Sjov for hele familien på Playa del Cantal, Mojacar

Beliggende på en bjergskråning i Costa Almeria-regionen i Spanien er den maleriske hvidkalkede landsby Mojacar et levn fra fortidens mauriske bosættere. Det er dog ikke byens rige historie, som gør byen til det mest besøgte område på Costa Almeria, men det gør derimod de moderne og fremragende strande i Mojacar Playa!

Med en gennemsnitlig temperatur på omkring 30 °C om sommeren, komplimenterer vejret helt perfekt de smukke strande og berømte strandfester. Det blive ganske fyldt midt på sommeren, men alligevel formår de fremragende fester og strande at opretholde den typiske, afslappede andalusiske atmosfære.

Lad os udforske Mojacars forskellige festområder, afslappede steder og strandeventyr ...

Playa del Cantal og Chiringuito Maui Beach, Mojacar Playa

Disse strandes fester kan bestemt sammenlignes med festerne andre steder, hvor stilen her har en del mere følsomhed og mindre hedonisme i forhold til de mere kendte og til tider overrendte steder som Ibiza eller Magaluf.

Playa del Cantal er en ganske lang strækning af solbeskinnet Middelhavskyst med lige dele himlen og hedonisme, og den er med god grund berømt i hele Spanien. Den huser mange flotte strandbarer kaldet "chiringuitos", som alle ligger på stranden. Her har du mulighed for at soppe i det lave, rolige vand, mens du blander dig med andre strand-gængere med en "Tinto de Verano" (sommervin) i hånden.

Det nordligste område på Playa del Cantal er kendt som Camping el Cantal og strækker sig omtrent 2,8 km ned til 'Aku-Aku ", som også markerer afslutningen af ​​rækken af chiringuitos.

Gæsterne på Playa del Cantal er for det meste unge spaniere i festlig stemning, selvom turister fra hele Europa også kan findes her. I weekenderne kommer der mange i tyverne og trediverne, nogle helt fra Madrid, for at slappe af og slå sig løs i nattelivet. 

Mange bor i dette strand-party område på Playa Cantal for at finde ligesindede med kun få ting i tankerne - spise, drikke og have det festligt. .

Playa del Cantal, Mojacar

"Maui Beach" er en churinguito lige ved vandet blot et par meter fra de rolige bølgeslag. Sammen med drikkevarer serveres der også musik, som typisk består af afslappende lounge musik, new age lyde og elektronisk spansk pop.   

Om Playa del Cantal

Playa del Cantal, Mojacar

Mens Playa del Cantal er kendt for sine fester, kan de, der ønsker en pause, altid finde et roligt sted til at nyde de fremragende betingelser for badning og svømning. Stranden strækker sig 2,8 kilometer langs kysten, og nogle steder er den helt op til 30 m i bredden. Derfor er der også god plads til dem, som blot ønsker et skønt stille sted i solen. 

Især er den nordlige ende af stranden ideel til afslapning, da der altid er fredelige steder at lægge dit håndklæde i sandet dejligt uden for hørevidde af chiringuitos. Her er roligt vand, små bølger, og sandet er af en finere og lettere kvalitet i forhold til på strandens sydlige del.

Playa del Cantal, Mojacar Playa

Den bedste tid at bade på er når som helst efter solopgang indtil kl 14 og igen ved 18 tiden, når solen ikke er for hård, vinden har lagt sig og havet er roligt. Vinden kan være lidt generende for de solbadende ind i mellem, men omvendt giver det de bedste muligheder for windsurfing. 

Playa del Cantal er også velegnet for familier, da både kvaliteten af sandet og vandet er fremragende og indbydende for alle. Det er derfor helt almindeligt at finde familier under parasoller, hvor de små skifter mellem at bygge sandslotte og tage en kølende dukkert sammen med en forældre. Her er også mulighed for at slappe af med en drink i hånden eller bare nyde noget mad og drikke på et af de mange borde på de skønne terrasser.

Chiringuito El Patio 2000, Mojacar Playa

“El Patio 2000” er en populær chiringuito og har en meget familievenlig atmosfære, hvor der blandt andet udlånes boogie boards til kunderne helt gratis!

Restauranter, butikker og faciliteter på Playa del Cantal

Chiringuito Lola's Playa del Cantal, Mojacar

Fra pizzeriaer til tapas barer og udendørs grill, Playa del Cantal kan alt, hvad der skal til, for at du kan blive mæt og glad. Her serveres mad hele dagen, så der er altid aktivitet. Ved frokosttid er det som oftest muligt at finde et bord, mens man bør planlægge og eventuelt bestille bord, hvis man ønsker at spise aftensmad på en af de hyggelige churinguitos.

Vi anbefaler paella og tapas på Aku-Aku, som er populær i hele Mojacar for sine lækre retter. Den afslappede atmosfære og luftige, hvide terrasser på både Maui Beach og Lolas bør bestemt også opleves. Don Pancho har store mexicanske retter og premium tequila drinks. Priserne på disse steder, som er lidt over gennemsnittet for Almeriaregionen, kan dog let forsvares, når du finde dig selv siddende på kanten af ​​Middelhavet, og nyder levende musik under et tæppe af blinkende stjerner.

Liggestole til leje på Playa del Cantal, Mojacar

Faciliteterne på Playa del Cantal er mange. Her er både toiletter, brusere, omklædningsrum, kørestolsramper, livreddere om sommeren, og i nærheden er der et Dia supermarked. Ved siden af ​​et lille hostal er der også lille butik, som sælger badedyr, badetøj, postkort og kolde drikke.

Liggestole er tilgængelige i næsten alle chiringuitos og koster ikke noget, hvis du er der for at spise eller drikke. Ellers vil du blive bedt om at betale et mindre gebyr.

Parkering og vejvisning 

På tidspunktet for artiklens tilblivelse er parkering gratis på Mojacar Playa. Kommer man midt på sommeren, kan det være noget besværligt at finde en parkeringsplads, så vi anbefaler, at man kommer tidligt. Der forekommer ofte trafikpropper langs den smalle strandvej AL-5107, hvorfor det anbefales, at man holder sig til de mindre veje hvis muligt. 

Kort