Santander: En fantastisk by at holde ferie i.

Den pragtfulde badeby Santander, som ligger smukt ud til Biscayabugten, er endnu ikke et af Spaniens mest besøgte feriemål, men det burde byen absolut være.

Santanders mange kulturelle tilbud, dens charme og byens  overvældende udbud af gastronomiske specialiteter i høj kvalitet tager sine besøgende med storm og efterlader særligt et indtryk - nemlig ønsket om at vende tilbage.  

Santanderbugten, Cantabria (Spanien)

I denne artikel tager vi dig med på en tur rundt i Santander, så du kan blive inspireret til at vælge Santander som dit næste spansk feriemål.

En smuk bugt

Santanderbugten er en af medlemmerne af klubben  “de smukkeste bugter i verden” og med god grund. Udsigten over bugten med bjergene Asón, Porracolina, El Picón del Fraile og El Castro-Valnera i baggrunden er værdigt til et postkort og imponerer uden tvivl alle besøgende. Havet og bjergene danner sammen et smukt og kontrastfyldt landskab.

I 2014 var Santanderbugten vært for konkurrencen World Sailing Championships, som i løbet af de 15 dage konkurrencen løb over, tiltrak turister fra hele verden foruden med 1400 sejlere fra 95 lande.

 Hav og bjerge i Santander, Cantabria

En by fuld af monumenter

På trods af en brand i 1941, der ødelagde store dele af den gamle by i Santander, har  hovedstaden i Cantabria stadigvæk storslåede monumenter med bemærkelsesværdig arkitektur.

Nogle af disse monumenter er meget gamle såsom byens katedral, som oprindeligt er fra det elvte århundrede og bygget i gotisk stil. Mens andre stammer fra det nittende eller tyvende århundrede, hvilket blandt andet gør sig gældende for monumenterne Magdalena Palace, Banco Santander Buen, Casinoet, Gran Hotel Sardinero og Real Club Marítimo.

Andre er med deres moderne arkitektur endda blevet symboler for byen, noget som er tilfældet for Palacio de Festivales, Palacio de Deportes og Botin Centret, som i øjeblikket er under opførelse.

Monumenter i Santander Cantabria

Smukke strande 

Santander har været en vigtig havn på den Iberiske halvø siden romertiden, hvor byen altid har været kendt for sin smukke beliggenhed ved kysten. 

I slutningen af ​​det nittende århundrede, kom der gang i turismen i Santander, da byen blev promoveret i blade i Madrid for dens strande og muligheden for at bade i bølgerne, hvilket ifølge videnskaben skulle have helbredende egenskaber. Frem til 1930 var Santander efterfølgende velbesøgt af både den kongelige familie og adelen. Annoncen fra 1847 reklamerede med “Los Baños de olas” (Badene i bølgerne), en sætningen som i dag benyttes som navn på en årlig sommerfestival i Santander. 

Den smukke sandstrand Sardinero besøges i dag af både lokale og turister, som kommer for at slappe af, tage en forfriskende dukkert i det klare vand eller more sig med surfing, kitesurfing eller sejlads.

Strande i Santander, Cantabria

En kulturel by

De kulturelle og turistmæssige tilbud i Santander er mere end værdige for en regional hovedstad. Byen har mange museer og udstillingscentre. Blandt de store museer i Santander er Museo Marítimo del Cantábrico (Maritimt museum), Museo de Arte Moderno y Contemporáneo de Santander y Cantabria (Santanders kunstmuseum) og Museo de Prehistoria y Arqueologia de Cantabria (Arkæologisk museum).

På halvøen Magdalena ligger det kongelige palads Palacio de la Magdalena, som bestemt også er et besøg værd. Børn vil elske at se sælerne og søløverne, samt de flotte reproduktioner af caravel-sejlskibe på Museo del Hombre y el Mar (Museet for manden og havet), som ligger lige ved indgangen til parken.

Santander har også flere parker med legepladser for børn, en golfbane på halvøen Mataleñas, en aktivitetspark og et fyrtårn, hvorfra der er en imponerende udsigt ud over Atlanterhavet og byen.

Turisme i Santander, Cantabria

Fantastisk gastronomi

Efter en travl dag med sightseeing, der er ikke noget som at nyde et skønt måltid mad. Santander har mange barer og restauranter med terrasser lige ved havet. Et andet sted, som er hyggelig at besøge er byens centrum, hvor du kan smage de mange gastronomiske specialiteter fra Cantabria, herunder fisk og skaldyr, ansjoser, oste, traditionelle retter som Cocido Montañés (bjerg-gryderet) eller desserter såsom kagen Sobao.

Selvom der er mange steder at nyde en drink eller tapas i Santander, er Calle Peña Herbosa kendt for at være en af ​​de mest livlige gader.

Under Semana Grande de Santander, som finder sted hvert år omkring den 25. juli, organiseres der en konkurrence for de bedste tapas. Det er i sig selv en fremragende grund til at besøge byen og opdage dens gastronomi!

Tapas & barer i Santander, Cantabria

Interessante steder i nærheden

Udover byen Santander har de omkringliggende byer og landsbyer også meget at tilbyde turister. Santander er et godt strategisk udgangspunkt for at besøge mange andre spændende steder i Cantabrien.

En af de mest berømte turistattraktioner i området er uden tvivl Altamira-grotten, som er internationalt kendt for sin pragtfulde kunst. Grotten er en ud af 10 grotter i klassificeret som et UNESCO World Heritage site.

Endnu en attraktion, som vil appellere til både børn og voksne er Cabarceno zoologiske have, der ligger 17 kilometer fra Santander.

Nogle af de byer og områder, som bestemt er et besøg værd, er Castro Urdiales, som har en smuk lille havn, San Vicente de la Barquera og dens gamle bydel og en Michelin-restaurant, samt den ekstraordinære smukke natur i Potes og Picos de Europa.

Dagture fra Santander, Cantabria

Hvis du nu er blevet overbevist, så er det tid til at bestille din næste ferie i Cantabrien og selv opdage charmerende ​Santander.