Starlite Festival i Marbella

Hvert år drysser der ekstra meget stjernestøv over en af Europas mest eksklusive byer, Marbella på Costa del Sol. Nogle af de største spanske og internationale artister fra de seneste 20 års populære musikscene samles på den spanske sydkyst for at give lokale og turister en oplevelse, de sent vil glemme.Starlite Festival Marbella 2014

Tid og sted for Starlite 2014

I år afholdes Starlite Festival d. 23. juli til 23. august. Du kan opleve dette festfyrværkeri af en festival i Auditorio de Starlite, som er indrettet i stenbruddet Cantera de Nagüeles et par kilometer nordvest for Marbella by.  Stenbruddet har bl.a. leveret sten til bygningen af Marbellas legendariske Puerto Banús, men er nu konverteret til et enormt auditorium på over 10.000 m2. Under Starlite lægger Nagüeles dansegulv til 3000 musikglade gæster - om dagen!

Som en enorm gryde hugget ind i den stenede bjergvæg svøber Auditorio de Starlite sig om de tusinder af dansende gæster og skaber i bogstaveligste forstand en naturlig ramme om festlighederne - omgivet af bjerge og med en uforlignelig udsigt over kysten!

Starlite Festival Auditorium

Koncerter

Over 30 af verdens bedste artister gæster Marbella i juli og august måned. I gennemsnit er der koncert hver anden aften under den månedlange festival, og på plakaten findes nogle af de absolut største stjerner i nyere musikhistorie.

I år 2014 åbner The Beach Boys showet 23. juli, og festivallen rundes af 21. august med bandet Tributo a ABBA. Undervejs indtages scenen af blandt andre. Pet Shop Boys, Gloria Gaynor og Ton Jones!

Starlite 2014 Beach Boys

Det er desuden for nylig annonceret, at Ricky Martin optræder d. 25. juli. Det bliver latinostjernens eneste koncert i Spanien i år, så Ricky Martin har lovet at levere et show uden sidestykke, krydret med puertoricansk passion, varme sambarytmer og non-stop dans! Vil du gå glip af dette brag af en fest?

Der er også en aften dedikeret til en fælles koncert med forskellige bands. La Noche Movida d. 5. august byder på spansk musik fra grupper, der er kendt for at sætte gang i festen og få dansegulvet til at ryste!

Her kan du se hele programmet for Starlite Festival.

Las Batallas de Starlite

Som noget nyt i år afholdes en konkurrence blandt spanske bands. Otte af dem - udvalgt via en afstemning på internettet - får mulighed for at optræde på Starlite, og den endelige vinder skal spille som opvarmningsband for Alejandro Sanz d. 22. august. De otte vindere af den indledende afstemning, som skal optræde under Starlite, bliver annonceret 10. juli 2014.

Starlite Gala

De senere år har en af aftenerne under festivallen været dedikeret til velgørenhed. Starlite Gala, som i 2014 afholdes. 9. august, er en overdådig gallafest til støtte for uddannelse og generel bedring af levevilkårene for ressourcesvage familier og børn. Selveste Antonio Banderas er vært for Starlite Gala, som er Spaniens største velgørenhedsarrangement.

Starlite Disco

Starlite Festival Disco show

Starlite's diskotek, også kendt som Starlite Lounge, får nogle af de bedste dj's og dansere på scenen. Efter hver koncert spiller dj’s op til dans, og festpladsen konverteres til et enormt diskotek under åben himmel. Oplev over 150 forskellige shows med alt fra sangere og akrobater til drag queens og gogo-dansere!

Entré

Kl. 20.00 til 00.00 - gratis adgang

Kl. 00.00 til 03.00 - 12€ inkl. en drink

Kl. 03.00 til luk - 20€ inkl. en drink

Andre aktiviteter på Starlite

Musikken lægger ikke beslag på rampelyset alene, men ledsages af en bred vifte af events inden for gastronomi, mode, kunst og kultur.

Meridiana Alabardero Starlite

Gastronomi

Starlite har tradition for at invitere kendte kokke til at trylle med råvarer og teknikker for Starlites gæster. I år 2012 var det den verdensberømte chefkok Paco Roncero fra den nu lukkede restaurant El Bulli, der sammen med et hold udvalgte kokke stod for at kreere 45.000 tapas.

I år 2014 bliver La Meridiana del Alabardero, for andet år i træk, Starlites primære restaurant. Restauranten er kendt for sin evne til at kombinere innovation og tradition, og ikke mindst råvarernes høje kvalitet. Fra kl. 20 til 03 hver aften kan du nyde en eksklusiv middag med udsigt til Starlite-auditoriet og de smukt oplyste bjerge.

Starlite festival Meridiana del Alabardero 2013

Udover restauranten, vil der være forskellige “gastro-hjørner”, hvor restauranter som traditionelle La Taberna de Volapié, italienske O Mamma Mia, sunde Terra Sana og libanesiske Marrush byder på forskellige delikatesser.

Ydermere vil eksperter fra Gran Hotel Guadalpin Banus 5* lave sushi af højeste kvalitet for øjnene af dig i deres eksklusive bar.

Biograf

En gang om ugen omdannes Auditorio Starlite til en enorm, udendørs biograf, Starlite Cine. Scenen skiftes ud med Spaniens største lærred, så man kan se film under åben himmel. Der vises både nogle af tiden største biografsuccesser og mere ukendte film. Der sælges billetter til hver forestilling.

Kunst

Nye kunstnere får mulighed for at udstille deres værker under åben himmel i Auditorio de Starlite.

Mode

Under Starlite Festival afholdes flere modeshows for bl.a. smykker og badetøj. Særligt unge, lovende designere får mulighed for at vise deres kollektioner frem.

Starlite Festival modeshow

Praktisk information om Starlite

Billetter

Billetter til Starlite Festival kan købes bl.a. via Ticketmaster og El Corte Inglés.  Priserne starter på omkring 25 euro og når op i nærheden af 700 euro for de bedste pladser til de store koncerter.

Vejen til stjernerne

Auditorio de Starlite ligger oppe i bjergene, nogle kilometer nord for Marbella by. Der er kun adgang i bil.

Se mere på Starlites hjemmeside om hvordan du lettest kommer til Auditorio de Starlite.

Overnatning omkring Marbella

Skal du med til Starlite Festival? Så kan du finde den helt rigtige overnatning blandt vores ferieboliger i Marbella.

Starlite Festival Marbella