). Golfbanen ligger ikke langt fra Hospital Costa del Sol.

2 - Marbella Club Golf Resort

Marbella Club Golf Resort
Marbella Golf Resort er en uspoleret oase, gemt lidt af vejen 15 km fra Marbella. Golfbanen ligger lidt oppe ad kysten i retning af Montemayor, med udsigt til Gibraltar - på en klar dag kan man se til Marokko. Banen, som er mere end 6000 meter lang, er designet af Dave Thomas i 1990’erne. Dens spidsfindige layout inkluderer nøje udtænkte placeringer af bunkers og vandhazarder samt de mest spektakulære greens. For-ni sætter spilleren alvorligt på prøve med den enestående oplevelse at spille tre på hinanden følgende par 5. Indsatsen belønnes dog med en lige så enestående udsigt!

Bane: Par 72, 6247 meter

Faciliteter: Driving range, bar og restaurant

Vejen dertil: Kør ad A7/N340 og tag afkørslen mod Benahavis (akm 170). Følg vejen til I ser skiltene mod Montemayor og Marbella Club Golf Resort.

3 - Atalaya Golf

Atalaya Golf Club Marbella

Mellem San Pedro og Estepona, ikke langt fra stranden, ligger Atalaya Golf & Country Club. Sierra Blanca danner en smuk kulisse for klubbens to forskellige golfbaner, som er et paradis for både golfspillere og naturelskere.

Klubhuset - i traditionelt andalusisk design - er det ideelle sted at slappe af efter en runde golf. Restauranten, som serverer delikate retter af høj kvalitet, er et oplagt sted til en god middag eller et forretningsmøde. I Ryder Cup-baren serveres snacks og drinks, som i godt vejr kan nydes på terrassen.

Bane: Gamle bane: 18 huller, par 72, 6146 meter; Nye bane: 18 huller, par 71, 5142 meter

Faciliteter: golfskole, klubhus, øveområde, restaurant, bar

Vejen dertil: Carretera de Benahavis (Estepona-Málaga), km 0.7

4 - Cabopino Golf

Cabopino Golf MarbellaCabopino Golf åbnede i 2001, ikke langt fra Mijas Costa. Banen er ikke lang, men teknisk ganske udfordrende, omend golfspillere på alle niveauer kan bruge den. Udsigten over Middelhavet er enestående, og restauranten i klubhuset er kendt for sin meget lækre mad.

Bane: par 71, 5170 meter

Faciliteter: driving range, klubhus, golfskole, restaurant, pro shop

Vejen dertil: Kør ad A7/N340 og tag afkørslen mod Cabopino (km 195). Kør gennem rundkørslen i retning af bjergene og derefter endnu en rundkørsel (Camping Cabopino). Kør mod Marbella, op til endnu en rundkørsel (Artola Alta) og følg skiltene.

5 - Santa Clara Golf

Santa Clara Golf Marbella

Denne yderst velpassede golfbane er anlagt under hensyntagen til den omgivende natur og områdets dyreliv. Banen er teknisk udfordrende, men den er enkel og med brede fairways samt greens uden nævneværdig hældning.

Banens kendetegn er det såkaldte "Santa Clara Corner" ved hul 12, 13 og 14, en perfekt kombination af par 4,3 og 5, som kræver lange og nøjagtige slag.

Bane: par 71, 5878 meter

Faciliteter: driving range med to øvelsestees, klubhus, pro shop, restaurant

Vejen dertil: Klubben ligger over for Hotel Los Monteros, få minutter fra Marbella centrum.

6 - Santa Maria Golf

I det fine kvarter Elvira i Marbella, omgivet af nåle- og bøgeskov, ligger Santa Maria Golf. Banen passer til spillere på alle niveauer, og klubhuset er helt enestående - naturligvis bygget i smuk andalusisk stil.

Bane: par 70, 5558 meter

Faciliteter: driving range, golfskole, klubhus, restaurant, pro shop samt to tennisbaner

Vejen dertil: Kør ad Carretera Cadiz-Malaga, og tag afkørslen ved Km 192 (Elviria). Følg skiltene herfra.

7 - La Quinta Golf Club

La Quinta Golf Resort - Marbella

La Quinta Golf Club, som åbnede tilbage i 1989, ligger i et beboelsesområde få kilometer syd for Marbella by, tæt på den eksklusive havn, Puerto Banus. Banen er designet af den spanske golflegende Manuel Piñero og består af tre 9 hullers sløjfer, som kan kombineres på forskellig vis.

Golfbanen har betydelige højdeforskelle og adskillige bunkers, og der er således gode udfordringer og rig underholdning for spillere på alle niveauer.

Bane: Bane A: par 72, 5457 meter; Bane B: par 72, 5489 meter; Bane C: par 72, 5540 meter

Faciliteter: 27 huller, golfskole, hotel, restaurant, spa og fitnesscenter

Vejen dertil: Kør ad motorvej AP7 og tag afkørslen mod San Pedro. Umiddelbart efter afkørslen vil I se skilte til La Quinta. Man kan også komme dertil via Nueva Andalucia-området ved Puerto Banus.