De bedste tapasbarer i Pamplona

Hvem har ikke hørt om Pamplona og dens berømte tyreløb under byfesten San Fermín? Den internationalt kendte fest har gjort denne lille baskiske by i provinsen Navarra berømt.

Med en beliggenhed på lige under 90 km fra den franske grænse er Pamplona en ideel destination for en weekendtur eller en kort familieferie i Spanien.

Ligesom i de fleste byer i Baskerlandet kan Pamplonas mange tapasbarer tilbyde den besøgende spændende lokale og spanske retter fremtryllet af fremragende kokke. 

Denne guide tager dig med til de bedste af de bedste tapasbarer og sørger for, du ved, hvor du skal gå hen for at få fantastiske pintxos (det baskiske ord for pinchos) under dit ophold i byen.

Bar Cervecería La Estafeta 

Denne centrale bar ligger i det historiske centrum af byen. Det er et rart sted at nyde en øl, et glas vin eller noget helt tredje sammen med et par pintxos (pinchos på spansk), der kan vælges langs baren.

Bar Cervecería La Estafeta, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Calle de la Estafeta, 54-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 11:00 til kl. 01:00.

Bodegón Sarria

I byens historiske centrum finder du også Bodegón Sarria, som blev grundlagt helt tilbage i 1959 og er indbegrebet af en typisk bar i Pamplona bar. Gæsterne kan her nyde alle typer af pinchos ledsaget af et glas vin. Blandt husets specialiteter bør du sørge for at smage den iberiske skinke og de typiske retter fra Navarra.

Bodegón Sarria, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Calle de la Estafeta, 50-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 09:00 til kl. 01:00.

Sidrería Chez Belagua

Dette etablissement er både en bar og en restaurant. Stedet har et stort udvalg af pinchos, og har man lyst til mere af den gode mad, har de også et stort udvalg af større portioner. Vinlisten er omfattende og har mange spændende vine fra Spanien, herunder blandt andet Gallico.

Sidrería Chez Belagua Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Calle de la Estafeta, 49-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 11:00 til kl. 01:00.

Bar Iruñazarra 

I centrum af byen ligger også denne bar, som blev restaureret i 2014. Her finder du gode tapas og  traditionelle retter, hvor der bestemt er overensstemmelse mellem pris og kvalitet. Tjenerne er venlige og atmosfæren god og hyggelig.

Bar Iruñazarra, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Calle Mercaderes, 15-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet)
Åbningstider: kl. 8:00 til midnat.

Cervecería La Mejillonera

Cervecería La Mejillonera er en af ​​de mest prestigefyldte ølbarer i Pamplona. Beliggende i byens centrum er denne bar et must for dem, som holder af tapas. Muslinger er en specialitet her, som navnet antyder; “mejillones” betyder “muslinger” på spansk. Prøv også deres patatas bravas (kartofler med stærk sauce) og calamares (små stegte blæksprutter).

Cervecería den Mejillonera, Pamplona - Baskerlandet (Spanien).

Adresse: Calle Navarrería, 12-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 09:00 til midnat.

Los Burgos de Iruña

En rustik bar med specielle halvrunde træbænke og en varieret menu med både traditionelle og moderne specialiteter. Atmosfæren er hyggelig med venlige tjenere og rimelige priser.

Los Burgos de Iruña, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Calle Navarrería, 14-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 8:30 til kl. 16:00 og efter siesta fra kl. 19:00 til midnat.

Café Iruña - El Rincón de Hemingway

Café Iruña, der også er kendt som El Rincón de Hemingway (Hemingways hjørne) er en dejlig bar-restaurant ligeledes i centrum. Den er indrettet som en gammel cafe og hædrer Ernest Hemingway med en statue dedikeret til den amerikanske forfatter. Udover en temmelig detaljeret menu arrangerer Café Iruña også events og udstillinger. Hvis vejret er godt, har baren en smuk terrasse, hvor det er skønt at slå sig ned. 

Café Iruña - El Rincón de Hemingway, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Plaza del Castillo, 44-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 8:00 til midnat.

Bar Txoko  

Txoko er et fantastisk sted, hvor der serverer fremragende tapas. Placeret på en plads, er den et ideelt sted at nyde en drink udendørs, mens børnene leger trygt og sikkert. 

Bar Txoko, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Plaza del Castillo, 20-31001 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 8:00 til midnat.

Café Bar Gaucho 

En klassiker i Pamplona. Gauchos indretning i træ, den lækre mad og de opmærksomme tjenere gør stedet til en favorit hos både lokale og turister. Stedet hævder at omdanne haute cuisine til miniature form, ... og det gør de! Tag forbi her og nyd oplevelsen. 

Café Bar Gaucho, Pamplona - Baskerlandet (Spanien)

Adresse: Calle de Espoz y Mina, 7-31.002 Pamplona - Navarra (Baskerlandet).
Åbningstider: kl. 8:00 til midnat.

Kort over tapasbarer i Pamplona