Mojácar - Playa Descargador

Denne smukke lange sandstrand med førsteklasses faciliteter er sjældent overfyldt, Middelhavet er vidunderligt klart og rent, og det Blå Flag vejrer over Playa Descargador. Så det er ikke underligt, at denne strand er en af ​​de mest populære strande i Mojacar Playa. Selvom der omkring Mojácar Playa ligger ferieboliger, så er det et roligt beboelsesområde i den øst-andalusiske strandby Mojacar. Playa Descargador er ganske let at finde, og du kan køre i bil direkte til stranden.

 Playa Descargador, Mojacar, Costa Almeria

Playa Descargador

Denne smukke strand er 900 m lang og 20 m bred, og den består af lyse småsten og groft sand. Den strækker sig langs en kurvet bugt. Hvis der ikke er vind, er havet helt stille uden bølger, og du kan nemt og sikkert komme ud i havet. 

Descargador betyder noget i retning af læsserampe på spansk - ikke et synderligt romantisk navn til en strand. Men årsagen skal findes i strandens tidligere funktion. Indtil det 19. århundrede blev der brudt jernmalm i bjerglandsbyen Bedar i Sierra Filabres kun 15 km fra stranden. Jernmalmen blev via en svævebane sendt til Garrucha og til denne strand, hvorefter malmen blev læsset på skibe og sendt til Nordamerika.

Playa Descargador, Mojacar, Costa Almeria

Der er ikke noget at se på stranden i dag fra denne industrielle æra. Og stranden er heldigvis hverken snavset eller ødelagt. Kun navnet vidner om Playa Descargadors tidligere vigtige funktion. I dag er dette stykke af kysten kun besøgt af badende, og stranden holdes meget ren. I den nordlige ende er der blevet plantet nogle palmer, og herfra har du en flot udsigt over hele stranden. Bilen kan du også parkere i dette område. 

Restauranter og faciliteter på Playa Descargador

 Chiringuito Neptuno, Mojacar, Costa Almeria

Når du har fået nok af badning eller sulten melder sig, kan du slå dig ned på en af de hyggelige chiringuitos (strandbarer), som ligger i området mellem vejen og havet. Chiringuito Neptuno er en af ​​de allerbedste adresse i Mojacar, hvis du ønsker at spise friske fisk på stranden.

Vi fik en dorada (en hvid fisk, som ofte serveres i kystområder i Spanien) og sprøde grillede  Espetos de Sardinas (sardiner på spid). De blev serveret, som andalusiere kan lide dem, ikke meget krydrede, men derimod saltet med aromaen fra det olivetræ, som de blev grillet på.  Med et par dråber citron på toppen og salaten tomates aliñadas (tomat med skiver af hvidløg og olivenolie) er der ikke brug for mere til en skøn frokost. Kombinationen af sol, havluft og friskheden af ingredienser får fisken og hele måltidet til at smage vidunderligt 

Grillede sardiner og dorada, Chiringuito Neptuno, Mojacar, Costa Almeria

En anden fin lille strandbar er Chiringuito Sol y Playa, som ligger på den anden side af gaden. De har også en lille cocktailbar med tapas for de badende gæster. Her finder du blandt andet skønne mojitos, som ikke kun blandes efter den originale opskrift med mynte og rom, men også mojitos med enten mango, jordbær eller kiwi. 

Chiringuito Sol y Playa, Mojacar Playa, Costa Almeria

En meget populær strandbar, som ligger i den sydlige ende af Playa Descargador og primært frekventeres af lokalbefolkningen, er Hola-Ola. Her laves god mad, og der laves hver dag nye friske tapas. Er der større sportsarrangementer, vises de ofte her på en kæmpe storskærm. Selv hvis ikke du er til sport, så gå en tur herned. Udsigten ud over havet fra terrassen er magisk.

Chiringuito Neptuno, Mojacar, Costa Almeria 

Stranden har både legepladser for børn og fodboldbaner. Under palmerne ligger en mindre fodboldbane. Og tæt på Chiringuito Hola Ola ligger der endnu en fodboldbane og en legeplads for mindre børn. Strandrestauranten arrangerer turneringer og er i det hele taget meget børnevenlig. I weekenden sælges her også fra tid til anden farverigt strandtøj.

Strandtøj på Chiringuito Hola-Ola, Playa Descargador, Mojacar

Ved siden af strandrestauranten ligger Mojacars petanque klub, hvor medlemmerne mødes flere gang om ugen og holder konkurrencer. Turister er også velkomne til at bruge banerne, og kuglerne kan købes i de omkringliggende boder. 

Petanca plads, Playa Descargador, Mojacar Playa

Faciliteterne på stranden lever naturligvis op til kravene for en Blå Flag-strand og næsten mere til. Her er omklædningsrum og toiletter, livredder i højsommeren, brusere og planker helt ned til vandkanten, så kørestolsbrugere også kan bruge stranden.

Hvor ligger Playa Descargador?

 

Playa Descargador ligger præcis mellem Playa Piedra Villazar og Playa la Rumina.

Fra motorvej A-7 tager du landevejen A-370 til Mojácar. I rundkørslen ved tankstationen følg da skiltet til Carboneras. Ved indgangen til Mojacar Playa ser du et stort forladt indkøbscenter med smukke høje palmer foran. Tag afkørslen til venstre i rundkørslen med springvandet. Stranden starter lige efter legepladsen ved ​​Chiringuito Hola Ola. Du kan bedst parkere på det smukke sandede område Hotel Provencal og modsat ved Chiringuito Neptuno. 

Playa Descargador, Mojacar, Costa Almeria

Kort over Playa Descargador